ابراهیم رئیسی، می‌گوید ایران تمال دارد با رژیم نظامی در نیجر که در پی وقوع کودتا در ماه ژوئيه به قدرت رسیده همکاری داشته باشد.

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ایران، گزارش داده که رئيسی در دیدار با باکاری یائو سانگاره وزیر امور خارجه نیجر، از «استقلال‌خواهی و ایستادگی» مردم این کشور دربرابر «سیاست‌های سلطه‌طلبانه اروپایی» تقدیر و اعلام آمادگی کرده که روابط اقتصادی میان دو طرف برقرار شود. 

رئيسی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اضافه کرده جمهوری اسلامی در طول چهار دهه گذشته «تجربیات ارزشمندی در پرتو انقلاب اسلامی» کسب کرده و استحکام و ایستادگی را رمز موفقیت در دستیابی به استقلال و آزادی دانسته است. 

طرفین اعلام نکرده‌اند که قصد دارند چه روابط اقتصادی با یکدیگر برقرار کنند اما جمهوری اسلامی در راستای سیاست‌های «ضد استعماری» خود از کشورهایی که روابط خوبی با غرب ندارند، استقبال کرده و خواهان برقراری مناسبات نزدیک‌تر با اینگونه دولت‌ها است. 

در ۲۶ ژوئیه امسال، گروهی از فرماندهان نظامی در نیجر، با بازداشت محمد بازوم، رئيس جمهوری این کشور رسما کودتا کردند و با اعلام حکومت نظامی، دولت جدیدی را در این کشور تشکیل دادند. در فرآیندهای مربوط به کودتا، نظامیان نیجر از شبه‌نظامیان واگنر وابسته به روسیه نیز کمک خواستند. 

پس از پایان کودتا یوگنی پریگوژین، رهبر وقت گروه واگنر ضمن استقبال از به قدرت رسیدن نظامیان در این کشور آفریقایی اعلام آمادگی کرد که نیروهایش در «برقراری نظم» به کودتاچیان کمک کند. 

نیجر یکی از کشورهایی است که معادن اورانیوم فراوانی دارد ضمن اینکه این کشور در صنایع دیگری چون نفت، سیمان، آجر و صابون از ظرفیت‌های قابل توجهی برخوردار است. همچنین میزان تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

حکومت کودتاگر نیجر از سوی بسیاری از کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشده اما نظامیان با اخراج برخی از دیپلمات‌های غربی همچون آلمان و فرانسه تاکید دارند با هدف مقابله با استعار می‌خواهند کشور را اداره کنند.

source