ساعت 24 – تنها اندکی پس از شلیک بیش از 200 موشک پیشرفته بالستیک از سوی کشورمان به قلب اراضی اشغالی در قالب عملیات وعده صادق 2، مقامهای ارشد سیاسی و نظامی و البته جریانهای رسانهای اسرائیلی در لفاظیهای مختلفی از اقدام قریب الوقوع رژیم صهیونیستی علیه ایران سخن گفته و میگویند.
در این رابطه، سناریوهای مختلفی نیز مطرح میشود. به عنوان مثال برخی به این نکته اشاره دارند که صهیونیست ها به دنبال حمله به تاسیسات اتمی کشورمان هستند و برخی دیگر نیز از اقدام اسرائیل علیه تاسیسات نفتی و یا سایتهای موشکی و نظامی ایران سخن میگویند. با این همه، ایران به صراحت اعلام کرده که چون منطقِ عملیات وعده صادق 2، مشروع و بر پایه حق دفاع از خود و مستند بر ماده 51 منشور ملل متحد بوده، هر اقدام رژیم اشغالگر قدس با پاسخ به مراتب ویرانگر تری از سوی کشورمان پاسخ داده خواهد شد و ایران در این رابطه کوتاهی نخواهد کرد.
خبرگزاری تسنیم نیز به نقل از یک مقام ارشد نظامی کشورمان اعلام کرده که تهران 10 سناریو را در پاسخ به ماجراجویی احتمالی صهیونیست ها علیه ایران تهیه کرده و کاملا دست به ماشه دارد. با این همه، یک نکته در بحبوحه تشدید تنشها میان ایران و رژیم اشغالگر قدس جلب توجه میکند و آن این است که چرا رژیم صهیونیستی با احتیاط به مراتب بیشتری نسبت به گذشته، تهدیداتش را علیه ایران مطرح میکند؟ در حقیقت چرا ما با یک اقدام فوری از سوی صهیونیست ها علیه ایران روبهرو نشده ایم؟ این در حالی است که مقامهای ارشد اسرائیلی در نخستین ساعات پس از اجرای عملیات وعده صادق 2 تهدید کردند که مناطق مختلفی در خاورمیانه را بمباران خواهند کرد. به نظر میرسد پاسخ اصلی به این سوال را باید در وحشت قابل توجه رژِیم اشغالگر قدس در هرگونه اقدام احتمالی علیه ایران جست. این رژیم به خوبی میداند که اقدام علیه ایران، یعنی بازی کردن بیش از پیش با موجودیت نامشروع رژیم صهیونیستی و تهران میتواند با فوجی از موشک ها، اهداف راهبردی در فلسطین اشغالی را ویران کند و اسرائیل را وارد سناریوهای تکان دهندهای کند.
از این رو، اینطور نیست که اسرائیل با همکاری آمریکا علیه ایران دست به تهدید بزند و با خیال راحت اقدامات خود را عملی کند. از سوی دیگر، هراقدام اسرائیل علیه ایران میتواند در موضوع دکترین اتمی کشورمان نیز تغییر ایجاد کند. ویلیام برنز رئیس سازمان سیا به تازگی در موضع گیری اعلام کرده که ایران به قدری در حوزه هستهای پیشرفت کرده که اگر بخواهد، میتواند ظرف مدت یک هفته حداقل یک سلاح اتمی را تولید کند. مسالهای که سطح بازدارندگی ایران را به نحو قابل توجهی افزایش خواهد داد.
سناریویی که آن هم در صورت تحقق، حامل پیامدهای ناگواری برای محور عبری-غربی است. از این رو، اگر آنها میتوانستند، در ضربه زدن به منافع کشورمان تردید نمی کردند با این حال، آگاهی به قدرت ایران آنها را محتاط کرده است.
الف
source