ظرفیت جهانی تولید انرژی های تجدیدپذیر از سال ۲۰۰۰ تا ۴۱۵ درصد یا با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) ۷.۴ درصد رشد کرده است. با این حال، بسیاری از مناطق بزرگ و ثروتمند، از جمله ایالات متحده و اروپا، رشد متوسط سالانه ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کمتری دارند. اینفوگرافیک زیر با استفاده از آخرین اطلاعات منتشر شده از آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA) نشان میدهد که چگونه هر منطقه جهان به رشد ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر از سال ۲۰۰۰ کمک کرده است.
روند انرژی های تجدیدپذیر در اقتصادهای توسعه یافته
بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر جهانی از ۰.۸ به ۳.۹ تراوات افزایش یافت. سهم چین از این افزایش، ۱.۴ تراوات بود که بیشتر از مجموع آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی است. انرژی های تجدیدپذیر در اینجا شامل انرژی خورشیدی، بادی، آبی (به استثنای ذخیره سازی پمپی)، انرژی زیستی، زمین گرمایی و انرژی دریایی است.
در این دوره، رشد ظرفیت در ایالات متحده اندکی سریعتر از اروپا، اما کندتر از چین بوده است. با این حال، انتظار میرود رشد انرژیهای تجدیدپذیر ایالات متحده به دلیل اجرای اخیر قانون کاهش تورم تسریع شود.
به طور کلی، آسیا بیشترین رشد منطقه ای را نشان داده است و چین کشور برجسته در این قاره است.
کانادا نسبت به سایر کشورهای توسعه یافته از سال ۲۰۰۰ به بعد در زمینه افزایش ظرفیت انرژی های تجدید پذیر به مراتب ضعف تر عمل کرده است. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، ظرفیت انرژی تجدیدپذیر این کشور تنها ۵۷ درصد رشد کرد.
روندها در اقتصادهای در حال توسعه
ظرفیت تجدیدپذیر آفریقا از سال ۲۰۰۰ بر اساس نرخ رشد مرکب سالانه ۴ درصد، ۱۸۴ درصد رشد کرده است.
هند اکنون پرجمعیت ترین کشور روی کره زمین است و ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر آن نیز به سرعت در حال رشد است. از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳، ۶۰۴ درصد یا ۸۰ درصد نرخ رشد مرکب سالانه رشد کرده است.
این یادآوری مهم است که بدانیم ظرفیت انرژی همیشه معادل تولید برق نیست. این امر به ویژه در مورد منابع متناوب انرژی مانند خورشید و باد که به پدیده های طبیعی وابسته هستند، صادق است.
علیرغم رشد گسترده انرژی های تجدیدپذیر در سراسر جهان، آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر تاکید می کند که ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر جهانی باید تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۲۰۲۳ سه برابر شود تا به اهداف بلندپروازانه تعیین شده توافق نامه پاریس دست یابد.
source