به گزارش اختصاصی انرژی پرس، آمارها نشان می‌دهد، شرکت‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در ۹ ماهه امسال ارقام متفاوتی را گزارش کرده‌اند. به نحوی که تمامی پتروشیمی‌های این صنعت یعنی پردیس، خراسان، شیراز و کرمانشاه در این مدت کاهش تولید داشتند.

در سمت فروش اما این روند متفاوت بود؛ به طوری که سه پتروشیمی شیراز، پردیس و خراسان افزایش درآمد و پتروشیمی کرمانشاه کاهش درآمد را گزارش کرده‌اند.

وضعیت صنعت اوره در یک نگاه

بررسی گزارش‌ اوره‌سازان در ۹ ماهه امسال حکایت از آن دارد که مجموع تولید شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» به هشت میلیون و ۸۹ هزار تن رسیده است. مقایسه این عدد با حجم تولید صنعت در مدت مشابه سال گذشته افت ۷.۸ درصدی را مخابره می‌کند.

با وجود این قضیه، رشد قیمت اوره به واسطه افزایش نرخ دلار طی یک سال گذشته، درآمد شرکت‌های این صنعت را بالا برده است. به طوری که درآمد کل صنعت «آمونیاک و اوره» از ۵۳ هزار و ۷۰۱ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با رشد ۲۱.۴ درصدی به ۶۵ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی امسال رسیده است.

حال باید دید کدام یک از اوره‌سازان کارنامه بهتری را در تولید و فروش ۹ ماهه امسال ثبت کرده است. انرژی پرس در این گزارش عملکرد شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» در این بازه بررسی کرده است.

بیشترین افزایش درآمد اوره‌سازان در ۹ ماهه

بررسی‌ها نشان می‌دهد پتروشیمی پردیس در ۹ ماهه امسال میدان درآمدزایی این صنعت را در اختیار گرفته است. چرا که این پتروشیمی با شناسایی درآمد ۳۳ هزار و ۴۴۶ میلیارد تومانی پردرآمدترین اوره‌ساز بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ شده است.

اما در رشد درآمد، پتروشیمی شیراز پیشتاز بود؛ به نحوی که شیراز توانست درآمد خود را ۲۶.۱ درصد بالا ببرد و این رقم را از ۱۵ هزار و ۵۵۹ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۱۹ هزار و ۶۱۹ در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند. به این ترتیب پتروشیمی شیراز، رتبه اول «بیشترین افزایش درآمد» را به خود اختصاص داده است.

پتروشیمی پردیس نیز کارنامه خوبی در بخش رشد درآمدزایی ۹ ماهه امسال داشت؛ به نحوی که درآمد این شرکت از ۲۷ هزار و ۱۱۴ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۲۳.۴ درصدی به ۳۳ هزار و ۴۴۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است.

همچنین پتروشیمی خراسان نیز در این دوره موفق شد درآمد خود را حدود بیشتر از ۲۲ درصد بالا ببرد و به ۶ هزار و ۵۴۹ میلیارد تومان برساند.

در طرف مقابل اما پتروشیمی کرمانشاه به واسطه کاهش تولید، افت درآمد را تجربه کرد؛ به صورتی که درآمد این شرکت از پنج هزار و ۶۷۳ میلیارد تومان در ۹ ماهه سال گذشته با کاهش حدود دو درصدی به پنج هزار و ۵۷۵ میلیارد تومان رسیده است.

وضعیت تولید اوره‌سازان در ۹ ماهه

همان‌طور که گفته شد درآمد سه پتروشیمی صنعت اوره در ۹ ماهه ابتدایی امسال افزایش داشته است. اما این روند در سمت تولید دیده نشد و تمامی پتروشیمی‌های این گروه در ۹ ماهه امسال کاهش تولید را پشت سر گذاشتند.

در این میان کارنامه تولید پتروشیمی کرمانشاه از سایر شرکت‌های این صنعت ضعیف‌تر بود؛ چرا که تناژ تولید این شرکت با افت بیشتر از ۲۰ درصدی به ۶۹۳ هزار تن رسید.

همچنین شیراز، خراسان و پردیس نیز در این دوره کاهش تولید داشتند که مقادیر هریک در جدول زیر آمده است.

source