هوندا برخلاف تویوتا تمایل بسیاری به ساخت خودروهای الکتریکی و فناوریهای مرتبط با آن دارد. باتری حالت جامد هوندا که تا سال 2030 به بازار عرضه میشود، برد خودروهای الکتریکی را دوبرابر خواهد کرد. این خودروساز ژاپنی اعلام کرد مایل است باتریهایش را به دیگر خودروسازان بفروشد. باتریهای حالت جامد هوندا در کارخانه ساکورا ساخته خواهند شد.
«کیجی اوتسو»، مدیر تحقیق و توسعه هوندا، ادعا میکند فناوری باتریهای حالت جامد این برند برد خودروهای برقی هوندا را تا پایان دهه جاری دوبرابر خواهد کرد. به گفته اوتسو، اندازه باتریها 50 درصد و هزینه ساخت آنها نیز 25 درصد کاهش خواهد یافت.
هوندا درحالحاضر 277 میلیون دلار روی خط تولید باتریهای حالت جامد در شهر ساکورا در استان توچیگی ژاپن سرمایهگذاری کرده است. این شرکت اکنون آمادگی دارد باتریهایش را به دیگر خودروسازان بفروشد. سایت 27 هزار و 400 مترمربعی هوندا از ژانویه 2025 تولید آزمایشی باتری را آغاز خواهد کرد.
امیدواری به باتری حالت جامد هوندا
مهندسان هوندا باید فرایند ساخت، فناوری و هزینه ساخت باتریها را تأیید کنند. بهعلاوه مشخصات دقیق سلولهای باتری را قبل از شروع کامل تولید و نصب پکهای برقی در خودروهای الکتریکی تولید، باید تعیین شده باشند. مشخصات سلولهای باتری پس از مونتاژ غیرقابلتغییر است.
هوندا میگوید این اتفاق در نیمه دوم دهه 2020 رخ خواهد داد. هوندا معتقد است باتری حالت جامد این شرکت، جریان بازی خودروهای برقی را تغییر خواهد داد. خودروساز ژاپنی امیدوار است تا پایان دهه 2040 برد باتریهای حالت جامد را به 2.5 برابر باتریهای لیتیوم یونی فعلی برساند. هوندا علاوهبر افزایش برد از مزایای چگالی انرژی برای کاهش ابعاد باتری استفاده میکند. با کاهش ابعاد پک باتری نصبشده روی خودروهای الکتریکی، کارایی خودروها نیز بهبود خواهد یافت.
هوندا امیدوار است تولید باتریهای حالت جامد خود را طی 5 سال، به دومیلیون دستگاه در سال برساند. این شرکت معتقد است سال 2040، 40 درصد از کل فروش خودروهای هوندا از پیشرانههای الکتریکی یا پیل سوختی بهره خواهند برد.
هوندا میگوید باتریهای حالت جامد فقط برای خودروها نیست. طیف وسیعی از وسایل نقلیه همچون موتورسیکلتها و حتی هواپیماها میتوانند از این باتریها استفاده کنند. هوندا اوایل سال جاری با نیسان برای توسعه باتریها و موتورها اتحادی منعقد کرد؛ بنابراین باتری حالت جامد هوندا در خودروهای نیسان نیز به کار گرفته خواهد شد.
source