طرفداری | سریع‌ترین دوندگان زن جهان، روز جمعه در مقدماتی دوی 100 متر المپیک 2024 پاریس روی پیست استادوفرانس به رقابت پرداختند. 

به گزارش گاردین، یکی از این دوندگان زن، بار سنگین‌تری روی دوشش داشت. کیمیا یوسفی، عضو کاروان 6 نفره افغانستان در المپیک پاریس نسبت به سایر دوندگان 100 متر عقب‌تر قرار گرفت و با اختلافی دو ثانیه‌ای نسبت به نفر اول از خط پایان عبور کرد. پس از اتمام مسابقه، کیمیا یوسفی یک کاغذ A4 را در دست گرفت که با دست‌خط خودش این‌طور نوشته بود: «آموزش، ورزش و حقوق ما». نوشته‌هایی که به رنگ پرچم افغانستان است. 

این ورزشکار 28 ساله پس از پایان مسابقه‌اش گفت:

برای دختران افغان پیامی دارم؛ تسلیم نشوید. نگذارید بقیه برای شما تصمیم بگیرند. فقط دنبال فرصت باشید و از فرصت‌تان استفاده کنید. 

کیمیا یوسفی در المپیک 2020 توکیو پرچمدار افغانستان بود اما به‌دنبال قدرت‌گیری دوباره طالبان پس از پایان المپیک در سال 2021، او موقتا به ایران پناهنده شد. کاروان افغانستان در المپیک پاریس از متشکل سه مرد و سه زن است که از سوی کمیته المپیک افغانستان که در خارج از این کشور مستقر است، انتخاب شده‌اند. این دونده 100 متر می‌گوید:

من فقط می‌خواهم با این پرچم، نماینده مردم و فرهنگ افغانستان باشم. دختران و زنان ما در افغانستان، حقوق اولیه خودشان یعنی آموزش و ورزش را طلب می‌کنند. 

سازمان عفو بین‌الملل اخیرا اعلام کرده که محدودیت‌های طالبان بر حقوق زنان و دختران در افغانستان، به‌شدت سخت‌‌گیرانه و ناعادلانه است. یوسفی در این خصوص می‌گوید که زن‌ها در افغانستان اصلا انسان محسوب نمی‌شوند و دو سالی است که نمی‌توانند اختیاری بر زندگی خود داشته باشند اما ما برای به‌دست آوردن حق‌مان مبارزه می‌کنیم.

از 6 ورزشکار افغانستانی در پاریس، طالبان فقط مردان را به رسمیت می‌شناسد. عطال مشوانی، سخنگوی بخش ورزش دولت افغانستان در اشاره به ورزشکاران مرد گفته این کشور فقط سه نماینده در المپیک 2024 دارد. کیمیا یوسفی می‌گوید ورزشکاران مرد المپیکی افغان با وجود احتمال ایجاد تنش، از او حمایت می‌کنند. به گفته او، وضعیت بسیاری از مردم افغانستان «وحشتناک» است؛ مردان مشکلات کمتری دارند اما بدون مشکل نیستند.

وقتی طالبان در افغانستان به قدرت رسید، جامعه ورزش بین‌الملل برای عبور و مرور امن ورزشکارانی که احتمال تهدید شدنشان از سوی طالبان می‌رفت، اقدام‌هایی انجام داد. یوسفی گفت در ابتدا قصدش این بود در کابل بماند اما به او توصیه شد که چنین تصمیمی نمی‌تواند امنیتش را تضمین کند. او می‌گوید در 10 روز ابتدایی که افغانستان را ترک کرد، با خودش می‌گفت چه کاری می‌تواند برای آینده زندگی‌اش انجام دهد.

کمیته ملی المپیک استرالیا و دولت این کشور در همکاری با یکدیگر، برای کیمیا یوسفی و خانواده‌اش ویزا تهیه کردند تا آن‌ها از سال 2022 در این کشور مستقر شوند. به گفته مت کارول، مدیر اجرایی کمیته المپیک استرالیا، ویزای او در ایران موقت بود و بازگشت به افغانستان می‌توانست بسیار خطرناک باشد.

بازی‌های المپیک پاریس از برابری جنسیتی حمایت می‌کنند و نیمی از ورزشکاران شرکت‌کننده در این بازی‌ها، زن هستند. کیمیا یوسفی در پاسخ به این سوال که نظرش درباره این پیام چیست، گفت:

در ذهن من، همیشه جنسیت‌ها برابر بوده‌اند. این چیزی است که سایرین باید درباره‌اش فکر کنند. کسانی که این پیام را درک نمی‌کنند، فکر می‌کنند می‌توانند برای همه تصمیم بگیرند، در صورتی که این‌طور نیست. پیام المپیک پاریس، برای چنین اشخاصی است. 

source