دانشمندان در یک پیشرفت چشمگیر موفق شده‌اند تا با استفاده از سلول‌های بنیادی انسان، سوراخ‌های ایجاد شده در شبکیه چشم میمون‌ها را ترمیم کنند. این دستاورد امیدوارکننده، نویدبخش درمان‌های جدید و مؤثرتری برای بیماری‌های چشمی است که منجر به از دست دادن بینایی می‌شوند.

به گزارش سرویس اخبار پزشکی و سلامت رسانه فناوری تکنا، ماکولا بخش مرکزی شبکیه چشم است و نقش مهمی در دید واضح و مرکزی ایفا می‌کند. ایجاد سوراخ در ماکولا (ماکولاهول) می‌تواند منجر به تاری دید و حتی نابینایی شود. تاکنون درمان‌های موجود برای این بیماری با محدودیت‌هایی همراه بوده است.

در این مطالعه، محققان از سلول‌های بنیادی جنینی انسان برای ایجاد یک لایه سلولی استفاده کردند و سپس این لایه را به عنوان یک پچ برای ترمیم سوراخ ایجاد شده در شبکیه میمون پیوند زدند. نتایج نشان داد که این روش نه تنها باعث بسته شدن سوراخ شده است، بلکه عملکرد بینایی میمون را نیز بهبود بخشیده است. این روش درمانی می‌تواند برای بیمارانی که به درمان‌های سنتی پاسخ نمی‌دهند، بسیار موثر باشد.

ین روش نسبت به جراحی‌های سنتی کمتر تهاجمی بوده و عوارض جانبی کمتری دارد. با ترمیم شبکیه و بهبود بینایی، کیفیت زندگی بیماران به طور قابل توجهی بهبود خواهد یافت. محققان برای ارزیابی این روش درمانی، از یک مدل حیوانی (میمون) استفاده کردند. پس از پیوند لایه سلولی، عملکرد بینایی میمون‌ها به طور مرتب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این روش نه تنها باعث ترمیم فیزیکی شبکیه شده است، بلکه به بازسازی عملکرد سلول‌های عصبی نیز کمک کرده است.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

source