خبرنگار فرهیختگان با متروگردی در گزارشی به صحتسنجی ادعاهای مطرحشده پیرامون بررسی و چک کردن تلفن همراه در متروی تهران پرداخته و نوشته است: سراغ تمام مسافران نمیروند و تا جایی که دیده بودند سراغ اتباع و مسافرانی با چهره مشکوک میروند. فرقی هم ندارد کجای ایستگاه هستند. دم مترو یا دم ورودی گیت. اگر به مورد شک کنند ماموران از او میخواهند تا گوشی را در اختیارشان قرار دهد تا از مسروقه و قاچاق نبودن گوشی مطمئن شوند.
با توجه به اینکه حجاببانان مترو هم در ابتدا از همین ایستگاه تئاتر شهر شروع به فعالیت کردند، طبق حدس پیشین احتمالا باز هم در متروی تئاترشهر خبرهایی بود. گوشهای ایستادیم. ماموران متروی تئاترشهر قبل از گیت ورود و خروج ایستاده بودند و تقریبا با دقت با چشمهایشان مسافران را دنبال میکردند.
از میان انبوه مسافران به سراغ پسربچهای نوجوان که شاید جمعا ۱۵ سال هم نداشت، رفتند. پیراهن قرمز باشگاهی تنش بود و صورتش از شدت گرمای هوا و عرق، برق افتاده بود. گوشی را تحویل ماموران داد و پس از چند دقیقهای گوشی را به او پس دادند. بعد از اینکه از کنار ماموران گذشت، به سراغش رفتیم. میگفت که کدی وارد گوشی کردند تا مطمئن شوند گوشی مسروقه نبود. تمام توضیحش همین بود. از چهرهاش، اما ترس مشخص بود.
مهدی عبقری، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در گفتگو با «فرهیختگان» گفت: «این طرح برای چک کردن رجیستری نیست. ماجرا این است، یکی از مزایای رجیستری این است که اصالت گوشیها قابل ردیابی است. آنگونه که تا به اینجا برایمان مشخص شده اجرای این طرح برای قانونی بودن و قانونی نبودن یا رجیستری نیست بلکه در رابطه با گوشیهای سرقتی است. ظاهرا چند مورد مظنونیت سرقت گوشی مشخص شده است و ماموران برای این مساله وارد شدهاند.»
source