بهنظر نمیرسد که میسا صابرین بیش از 40 سال داشته باشد. او وارد کابینهای شده که تمام اعضای آن بعد از سال 1980 بهدنیا آمدهاند. میسا صابرین قبل از اینکه بهعنوان رئیس بانک مرکزی سوریه انتخاب شود، معاون اول همین بانک بود.
او در سال 2020 به این مقام رسید و قبل از آن سابقه 15 سال کار در نهادهای مالی سوریه را داشت. البته در آن زمان حضور و پیشرفت میسا صابرین در مراکز اصلی مالی سوریه موضوع چندان عجیبی نبود و در این کشور مقامات زن زیادی پیش از آنکه تحریرالشام دمشق را تصرف کند؛ در مقامات نسبتا بالا مشغول به کار بودند. میسا صابرین از2018 بهعنوان نماینده بانک مرکزی در هیئت مدیره بورس سوریه فعالیت میکرد. او دارای مدرک کارشناسی ارشد حسابداری است.
میسا صابرین مانند عایشه دبس پوششی شبیه به زنان محجبه ترکیهای دارد. هنوز مشخص نیست که آیا او هم ارتباطی تنگاتنگ با آنکارا دارد یا این شباهت اتفاقی است. عایشه دبس به عنوان مدیر دفتر امور زنان در دولت جدید به تازگی در این مقام منصوب شد و نخستین زنی است که در دوره جدید سوریه به یک سمت رسمی رسید. او را فعال حقوق بشر و فعال زنان میدانستند.
اما عایشه دبس اخیرا ما را با اظهارنظرهایی ناامیدکننده سورپرایز کرده است و امیدها برای اینکه حضور او در هسته مرکزی قدرت به نفع زنانی تمام شود که از روی کارآمدن تندروها نگران هستند، تااندازهای کمرنگ کرده است. بههرحال هنوز رویکرد سیاسی میسا صابرین چندان روشن نیست.
او کارنامه خوبی در دوران فعالیتش در بانک مرکزی دارد و بهن نوعی یک تکنوکرات شناخته میشود. سکان بانک مرکزی سوریه در طی 70 سال گذشته در هیچ زمانی به دست یک زن نبوده است. پیش از او عصام هزیمه ریاست کل بانک مرکزی را در دست داشت که بعد از سقوط اسد دیگر جایی در سیستم جدید برای خود پیدا نکرد.
البته عملکرد اقتصادی در سالهای اخیر در سوریه به شکلی بود که کار چندانی هم از بانک مرکزی بر نمیآمد.
source