کوالکام در سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشتاز در زمینه تولید تراشه‌های موبایل نقش‌آفرینی کرده است و به نظر می‌رسد که قصد دارد با اسنپدراگون X Elite، حوزه فعالیت خود را به دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز نیز گسترش دهد. با این حال شرکت مذکور یکی از تولیدکنندگان اصلی تراشه‌های فرعی مثل وای‌فای و بلوتوث هم محسوب‌می‌شود که با فراگیر شدن اینترنت اشیاء، از اهمیت بالایی برخوردار شده‌اند.

تراشه‌های جدید کوالکام چه ویژگی‌هایی دارند؟

کنفرانس و نمایشگاه Embedded World که در شهر نورنبرگ آلمان برگزار می‌شود، محلی برای ارائه و رونمایی از جدیدترین فناوری‌های مرتبط با اینترنت اشیاء محسوب‌می‌شود که شرکت‌های مهمی از جمله کوالکام در آن شرکت می‌کنند. در نمایشگاه امسال شاهد معرفی محصولات جدیدی از جمله تراشه‌های تازه‌وارد کوالکام بوده‌ایم که می‌توانند پردازش‌های مرتبط با هوش مصنوعی روی دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء را تسهیل کنند و در مقایسه با نسل‌های قبلی، عملکرد بهتر در کنار مصرف انرژی بهینه‌تر را از خود نشان دهند.

تراشه Qualcomm

تراشه وای‌فای کوالکام QCC730 با مصرف انرژی بسیار پایین، قادر است تا اتصال بی‌سیم به شبکه را جهت مصارف IoT فراهم سازد. طبق گفته سازنده، میزان مصرف انرژی این تراشه در مقایسه با نسل قبل خود، شاهد کاهش ۸۸ درصدی بوده است و IDE و SDK آن به‌صورت متن‌باز در اختیار توسعه‌دهندگان قرار خواهد داشت. کوالکام در نظر دارد این تراشه را به‌عنوان جایگزینی برای بلوتوث در محصولات مبتنی بر اینترنت اشیاء استفاده نماید؛ زیرا می‌تواند با مصرف انرژی نسبتاً مشابه، امکانات بیشتری را فراهم سازد.

از دیگر تراشه‌های ارائه شده توسط کوالکام می‌توان به QCC711 اشاره نمود که یک تراشه سه هسته‌ای فوق کم مصرف بلوتوث به‌شمار می‌رود. همچنین QCC740 یکی دیگر از محصولات این شرکت است که به‌عنوان تراشه‌ای همه‌کاره عمل می‌کند و در کنار وای‌فای و بلوتوث، از Thread و Zigbee نیز پشتیبانی به عمل می‌آورد.

پلتفرم RB3 Gen 2 یکی دیگر از گزینه‌های معرفی شده از سوی کوالکام در کنفرانس اخیر بوده است که به‌عنوان پلتفرم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری یکپارچه برای مصارف رباتیک و دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیاء در نظر گرفته شده‌است. در این پلتفرم شاهد استفاده از تراشه QCS6490 هستیم که در مقایسه با گذشته، ۱۰ برابر عملکرد بهتری در زمینه پردازش‌های مرتبط با هوش مصنوعی از خود ارائه می‌دهد. تراشه مذکور می‌تواند از دیتای حسگرهای ۸ مگاپیکسلی یا رزولوشن بالاتر بهره ببرد و به همین جهت امکان استفاده از بینایی کامپیوتری در آن فراهم شده‌است. اتصال وای‌فای نسخه 6E می‌تواند به‌منظور جابه‌جایی اطلاعات در این پلتفرم استفاده شود.

تراشه Qualcomm

انتظار می‌رود که پلتفرم جدید کوالکام در طیف وسیعی از محصولات آتی مانند پهپادها، ربات‌ها، دوربین‌های متصل و صنعتی، نمایشگرهای هوشمند و… مورد استفاده قرار بگیرد. درحال‌حاضر امکان پیش‌سفارش پلتفرم RB3 Gen 2 با دو کیت توسعه یکپارچه وجود دارد و آپدیت‌های نرم‌افزاری نیز به‌شکل قابل دانلود برای کاربران ارائه خواهند شد. این پلتفرم از ویژگی AI Hub کوالکام هم پشتیبانی می‌کند که مجموعه‌ای از مدل‌های هوش مصنوعی آماده و از پیش بهینه‌سازی شده‌است که می‌توان روی دستگاه‌های مختلف از آنها استفاده نمود.

اگرچه تراشه‌های جدید کوالکام ممکن است برای کاربران عادی چندان مهم به نظر نرسند، اما می‌توانند تفاوت‌های چشمگیری را در محصولات آتی فناوری رقم بزنند. برای مثال در آینده می‌توانیم شاهد هدفون‌های بی‌سیم، پهپادها و دوربین‌ها با شارژدهی طولانی‌تر در کنار قدرت پردازشی آفلاین بیشتر باشیم. در گذشته نیز شاهد چنین پیشرفت‌هایی مانند بهبود انتقال بی‌سیم صدا به لطف تراشه S7 Pro کوالکام بوده‌ایم و محصولات جدید این شرکت نیز همین رویه را دنبال خواهند کرد.

source