وی با بیان اینکه در این اورهال ۷۵۵ تن کاتالیست جدید و ساخت داخل در پنج رآکتور بارگیری شد، اظهار کرد: در این عملیات تمام ادوات و تجهیزات واحد مانند رآکتورها، کورهها، برجها، فنهای هوایی، ادوات برقی و ابزار دقیق ضمن بازرسی در صورت نیاز تعویض و تعمیر شد و پس از بازرسی نهایی و آمادهسازی واحد با حداکثر ظرفیت در مدار تولید قرار گرفت.
رئیس منطقه ۵ پالایشگاه نفت شازند ادامه داد: با توجه به شرایط پیچیده و اتمسفر نیتروژن عملیات تخلیه و کاتالیست رآکتورها با تکیه بر توان داخلی و همکاری بخشهای مختلف داخلی، بدون حضور نیروهای خارجی انجام شد.
قربانی با اشاره به اینکه واحدهای پالایش منطقه ۵ زیرمجموعه عملیات بهرهبرداری است، افزود: این واحدها مشتمل بر بخشهای HPU ،RCD ،PSA و واحدهای تأمین سوخت گازی کورههای شرکت و تصفیه گازهای ترش یا آمین است.
وی بیان کرد: در واحد آرسیدی، برش سنگین نفتی باقیمانده تقطیر در اتمسفر و خلأ که قابل عرضه به بازار مصرف نیستند، دریافت و پس از عملیات هیدروتریتینگ که شامل گوگردزدایی، نیتروژنزدایی، اشباع اولفین و جذب ترکیبات فلزی است به محصولاتی چون گازوئیل، نفت سفید، نفت سنگین و باقیمانده تصفیهشده TR تبدیل میشود که این محصول در واحد آرافسیسی به تولید بنزین، گاز مایع و پروپیلن اختصاص مییابد.
رئیس منطقه ۵ پالایشگاه نفت شازند اظهار کرد: واحد آرسیدی در دو فاز (train) مجزا و با ظرفیت ۶۹ هزار و ۱۸۰ بشکه در روز طراحی و نصبشده که در فشار عملیاتی ۱۸۵ بار و دمای ۳۸۰ درجه سانتیگراد با حضور کاتالیست و گاز هیدروژن در سرویس عملیاتی قرار دارد.
قربانی با بیان اینکه واحد اچپییو برای تولید هیدروژن از گاز طبیعی و بخار آب در حضور کاتالیست در دمای ۸۰۰ درجه سانتیگراد و فشار ۲۱ بار طراحی شده است، افزود: هیدروژن در چرخه تولید بسیاری از واحدهای کاتالیستی بهعنوان ماده شرکتکننده در واکنش ضروری است و کاربرد دارد.
وی ادامه داد: واحد اچپییو با ظرفیت ۱۳۵ هزار فوتمکعب در روز از دو بخش مجزا تشکیلشده و در آن بهمنظور استحصال هیدروژن خالص ۹۹.۹ درصد از فناوری PSA استفاده میشود.
رئیس منطقه ۵ پالایشگاه نفت شازند اظهار کرد: در تعمیرات اساسی واحد اچپییو در مهر امسال افزون بر تعویض کامل کاتالیستها تعداد ۱۴ عدد از تیوبهای H 1731، تعداد ۱۰۰ عدد top flange در قسمت Radiation کوره و کاتالیست رآکتور High Shift بهطور کامل تعویض شد.
منبع: شانا
source