دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمندتر دیجیاتو همراهی میکنید
از شما سپاسگزاریم.
دانشمندان با هدف افزایش کارآیی باتری و کاهش میزان اثرگذاری مخرب آن در طبیعت، اولین باتری غیرسمی در جهان را ساختند.
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
دانشمندان در یک همکاری مشترک میان چین و استرالیا برای اولین بار در جهان باتری یون-آلمینیومی غیرسمی تولید کردند تا از آلودگی محیط زیست توسط باتریهای قدیمی جلوگیری کنند.
درحالیکه باتریها امروزه نقش مهمی در زندگی ما ایفا میکنند، اما به علت ترکیباتی که دارند محیط زیست را به شدت آلوده میکنند. این باتریهای یکبار مصرف حاوی مواد خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند که بازیافت آنها کاری بسیار سخت و چالش برانگیز است.
دانشمندان پیش از این در مطالعات خود دریافته بودند این مادههای سمی میتوانند باعث مسمومیت افراد و حیوانات و همچنین آلوده شدن خاک و آب شوند. این مواد برای مدت طولانی بدون تجزیه شدن در طبیعت باقی میمانند و آسیبهای جبران ناپذیری وارد میکنند.
حالا با پیشرفت تکنولوژی، دانشمندان چین و استرالیا در یک همکاری مشترک موفق شدند اولین باتری یون-آلمینیومی غیرسمی در جهان را تولید کنند. استانداردهایی که برای این باتری در نظر گرفته شدهاند، میتوانند میزان آلایندگی آن در محیط زیست را به مقداری ناچیز برسانند. این درحالی است که این باتریهای جدید عملکردی مشابه و حتی بهتر از باتریهای سمی دارند.
باتریهای جدید با استفاده از مواد خاصی به نام «رادیکالهای آلی پایدار» ساخته میشوند که حاوی عنصر «2,2,6,6-tetramethylpiperidyl-1-oxy» هستند. این عنصر را به صورت خلاصه با «TEMPO» نیز میشناسند. در این باتریها همچنین به جای استفاده از مواد شیمیایی، از مایعات مبتنی بر آب استفاده شده که الکترولیتهای آن به ضد حریق بودن باتری و واکنشپذیری کمتر آن با هوا کمک کردهاند.
این ترکیب به باتری اجازه میدهد انرژی را به صورت موثرتری ذخیره کند و به همین علت بسیار مقرون به صرفه باشد. به عبارت دیگر، این باتریها راهی نوین برای ذخیره انرژی برای مصارف مختلف هستند.
جالب است بدانید ظرفیت باتریهایی که با کمک رادیکالهای آلی پایدار ساخته شده است، 110 میلی آمپر ساعت گرم در 800 سیکل است. این درحالی است که تلفات این باتریها در هر چرخه تنها حدود 0.028 درصد است. این رقم ناچیز میزان کارآیی باتریها را تا حد شگفتانگیزی افزایش میدهد.
پروفسور «ژونگفن ژیا» از چین که یکی از محققین این پروژه بوده است، میگوید: «امیدواریم کارخانهها هرچه سریعتر تولید باتری یون-آلمینیومی را کاهش داده و یا متوقف کنند و به ساخت باتریهایی روی بیاورند که برای طبیعت کمترین ضرر دارند. این محصولات علاوه بر عدم تاثیر منفی بر محیط زیست، محصولاتی ایمن و پایدار هستند.»
مقاله مرتبط با این مطالعه در مجله «انجمن شیمی آمریکا» به چاپ رسیده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکههای اجتماعی دیجیاتو سریعترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر میخواهید بهروز باشید، شبکههای اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی میشود
