مدیرعامل «تترلند» میگوید معاملات بازار تتر تأثیری بر قیمت ارز نمیگذارد؛ این رابطه برعکس است و بانک مرکزی حق ندارد درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارزی را به «بهانه» کنترل بازار ارز مسدود کند.
از حوالی ظهر پنجشنبه، ۶ دی، درگاههای پرداخت ریالی صرافیهای رمزارزی مسدود شدهاند و بانک مرکزی توضیحی درباره این اتفاق نداده است.
«رضا مسعودیفر»، مدیرعامل پلتفرم تبادل «تترلند»، در گفتگو با دیجیاتو میگوید: «هنوز هیچ مسئولی از بانک مرکزی، حتی روابطعمومی این نهاد، توضیحی دراینمورد نداده و ترجیح دادهاند سکوت کنند. درخصوص زمان حل مشکل نیز هیچ اطلاعی داده نشده است.»
بااینکه بانک مرکزی علت این مسدودیت را اعلام نکرده، به نظر میرسد با هدف کنترل نوسانات ارزی و مسائل مربوط به پولشویی انجام شده است. مدیرعامل تترلند این موارد را «بهانه» میداند و میگوید:
«دو ماه پیش هم مشابه این رفتار انجام شد و دلیلش را مسائل مربوط به پولشویی همچنین اعلامنکردن و بررسی تراکنشها اعلام کردند. الان هم اگر بانک مرکزی بهصورت رسمی چنین موضوعی را مطرح کند، صرفاً بهانهتراشی بدون مستند و مدرک است؛ چون صرافیهای رمزارزی تمامی موارد ضدپولشویی و احراز هویت را کاملاً داوطلبانه انجام میدهند.»
مدیرعامل تترلند: بانک مرکزی تیشه به ریشه اقتصاد دیجیتال میزند
مسعودیفر میگوید تتر از بازار ارز تأثیر نمیپذیرد و این رابطه برعکس است:
«ریاست بانک مرکزی هفته اول آذر اعلام کرد نرخ تتر در محدوده دلار بازار آزاد است و قیمت آن با بازار آزاد تنظیم میشود، نه اینکه تأثیری روی آن بگذارد. در واقع خود بانک مرکزی بهخوبی میداند تتر هیچ تأثیر مستقیمی روی نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی ندارد. کاهش ارزش پول ملی ریشههای اساسیتر و مهمتری دارد که خیلی از آنها از دست بانک مرکزی هم خارج است. این مسئله ریشههای سیاسی و نظامی دارد و تصمیمگیریهای کلان مملکتی روی آن تأثیر میگذارد. بهخاطر اینکه بانک مرکزی دستش به ما میرسد و قدرت تغییر آن موارد کلان را ندارند، با ما برخورد میکند تا بگوید ما برای کنترل بازار ارز کاری انجام دادیم.»
او ادامه میدهد:
«با محدودیتهای بانک مرکزی برای خرید رمزارز روی هر کد ملی، کاربر میتواند در هر شبانهروز ۲۵ میلیون تومان، حدود ۳۰۰ دلار، رمزارز بخرد. حتی اگر به تعداد تراکنشهای رمزارزی را نگاه کنیم، به هیچ عنوان این میزان نمیتواند تأثیری روی نرخ ارز بگذارد. قطعاً حجم عمده مبادلات در بخش صادرات و واردات و بازارهای بزرگ انجام میشود. در انتها مدیرعامل این پلتفرم مبادله رمزارز این اقدامات بانک مرکزی را تیشهای به ریشه اقتصاد دیجیتال توصیف کرده و میگوید: «بانک مرکزی و حاکمیت با این اقدامات غیرکارشناسی و مخرب پیاپی اعتماد مردم را به پلتفرمهای داخلی از بین میبرند و تیشه به ریشه اقتصاد دیجیتال میزنند. کاربران بهشدت نگران امنیت داراییهای خود در پلتفرمهای داخلی هستند و شاهد کوچ کاربران به صرافیهای خارجی هستیم که فعالیت در برخی از آنها بسیار پرریسک است. نه پلتفرم، نه بانک مرکزی و نه کاربر نفعی از این اتفاقات نمیبرد. بانک مرکزی این کشتی را که همه سوارش هستیم، سوراخ میکند و در ادامه همه ما با این کشتی غرق خواهیم شد.»
source