راهنماتو-محققان پیوسته بین اعتماد به نفس و موفقیت ارتباط پیدا می‌کنند. آن‌ها می‌گویند که آدم‌های بااعتماد به نفس، جذاب‌تر به نظر می‌رسند، آن‌ها در شغل‌هایشان موفق‌تر ظاهر می‌شوند.

به گزارش راهنماتو، آن‌ها همچنین باور دارند که می‌توانند از عهده هر چیزی که زندگی برایشان خواب دیده است، بربیایند و خطرپذیری‌ بالایی دارند که به طور طبیعی کمک‌شان می‌کند که فرصت‌های بیش‌تری برایشان پیش بیاید.

اگر می‌خواهید بدانید چطور می‌توانید چنین شخصیتی برای خودتان بسازید، برای شما پیشنهادهایی داریم که کمک‌تان می‌کند با شخصیت‌ خودتان راحت باشید و به این ترتیب اعتماد به نفس بیش‌تری نشان دهید:

1.همیشه یک داستان خوب برای تعریف کردن داشته باشید

حتی اگر زندگی‌تان به معنای واقعی کلمه ساکن است و ماجراجوییِ خاصی در آن اتفاق نمیفتد، همیشه باید بتوانید به پرسش «چه خبر؟» با چیزی بیش‌تر از «خبر خاصی نیست»، پاسخ بدهید.

آدم‌های بااعتماد به نفس در گفت‌وگو بسیار خوب هستند اما بعضی‌ها باید این مهارت را در خودشان تقویت کنند. برای پاسخ به آن پرسش چه خبر می‌توانید به این موضوعات فکر کنید: جدیداً برنامه سفری در پیش دارید؟ مشغول بازسازی دکوراسیون خانه هستید؟ شغل جدیدی پیدا کرده‌اید؟ در پروژه جدیدی مشغول شده‌اید؟ رویداد ورزشی خاصی در اطراف‌تان جریان دارد؟ بسته به اینکه چه کسی این سوال را از شما می‌پرسد، می‌توانید موضوع جالبی برای باز کردن سر بحث با آدم‌ها‌ پیدا کنید.

2.نشان دهید که کنجکاو هستید

علاوه بر آنکه گفت‌وگو کنندگان خوبی هستید، سعی کنید به آدم‌های اطراف‌تان علاقه‌مندی اصیل نشان دهید. می‌توانید این سؤال‌ها را بپرسید: چه چیزی بیش‌تر از همه در شما هیجان ایجاد می‌کند؟ در حال حاضر چه چالش‌هایی دارید؟ ادامه بده یا بعدش چی شد؟ باید آماده باشید که این پرسش‌ها را درباره خودتان هم پاسخ بدهید.

3.در وضعیت خوب بدنی قرار بگیرید

قوز نکنید. بدن قوز کرده و جمع‌شده باعث می‌شود دیگران احساس کنند شما هیچ اعتمادی به آن‌چه می‌گویید ندارید. شانه‌ها را به عقب بچرخانید و تصور کنید که دارید یک طناب را از بالای سرتان می‌کشید، ستون فقرات‌تان را بکشید و چانه را بالا نگه دارید تا صورت‌تان در وضعیتی خنثی و رو به جلو باشید.

4.نگران فکر دیگران درباره خودتان نباشید

آدم‌هایی که اعتماد به نفس کمی دارند نمی‌توانند بهترین نسخه از خودشان در لحظه باشند، اگر مدام در حال فکر کردن به این پرسش‌ها باشند: آیا به اندازه کافی با اعتماد به نفس ظاهر شدم؟ آیا توانستم طوری رفتار کنم که بفهمند من باهوش هستم؟ آیا طوری رفتار کردم که بفهمند من موفق هستم؟ نکنه بر اساس چیزی که گفتن فکر کنن من احمقم؟

ببینید، حقیقت این است که شما هرگز نمی‌توانید بفهمید که دیگران چه فکری درباره‌تان می‌کنند. بنابراین، به جای اینکه مدام نگران باشید که آن‌ها چه چیزی درباره‌تان فکر می‌کنند، روی پیامی که می‌خواهید به دیگران ارسال کنید، تمرکز کنید. یعنی سوال‌های خوبی از آن‌ها بپرسید، از سوال و جواب‌های کوتاه و بی‌معنی پرهیز کنید [بحث را عمیق و کشدار کنید] و مستقیم به چشم‌های آدم‌ها نگاه کنید.

5.گفت‌وگوی منفی با خودتان را حذف کنید

به گفت‌وگوی درونی‌تان توجه کنید. هر بار که به خودتان می‌گوید: «نمی‌توانم انجامش بدهم» آن را با جمله «از عهده‌اش برمیایم» جایگزین کنید. نکته کلیدی‌اش آن است که از درون خودتان خارج شوید و به مثابه فردی بیرون از خودتان، به گفت‌وگوی درونی‌تان گوش بدهید.

چه فکری می‌کردید اگر شخصی در کنارتان بود و مدام می‌گفت: «من خیلی چاق، احمق، زشت و کندم؟» آیا می‌توانستید به این فرد اعتماد کنید یا دوست داشتید رابطه‌تان را با او عمیق‌تر کنید؟ خیلی جمله بی‌رحمانه‌ای است نه؟ با خودتان همانطوری رفتار کنید که با دیگری ممکن بود رفتار کنید.

work interview resume.jpg.large.1024x1024

6.لبخند بزنید

لبخند، ورای آنچه حقیقتاً در فکرتان است، در شما اعتماد به نفس ایجاد می‌کند. علاوه بر آن، بسیاری از مطالعات دریافته‌اند که لبخند بر چهره افراد، در دوست‌داشتنی یا دوست‌نداشتنی به نظر رسیدن‌شان اثر دارد.

7.از اشتباهات خودتان بدون آنکه روی آن‌ها پافشاری کنید، بیاموزید

آدم‌های موفق به این درک رسیده‌اند که هیچ‌کسی کامل نیست و هر چقدر هم احساس کنید که خرابکاری کرده‌اید، باز هم دنیا به آخر نرسیده است. از خودتان بپرسید: این اشتباه در سه ماه آینده چقدر برایتان مهم خواهد بود؟ اگر اشتباه‌ کاری داشته‌اید، سعی کنید که دانش‌تان را در آن حوزه ارتقاء دهید.

8.در صحبت کردن در جمع بهتر شوید

اگر صحبت کردن در جمع نقطه قوت‌تان نیست، فرصتی برای تقویت این مهارت مهم پیدا کنید. قبل از سخنرانی و صحبت در جمع، در جمع دوستان و خانواده حرف بزنید. کمی ممکن است خجالت بکشید اما به شما کمک می‌کند که آنچه می‌خواهید بگویید را ساده‌سازی کنید و تصور کنید که در جمع بودن چه احساسی ایجاد می‌کند.

9.در کلاس‌های بداهه‌پردازی شرکت کنید

بداهه‌پردازی سخت اما اثرگذار است. بسیاری از افراد موفق کسانی هستند که در کلاس‌های نمایش و بداهه‌پردازی تئاتر شرکت می‌کنند. در این کلاس‌ها معمولاً یک موقعیت مکانی و زمانی به شما پیشنهاد می‌شود و از شما درخواست می‌شود که با دو سه نفر بداهه‌پردازی کنید. این نوع رفتار ضرورتاً به آدم‌ها کمک می‌کند که با عدم قطعیت راحت‌تر شوند. پذیرش عدم قطعیت و راحت بودن با ناشناخته‌ها، ویژگی‌ای است که همه آدم‌های بااعتماد به نفس از آن برخوردار هستند.

10.به لحاظ جسمی خودتان را قوی کنید

تمرین‌های قدرتی وقت زیادی از شما نمی‌گیرد و تقویت قدرت بدنی سطح اعتماد به نفس شما را بسیار زیاد تقویت می‌کند. اولاً، تمرین‌های بدنی کمک می‌کند که متابولیسم‌تان افزایش پیدا کند و توده عضلانی‌تان بیش‌تر شود و وزن‌تان کم‌تر شود. و ثانیاً تمرین بدنی به حفظ حالت و وضعیت بدنی‌تان نیز کمک می‌کند. تقویت عضلات مرکزی شامل عضلات شکم، پشت و لگن، کمک‌تان می‌کند که ستون فقرات‌تان را راست نگه دارید و در یک راستا قرار بگیرید.

11.روی ظاهرتان سرمایه‌گذاری کنید

ببینید، شاید شما هم شنیده‌اید که باطن ما از ظاهرمان مهم‌تر است. ما هم این نکته را نقض نمی‌کنیم. اما گاهی آدم‌ها نیاز به راهنمایی دارند تا لباس‌هایی انتخاب کنند که برای آن‌ها مناسب است. شاید لازم است که سبک لباس‌ پوشیدن‌تان را عوض کنید؛ موهایتان را مدل جدید کوتاه کنید؛ شاید باید مشکلات دندانی‌تان یا مشکل پوست‌تان را رفع کنید.

یادتان باشد همانقدر که درون‌تان برای پذیرش بیرون‌تان مهم است؛ اگر از بیرون‌تان راضی باشید، درون‌تان را نیز بهتر می‌پذیرید. همانطور که پیش‌تر در مقاله شبیه ثروتمندها لباس بپوش یادآوری کردیم، لوکس به نظر رسیدن ظاهر با اعتماد به نفس رابطه‌ای تنگاتنگ دارد. در حقیقت، تحقیقات دریافته‌اند که وقتی آدم‌‌ها احساس می‌کنند به لحاظ ظاهری جذاب‌تر هستند، فرقی ندارد که حقیقتاً به چه طبقه اجتماعی‌ای تعلق داشته باشند، آن‌ها باور پیدا می‌کنند که به یک طبقه اجتماعی بالاتر تعلق دارند. 

source