به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، همزمان با برگزاری پنجاه و سومین جشنواره فیلم رشد، مراسم «شب غزه» با بررسی سینمای ضدصهیونیست در سینما فلسطین برگزار شد. در این مراسم غلامرضا منتظری از ایران و جان جیمز یوبل از آمریکا حضور داشتند.
در ابتدای جلسه، منتظمی صحبت کرد و گفت: براساس آمارسنجیهای انجام شده، 95 درصد افکار عمومی جهان طرفدار مردم فلسطیناند و رژیم صهیونیستی تنها 5 درصد از نظرات مثبت را به خود اختصاص داده است؛ این واقعیت، چهره بینالملل در موضوع فلسطین و رژیم غاصب صهیونیستی است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر میبینیم که جمهوری اسلامی ایران در طول این سالها همواره حامی مردم فلسطین بوده و به نوعی میتوان گفت برای ایران افتخار است که حامی مقاومت در فلسطین است و تبدیل به رهبر آن 95 درصد از مردم جهان شده است. به نظر میرسد در این درگیری بزرگ تاریخ، ایران، در جای درستی ایستاده است. فراموش نکنید که موضوع غزه، موضوع ایران نیست و موضوع کل جهان است.
او با اشاره به بخشی از صحبتهای نادر طالبزاده درباره رژیم غاصب صهیونیستی گفت: بنده به یاد دارم که حاج نادر میگفت وارد مرحله آخرین الزمان شدهایم و فکر میکنم که او درست میگفت.
منتظمی در بخش دیگری از سخنان خود درباره نشان ملی آمریکا گفت: نشان ملی آمریکا دو طرف دارد؛ همانطور که میدانید آنها دوست دارند نمادهای خود را در تمام اتفاقات خود متجلی کنند. یک طرف از این نشان ملی، ستاره داوود قرار دارد که با دقت بیشتر به نمادهایی که در آن به کار رفته است میتوان گفت این ستاره به معنای سیطره اسراییل و یهود بر آمریکاییهاست.
وی ادامه داد: شما نمادی از این موضوع را در 11 سپتامبر 2001 و واقعه برجهای دوقلو میبینید. در این واقعه ظرفیتهای ضداسراییلی بسیار زیادی در اروپا و آمریکا وجود دارد که قابل تامل است. یکی از فرماندهان ارشد آمریکایی در یکی از سخنرانیهای خود میگوید من مطمئنم که فرو ریختن برجهای دو قلو کار موساد بود، اما آنها این قدر رسانهها را در کنترل داشتند که کسی متوجه این موضوع نشد. اما مردم آمریکا باید متوجه میشدند. افراد بسیار زیادی کشته شدند و این خیلی بد است. بنده معتقدم این موضوع سوژه بسیار خوبی برای فیلمسازان ایرانی است اما تاکنون کسی سراغش نرفته است.
مایکل جونز نویسنده و تحلیلگر آمریکایی که در این دوره از جشنواره فیلم رشد حضور دارد در پیامی ویدیویی گفت: بزرگ کردن هولوکاست وظیفه مهم هالیوود در طول عمر خود بوده و کارگردانان هالیوودی تلاش کردند تا به این موضوع پر و بال بسیار زیادی بدهند.
وی ادامه داد: البته من معتقدم فرمانروایی آمریکا در حال افول است و این موضوع به خاطر اسراییل است. فراموش نکنید هیچ حاکمیت یهود بیشتر از 74 سال دوام نداشته و اکنون اسراییل 75 ساله است. برهمین اساس معتقدم در دهه آینده تغییرات بسیار بزرگی در جهان داشته باشیم و بدون شک هیچ ظلمی پایدار نیست.
در بخش دیگری از این مراسم، جان جیمز یوبل پژوهشگر و نویسنده آمریکایی صحبت کرد و گفت: این روزها اتفاقات مهمی در آمریکا در حال رخ دادن است و یکی از این اتفاقات کاری است که یک فعال حقوق بشری به نام کانی اوست انجام داد. او به صورت نمادین تیشرتی را بر تن کرد که بر روی آن نوشته شده بود: «زندگی سفیدان مهمتر است.» همین اقدام او بازتابهای زیادی داشت و یهودیها را به شدت عصبانی کرد.
وی اضافه کرد: البته این اقدام او هزاران آمریکایی را به سمت حقیقت برد که درباره موضوع تبعیض نژادی در آمریکا صحبت کنند. البته نباید فراموش کنیم که در بطن تبعیض نژادی یهودیت و قدرت زیاد آنها در آمریکا نهفته است. البته میتوانم بگویم که از 12 ماه پیش مقاومت در برابر قدرت یهود در آمریکا در حال افزایش است و زمانی که این جنگ اتفاق افتاد، انگیزهای مضاعف شد که مردم روی این فعالیتهای سیاسی دست بگذارند و بیشتر پیگیری کنند.
این نویسنده و پژوهشگر آمریکایی تاکید کرد: نتیجه همه این اتفاقات این شد که مردم آمریکا از فلسطینیها حمایت کنند. علاوه براین شاهد افزایش موج حمایتی مردم آمریکا و جهان از فلسطینیها در شبکههای اجتماعی هستیم و مردم آمریکا نسبت به ظلمی که اسراییلیها میکنند آگاهتر شدهاند. اکنون بسیاری از پایگاههای مردمی و مدارس در آمریکا فعال شدند. من فکر میکنم فیلمسازان ایرانی باید به این موضوع توجه کنند و همین اتفاق میتواند سوژه خوبی برای فیلمهای آنان باشد.
محمدرضا باقری مجری تلویزیون و مستندساز دیگر مهمان این جلسه بود که درباره ساخت مستند جدید خود با موضوع غزه در جنوب لبنان توضیح داد.
همچنین شفیع آقا محمدیان در سخنانی گفت: دقت کنید همزمان با کشتار در غزه، فیلم سینمایی «اوپنهایمر» پخش میشود که تمام تلاش کارگردان آن این است که ثابت کند مخترع بمب اتم یک یهودی بوده اما او کاملا مخالف استفاده از این بمب است و تنها سیاستمداران هستند که از آن برای کشتن بشریت استفاده میکنند.
وی ادامه داد: بنابراین میتوان گفت که سینما تبدیل به یک ابزار استراتژیک شده و این فیلم ثابت میکند که یهودیها معصوماند. خواسته من از شما فیلمسازان این است که نگاهتان به سینما به عنوان یک ابزار استراتژیک باشد.
انتهای پیام/
source