به گزارش انرژی پرس، اوایل آبان ماه سال جاری بود که پس از وقفهای حدوداً سه سال در واردات گوشیهای آیفون به کشور، موضوع آزادسازی و رفع ممنوعیت آن بصورت جدی مطرح شد؛ پس از آن، هفدهم آبان ماه، سرپرست گمرک ایران از ابلاغ مصوبه هیات وزیران در رابطه با رفع ممنوعیت واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل خبر داد.
فرود عسگری – رئیس کل گمرک ایران – در این رابطه خاطرنشان کرد: بر اساس مفاد این مصوبه، واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل مجاز خواهد بود و گمرکات کشور نیز ملزم به انجام تشریفات گمرکی و ترخیص این مدل گوشیهای تلفن همراه هستند.
از آن زمان اما تا شب گذشته (سهشنبه) که بیش از یک ماه و نیم میگذرد، بحث واردات بهصورت تجاری و دستورالعملهای اجرایی آن بلاتکلیف بود.
این در حالی بود که پس از ابلاغ مصوبه آزادسازی واردات آیفونها تاکنون، هرچه گوشی آیفونی وارد کشور شده است، یا از طریق مسافری و رجیستری از طریق پاسپورت به ثبت رسیده یا همچون روال سالهای ممنوعیت واردات، بصورت قاچاق میشد؛ در حقیقت این رویه ناپایدار، تاثیرات منفی گستردهای بر بازار، مصرفکننده و حتی دولت از بابت تداوم روند قاچاق داشت.
چند روز پیش اما، رئیس سازمان توسعه تجارت، در پاسخ به پیگیری این خبرگزاری در خصوص موضوع تعیین تکلیفِ تعریف کد شناسه آیفون در سامانه جامع تجارت که پیشزمینه از سرگیری واردات آیفونها به کشور با رویه تجاری است اعلام کرد که کارهای نهایی در حال انجام است و بهزودی دستورالعمل واردات ابلاغ میشود.
در نهایت اما شب گذشته، عبدالمهدی اسدی- رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران- از نهایی شدن شناسه برند آیفون در سامانه جامع تجارت (در پی اعلام و تاکید دفتر تخصصی برق و الکترونیک و موبایل وزارت صنعت، معدن و تجارت) خبر داد و اعلام کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذشده، ۳۰ درصد از ظرفیت واردات هر بازرگان به کالاهای بالای ۶۰۰ دلار، از جمله آیفون، اختصاص خواهد یافت.
بر اساس اطلاعاتی که روابط عمومی انجمن مذکور در اختیار ایسنا، قرار داده است، تنظیمات لازم جهت ثبت شناسه آیفون در سامانه جامع تجارت امروز (چهارشنبه) نهایی خواهد شد.
با تعریف کد شناسه واردات این کالاها در سامانه جامع تجارت، عملاً فرآیند واردات آیفون و ثبت سفارش به صورت تجاری توسط واردکنندگان آغاز خواهد شد و کار وارد مراحل اجرایی خواهد شد.
منبع: ایسنا
source