ساعت 24 – یک مقام سابق آمریکایی که از او به عنوان یکی از طراحان اصلی تحریمها علیه ایران یاد میشود در یادداشتی در پایگاه فارنافرز نوشته بهترین راه برای حل و فصل برنامه هستهای ایران دیپلماسی است.
به کزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ریچارد نفیو، مقام سابق آمریکایی و یکی از اثرگذارترین چهرهها در طراحی شبکه تحریمهای ضد ایرانی در دوران ریاستجمهوری «باراک اوباما» با نگارش یادداشتی مفصل گزینههایی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در قبال ایران دارد را بررسی کرده و استدلال کرده که سادهترین و موثرترین راه برای او مذاکره با ایران در موضوع هستهای است.
ریچارد نفیو تصریح میکند دلایل گوناگونی وجود دارد که ایالات متحده بایستی یک شانس دیگر به دیپلماسی بدهد: «اولین و مهمترین دلیل آن است که مقامهای آمریکایی نمیدانند که آیا حمله نظامی موفق خواهد شد یا خیر. آمریکا و شریکان این کشور ممکن است از ابزارهای لازم برای نابود کردن تاسیسات هستهای اصلی ایران برخوردار باشند اما این مسئله هیچ تضمینی برای نابود کردن کل مواد هستهای این کشور فراهم نمیکند. »
به نوشته نفیو، چنانچه ایران از سوی یک قدرت اعلامشده هستهای مورد حمله قرار بگیرد این مسئله انگیزههای ایران برای دستیابی به یک بازدارنده جدید را دو چندان خواهد کرد، ضمن آنکه تهران هم احساس خواهد کرد که از مشروعیت بینالمللی بیشتری برای این مسئله برخوردار است.
این مقام سابق آمریکایی در ادامه به وضعیت پیچیده بینالمللی هم اشاره کرده و از آن به عنوان یکی دیگر از موانع اقدام نظامی علیه ایران یاد کرده است. وی مینویسد: «فارغ از آنکه نتیجه چه باشد حملات به ایران باعث وارد شدن فشار بر منابع آمریکا خواهد شد. برخی گزارشهای هشداردهنده همین الان از کمبود مهمات و رهگیرهای موشکهای دفاعی آمریکا حکایت دارند. »
طبق استدلال نفیو، شرایط بینالمللی در حال حاضر پیچیده است. روسیه کماکان به جنگافروزی علیه اوکراین ادامه میدهد؛ چین ممکن است به تایوان حمله کند و تقریباً همه خاورمیانه در وضعیت ناآرام به سر میبرد. نفیو نوشته عملیات نظامی جدید علیه ایران باعث وارد شدن فشار بر ایالات متحده خواهد شد.
او میگوید هزینههای بالای حمله به ایران به معنی آن است که ایالات متحده بایستی بار دیگر دیپلماسی را امتحان کند. او نوشته است: « دلایلی وجود دارند که بتوان خوشبین بود که علیرغم وضعیت ناپایدار دو کشور میتوانند به توافق برسند. »
نفیو بخش پایانی مقالهاش را به بحث درباره سیاست موسوم به «فشار حداکثری» اختصاص داده و نوشته است چنانچه ایالات متحده آمریکا بخواهد با پیگیری فشار حداکثری به دنبال نرمتر کردن موضع ایران در مذاکرات هستهای در آینده باشد ایران ممکن است اقدام واشنگتن را با پنهان کردن مواد هستهای خود، ساخت بمب یا خروج از معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای یا هر سه این گزینهها تلافی کند.
او در این یادداشت ادعا کرده است: «قدرت واشنگتن بر محاسبات هستهای تهران در نهایت محدود است. هیچکس در ایالات متحده نمیداند مقامهای ایران چطور به معضل فعلی نگاه میکنند. بازگشت تحریمهای فشار حداکثری ممکن است به معنی سرنخی برای تسلیحاتی شدن برنامه هستهی ایران باشد. »
ادعاهای نفیو در حالی مطرح شدهاند که جمهوری اسلامی ایران بارها اتهامات رژیم صهیونیستی و متحدان غربی این کشور درباره تلاش برای ساخت سلاحهای هستهای را رد کرده است.
source