در شهر «دائجون» کره جنوبی، محققان آزمایشگاه «Exoskeleton» در مؤسسه پیشرفته علوم و فناوری کره (KAIST) موفق به توسعه رباتی پوشیدنی شدهاند که با وزن سبک و طراحی کارآمد خود، به افراد مبتلا به فلج اندامها امکان راه رفتن، عبور از موانع و حتی بالا رفتن از پلهها را میدهد.
طبق گزارش «Reuters» این ربات که با نام «WalkON Suit F1» شناخته میشود، با استفاده از آلومینیوم و تیتانیوم طراحی شده و تنها 50 کیلوگرم وزن دارد. ربات با 12 موتور الکترونیکی به حرکت درآورده میشود که حرکت مفاصل انسان را شبیهسازی میکنند. یکی از قابلیتهای خاص این دستگاه، توانایی اتصال خودکار به کاربر و کمک به او برای ایستادن از حالت نشسته است.
الهام از مرد آهنی و دستاوردهای جهانی
«پارک جئونگ-سو»، یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی، میگوید: «پس از تماشای فیلم مرد آهنی، به این فکر افتادم که عالی خواهد بود اگر بتوانم با کمک یک ربات به افراد در دنیای واقعی کمک کنم.»
این ربات برای حفظ تعادل کاربر، از حسگرهایی در کف پا و بخش فوقانی بدن استفاده میکند که در هر ثانیه بیش از 1000 سیگنال را پردازش و حرکتهای کاربر را پیشبینی میکنند. همچنین، لنزهایی بهعنوان چشمهای ربات به تحلیل محیط اطراف، شناسایی ارتفاع پلهها و تشخیص موانع میپردازند.
ربات WalkON برای بازگرداندن توان حرکت به افراد پاراپلژیک
«کیم سئونگ هوان»، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی است که خود دچار فلج اندامهاست. او با استفاده از این ربات توانست با سرعت 3.2 کیلومتر در ساعت راه برود، از پلهها بالا برود و حرکات جانبی انجام دهد. او در مسابقات «Cybathlon 2024» نیز با استفاده از این ربات موفق به کسب مدال طلا در دسته اسکلت بیرونی شد. او گفت: «میخواستم به پسرم نشان دهم که من هم میتوانم راه بروم و تجربیات متنوعی را با او به اشتراک بگذارم.»
ربات WalkON Suit F1 گامی بزرگ در جهت بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت است و میتواند در آیندهای نزدیک به بخشی از زندگی روزمره این افراد تبدیل شود.
source