به گزارش انرژی پرس، محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، در مراسم بهره‌برداری از خط لوله تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس، با اشاره به مزایای زیرساختی، استراتژیک و زیست‌محیطی این پروژه، از راه‌اندازی هزار کیلومتر خط لوله جدید در آینده نزدیک خبر داد.

عظیمی‌فر گفت: هدف ما در سال جاری، افزایش هزار کیلومتر به شبکه خطوط انتقال فراورده‌ها و نفت خام کشور بود. این پروژه یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این راستا محسوب می‌شود.

او افزود: با بهره‌برداری از انشعاب جدید برای تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس از خط لوله گوره-جاسک، علاوه بر کاهش حدود ۸۰ میلیون دلاری هزینه‌های انتقال نفت خام، به پایداری تولید در این پالایشگاه نیز کمک شایانی شده است. پیش از این، به دلیل وقفه در تامین خوراک، ظرفیت تولید این پالایشگاه به طور متوسط ۳۰ هزار بشکه در روز کمتر از ظرفیت اسمی آن بود، اما با راه‌اندازی این خط لوله، تولید در حداکثر ظرفیت ممکن خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی همچنین تاکید کرد که این پروژه علاوه بر مزایای اقتصادی، از جنبه‌های امنیتی و زیست‌محیطی نیز حایز اهمیت است. او در این خصوص گفت: این خط لوله یک طرح پدافندی محسوب می‌شود و ضمن رعایت مسایل زیست‌محیطی، به افزایش پایداری و امنیت تامین سوخت کشور کمک می‌کند.

عظیمی‌فر از بهره‌برداری از هزار کیلومتر خط لوله جدید در ماه‌های آینده خبر داد و گفت: نوید این را می‌دهم که طرح‌هایی مانند خط لوله بندرعباس – رفسنجان، خط لوله انتقال نفت خام سبزآب – ری و خط لوله فرآورده تبریز – خوی – ارومیه، از جمله پروژه‌هایی هستند که در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهند رسید.

source