کلاس یوس
سخنگوی شورای رقابت اعلام کرد طبق مصوبه جدید این شورا، اپراتورهای تلفن همراه موظف شدند بستههای اینترنتی متنوع با حجم بالا را به مشترکان خود ارائه دهند.
بیش از دو سال از حذف بستههای اینترنت پرحجم و بلند مدت اپراتورهای تلفن همراه میگذرد. تصمیمی که وزارت ارتباطات و سازمان رگولاتوری هم نتوانست مانع آن شود. اقدامی که به نظر میرسد در راستای جبران هزینهها و عدم تغییر تعرفه اینترنت همراه گرفته شد.
حال «سپهر دادجوی توکلی»، سخنگوی شورای رقابت در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: «شورای رقابت علیه این اقدام اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی (براساس شکایتهای واصله از سوی مردم) مصوبهای صادر و اپراتورها را ملزم کرد که بستههای اینترنتی متنوعتر با حجم بالا که در حقیقت ذائقه مصرفکنندگان را پاسخ میدهد، ارائه دهند.»
بر این اساس شورای رقابت در جلسه ۶۲۳ خود که عصر امروز (سهشنبه هفتم آذر ماه) برگزار شد، اپراتورهای تلفن همراه ارائه بستههای با حجم بالا با مدت زمان مصرف کوتاه که در حقیقت نوعی انحصار ارائه خدمات بستههای اینترنتی است را مورد مخالفت قرار داد و تصویب کرد که این اپراتورها ملزم به ارائه بستههای متنوع با حجم بالا در زمان عادی و البته با قیمت متعارف هستند.
همچنین اپراتورها ملزم به این شدند که بستهها را با حجم متناسب و طول زمانی متناسب (همچون سابق اما متنوعتر) ارائه دهند و تعرفه قیمتی نیز در چارچوب مصوبات قانون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشد؛ بنابراین تعرفه نباید افزایش پیدا کند.
گفتنی است پس از حذف بستههای بلند مدت و پرحجم اینترنت اپراتورهای همراه، «عیسی زارع پور» در واکنش به انتقادات مردمی بارها وعده بازگشت بستههای پرحجم را داد. وعدهای که البته تا به امروز هنوز محقق نشده است. به طور مثال اوایل شهریور ۱۴۰۱ زارع پور اعلام کرد به رگولاتوری دستور داده تا به اپراتورهای سیار ابلاغ کند تا یک بسته بلند مدت ۶۰ گیگابایت تا در عرض یک هفته تعریف و توسط آنها عرضه شود، اما این وعده محقق نشد.
شش ماه بعد زارع پور دوباره همین وعده را تکرار و علت عدمم تحقق آن را افت درآمد اپراتورها عنوان کرده بود. او ۱۵ فروردین ماه امسال گفت: «بستههای 60 گیگابایتی اینترنت در سال جدید حتماً ارائه خواهند شد. این وعده باید جدیتر پیگیری میشد، اما بعد از مدتزمان گفتهشده، برای ارائه بستههای ۶۰ گیگابایتی با محدودیتهای رخداده روبهرو شدیم و درآمدهای اپراتورها در ابتدا بین 10 تا 15 درصد کاهش پیدا کرد»
این درحالی است که سال گذشته رئیس وقت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات صراحتا اعلام کرد موافق ارائه بستههای بلند مدت اینترنت توسط اپراتورهای همراه نیستند. عباسی شاهکوه اعتقاد داشت ارائه بسته بلند مدت و پرحجم اینترنت همراه، موجب رقابت با اینترنت ثابت شده از همین رو چندان موافق تعریف چنین بستههایی نیستند.
این در حالی است که اپراتورهای تلفن همراه بارها از قیمتگذاری دستوری اینترنت گلایه کردهاند. اواسط شهریور ماه امسال رئیس هیئتمدیره شاتل با پوپولیستی خواندن عدم افزایش قیمتها، اظهار داشت چنین موضوعی تیشه به ریشههای صنعت ICT زده است. به باور مدیرعامل شاتل موبایل نیز عدم افزایش قیمت بستههای اینترنتی طی هفت سال اخیر باعث شده است که شرکتهای فعال در این عرصه قید توسعه را بزنند.
حال بایستی منتظر ماند و دید سرانجام وعده تعریف بستههای اینترنتی جدید محقق خواهد شد یا خیر.
source