.

ساعت 24 – در سومین گردهمایی ایران پلاسما که به همت انجمن پلاسمای استان تهران در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد از محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران، به عنوان پیشکسوت صنعت پلاسمای کشور تجلیل شد. نجفی عرب در این نشست طی سخنانی تاکید کرد که بخش خصوصی باید همواره مطالبه‌گر و حقوق قانونی خود را از دولت و حاکمیت پیگیری کند.

سومین گردهمایی ایران‌پلاسما توسط انجمن تامین‌کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی استان تهران در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران برپا شد. در این رویداد که رئیس سازمان غذا و دارو، رئیس اتاق بازرگانی تهران، رئیس مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران و جمع کثیری از داروسازان و فعالان صنعت پلاسما حضور داشتند، از محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران، به عنوان یکی از پیشکسوتان و بنیانگذاران صنعت پلاسما در ایران تقدیر و تجلیل شد.

رئیس اتاق تهران در این رویداد در پانلی با عنوان «آینده‌پژوهی صنعت پلاسما» نیز حضور یافت و از راه‌اندازی این صنعت با همکاری شریک خارجی و بخش خصوصی سخن گفت و به مشکلات زیادی که در این راه وجود داشت، از جمله شکایت سازمان انتقال خون در آن زمان اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب افزود: در آن زمان من مدیرعامل شرکت داروپخش بودم و با همکاری آقای ریاحی و مرحوم مهندس علمی بعد از بازدید از مراکز پلاسما در آلمان برای تاسیس 10 مرکز جمع‌آوری پلاسما و یک مرکز جداسازی و فرآوری برنامه‌ریزی کردیم که این مرکز در اوایل دهه 1380 راه افتاد. در این مسیر گرفتاری‌های زیادی هم داشتیم و از جمله با شکایت سازمان انتقال خون بارها به دادگاه رفتیم اما عقب‌نشینی نکردیم.

او با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید مطالبه‌گر باشد، گفت: اغلب اوقات می‌بینم که فعالان بخش خصوصی نسبت به حقوق قانونی خود آگاهی ندارند و در نتیجه ساکت می‌نشینند و تماشا می‌کنند، در حالی که ما باید بجنگیم و حقوق خودمان را از هر سازمان و نهادی که جلوی تولید و صادرات مانع‌تراشی می‌کنند، بگیریم. در سال 1381 تنها سه واحد دارویی بودند که داروی ساخته‌شده وارد می‌کردند و بخش خصوصی اصلا در حوزه پلاسما فعال نبود اما ما تصمیم گرفتیم با همکاری و همراهی وارد این صنعت شویم.

رئیس اتاق تهران افزود: هدفگذاری یک میلیون و 400هزار لیتر پلاسما برای این صنعت، نه‌تنها دور از دسترس نیست که باید اهداف بسیار بزرگ‌تری تعیین کرد. اینکه برخی به صادرات پلاسما به عنوان خام‌فروشی نگاه می‌کنند، دید بسیار اشتباهی است. در دنیا 80 میلیون لیتر پلاسما تولید می‌شود که عمده آن در آمریکا تولید و صادر می‌شود. آیا آن‌ها نسبت به تولیداتشان بی‌تفاوت هستند و خام‌فروشی می‌کنند؟ ما هم باید بتوانیم پلاسما را ثبت و صادر کنیم.

نجفی عرب ادامه داد: مقام معظم رهبری عنوان کردند هر جایی که بخش خصوصی می‌تواند فعالیت کند، دولت حق ندارد ورود کند. بخش خصوصی باید مطالبه‌گری کند و بجنگد و مهم‌تر از آن باید با حقوق خودش آشنا باشد. این مساله در صنایع نسبتاً جدید مانند صنعت پلاسما جدی‌تر است و فعالان این حوزه ممکن است گاهی به خاطر عرف و مصلحت و برداشت‌های شخصی وارد فعالیت‌های جدید نشوند، در حالی که حتی اگر قانونی مخل کسب‌وکار آن‌ها باشد، باید بتوان با استفاده از قدرت و توان نهادی مانند اتاق بازرگانی برای رفع و حذف آن قانون تلاش کرد تا فضای فعالیت بخش خصوصی باز شود.

source