من حدس می‌زنم بیشتر افرادی که این مقاله را می‌خوانند، قصد ارتقا به Windows 11 را دارند. اگر این‌طور است، یک سؤال در ذهن شما وجود دارد که آیا می‌توانید نسخه فعلی ویندوز خود را به ویندوز 11 ارتقا دهید یا خیر. این مقاله، تفاوت‌های کلیدی و راهنمای جامعی برای انتخاب بین نسخه‌های مختلف ویندوز […]
من حدس می‌زنم بیشتر افرادی که این مقاله را می‌خوانند، قصد ارتقا به Windows 11 را دارند. اگر این‌طور است، یک سؤال در ذهن شما وجود دارد که آیا می‌توانید نسخه فعلی ویندوز خود را به ویندوز 11 ارتقا دهید یا خیر. این مقاله، تفاوت‌های کلیدی و راهنمای جامعی برای انتخاب بین نسخه‌های مختلف ویندوز 11 را بیان می‌کند تا بتوانید تصمیم آگاهانه‌ای برای خرید آن‌ها، بگیرید.
ویندوز 11، آخرین نسخه اصلی سیستم‌عامل ویندوز NT مایکروسافت است که در تاریخ 5 اکتبر 2021 منتشر شد. این سیستم عامل به‌صورت رایگان از نسخه قبلی خود یعنی ویندوز 10 (2015) به این نسخه جدید، ارتقا می‌یابد و این قابلیت برای هر دستگاه ویندوز 10 که با حداقل سیستم مورد نیاز برای ویندوز 11 جدید مطابقت دارد، در دسترس است. درحالی‌که نسخه‌ها یا «Editions» ویندوز 11 نشان‌دهنده «مدل‌های یک محصول» است، اما ورژن‌ها یا «Version» نشان‌دهنده «انتشار ویژگی‌ها و به‌روزرسانی‌ها» است. تفاوت اصلی بین نسخه‌ها در ویژگی‌هایی است که ارائه می‌دهند.
شرکت Microsoft، شش نسخه مختلف از سیستم عامل ویندوز 11 را برای کاربردهای مختلف، منتشر کرد که عبارت‌اند از:
اکثر مردم و شرکت‌ها از میان سه نسخه اصلی مایکروسافت یعنی نسخه‌های هوم، پرو و اینترپرایز انتخاب می‌کنند. همچنین نسخه پرو ویندوز 11، محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین نسخه سیستم‌عامل Windows است.
بااین‌حال، این نسخه‌ها هیچ ارتباطی با ورژن‌های خود ندارند. یک ورژن با استفاده از یک سری اعداد صحیح یا یک شناسه الفبایی، نشان داده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، در ویندوز 10، نسخه‌ای با پسوند «1903» یا «1909» در انتهای نام ویندوز، طبقه‌بندی شده است. سپس مایکروسافت، روش نشان دادن نسخه‌ها را با درنظرگرفتن حروف الفبا تغییر داد. برای مثال، نسخه‌های ویندوز ۱۰، به‌جای «۲۰۰۹» به «20H2 » تغییر یافتند. برای درک کامل این موضوع باید گفت که نام کامل یک سیستم‌عامل می‌تواند «ویندوز 11 پرو ورژن 22H2» باشد. هنگام فعال سازی سیستم عامل Windows، از یک لایسنس استفاده کنید. این لایسنس می‌تواند یک لایسنس والیوم یا یک لایسنس معمولی باشد که تعیین می‌کند آیا این یک سیستم‌عامل نسخه تجاری (Business Edition) است یا نسخه مصرف‌کننده (Consumer Edition).
حالا در ادامه به شرح مفصلی از هر یک از نسخه‌های Windows 11 بپردازیم.
نسخه Home، ابتدایی‌ترین نسخه در بین همه این نسخه‌ها می‌باشد؛ به همین دلیل است که نسخه هوم، کمترین میزان فضای ذخیره‌سازی را روی هارددیسک شما می‌گیرد. نسخه هوم ویندوز، معمولاً بر روی دستگاه‌های سازنده تجهیزات اصلی (OEM) یافت می‌شود. با این حال، می‌توان آن را به‌راحتی در تصاویر ISO نیز پیدا کرد.
بیشتر ویژگی‌ها و کارهایی که معمولاً به‌صورت روزمره به آنها نیاز داریم، در این نسخه وجود دارد. اما برخی از ویژگی‌هایی که ممکن است یک مدیر IT یا مدیر سیستم‌های کامپیوتری به آن احتیاج داشته باشد را ویندوز 11 هوم ندارد؛ ویژگی‌هایی مانند: رمزگذاری درایو بیت لاکر (BitLocker drive encryption)، اتصال از راه دور دسکتاپ یا همان ریموت دسکتاپ (RDC)، ویرایشگر خط مشی گروه (Group Policy editor)، امکان اتصال به یک دامنه و غیره.این نسخه، بیشتر برای کاربرانی طراحی شده است که دوست دارند کامپیوترهای خانگی آنها، دارای حداقل سیستم عامل باشد و از آن برای کارهای روزمره خودشان استفاده کنند.
 
ویندوز 11 پرو را می‌توان به‌عنوان محبوب‌ترین نسخه ویندوز، اعلام کرد. این نسخه، دارای تمام ویژگی‌های نسخه Home است. همچنین دارای ویژگی‌ها و عملکردهای اضافی بیشتر مانند Windows Update for Business، رمزگذاری بیت لاکر، مجازی‌سازی Hyper-V و ریموت دسکتاپ است. این قابلیت‌های بیشتر برای افراد حرفه‌ای و شرکت‌ها، طراحی شده‌اند.
این نسخه به شما و مدیر دامنه سیستم (در صورت اتصال) این امکان را می‌دهد تا بر روی نحوه عملکرد دستگاهتان کنترل بیشتری داشته باشید که این کار، باعث می‌شود امنیت و یکپارچگی داده‌ها، افزایش پیدا کند.
Windows 11 Pro علاوه بر تمامی ویژگی‌های نسخه Home، دارای ویژگی‌های زیر نیز می‌باشد:
خرید ویندوز 11 پرو برای شرکت‌های کوچک و متوسط که نیاز به افزایش امنیت، دسترسی از راه دور و مجازی سازی دارند، بسیار توصیه میشود.
Windows 11 Professional for Workstation، تمامی ویژگی‌های نسخه معمولی Pro را دارد. تنها تفاوت بین این دو نسخه این است که نسخه پرو ورک استیشن برای عملکرد بهتر، بهینه شده است و دارای یک سیستم فایل ارتجاعی (ReFS) است. ReFS عملکردی است برای محافظت از داده‌های شما؛ به این صورت که یک کپی خراب را با یک کپی دست‌نخورده و سالم، مشابه‌سازی می‌کند. این نسخه از ویندوز برای سخت‌افزارهای سطح بالا و انجام وظایف محاسباتی فشرده، مناسب است.
ویندوز 11 پرو ورک‌استیشن، علاوه بر ویژگی‌های نسخه‌های Home و Pro ذکر شده در بالا، دارای ویژگی‌های زیر است:
این نسخه از ویندوز 11 از قابلیتی به نام Remote Direct Memory Access (RDMA) پشتیبانی می‌کند. RDMA، یک نسخه بهبودیافته از فناوری دسترسی مستقیم به حافظه (DMA) است.
قابلیت DMA، امکان دسترسی مستقیم به حافظه کامپیوتر بدون عبور از CPU را فراهم می‌کند. حال قابلیت RDMA، یک گام فراتر می‌رود – اجازه دسترسی به داده‌های حافظه از یک میزبان به میزبان دیگر را می‌دهد.
به طور خلاصه، پشتیبانی Pro for Workstation از ویژگی Remote Direct Memory Access، منجر به بهبود عملکرد می‌شود.
دو نسخه Windows 11 Education و Windows 11 SE for Education، تمام ویژگی‌های Home و Pro را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، مایکروسافت ویژگی‌های دیگری را نیز در اختیار معلمان، قرار می‌دهد.
ویندوز 11 اجوکیشن، ویژگی‌های بهره‌وری و فراگیری جدید و همچنین قابلیت‎‌هایی را ارائه می‌کند که برای مقابله با چالش‌های دنیای ترکیبی طراحی شده‌اند؛ با ظاهر و احساس کاملاً تازه‌ای که به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا بیشتر و با استرس کمتر، یاد بگیرند.
Windows 11 Education و Windows 11 SE سیستم‌عامل‌هایی شبیه به هم هستند؛ اما از نظر نحوه عملکرد متفاوت هستند. اولی می‌تواند هدف خود را هم در محیط آنلاین و هم در محیط آفلاین، انجام دهد، درحالی‌که دومین مورد، رویکرد Cloud-First را اتخاذ می‌کند و به‌شدت به اتصال به اینترنت متکی است. با این تفاسیر خرید ویندوز 11 اجوکیشن برای دانش آموزان منطقی بنظر میرسد.
ویندوز 11 اینترپرایز (Windows 11 Enterprise)
نسخه Enterprise در درجه اول برای سازمان‌ها یا شرکت‌ها طراحی شده است. این نسخه فقط از طریق لایسنس والیوم (VL) در دسترس است و بیشتر از نسخه پرو، ارائه می‌شود.
این نسخه، تمام ویژگی‌های موجود در نسخه پرو به همراه برخی از ویژگی‌های اضافی که فقط مخصوص سازمان‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات، طراحی شده است را دارد. این عملکردها و ویژگی‌های بیشتر مانند دسترسی مستقیم (Direct Access)، Windows To Go creator ، BranchCache، Start Screen Control و غیره می‌باشد.
ویندوز 11 اینترپرایز نیز در کانال خدمات بلندمدت (LTSC) موجود است؛ به این معنی که نسخه اینترپرایز نسبت به نسخه‌های معمولی برای مدت طولانی‌تری به‌روز نگه داشته می‌شوند و هر ۲ تا ۳ سال، یک نسخه جدید از آنها عرضه می‌شود.
با خرید ویندوز 11 اینترپرایز، علاوه بر ویژگی‌های نسخه هوم و پرو، ویژگی‌های زیر را نیز دریافت خواهید کرد:
نکته: برخی از ویژگی‌های موردبحث در این بخش برای ویندوز 11 پرو نیز موجود است. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید لایسنس Windows 11 Pro را به‌عنوان بخشی از اشتراک‌های «Windows Enterprise E3» یا «Windows Enterprise E3 in Microsoft 365 F3»، دریافت کنید. Windows 11 Enterprise لزوماً ویژگی سیستم‌عامل نیست؛ بلکه، ابزارها و منابع موردنیاز شرکت‌ها برای مدیریت ویندوز 11 را در مقیاس بزرگ، ارائه می‌دهد.
Windows 11 Enterprise برای شرکت‌های بزرگی طراحی شده است که خواهان امنیت قوی، دسترسی از راه دور و مجازی‌سازی هستند.
همانند نسخه اجوکیشن، نسخه SE نیز برای بخش آموزش طراحی شده است. بااین‌حال، برخی از ویژگی‌های آن تا حدودی متفاوت است. Windows 11 SE، اولین نسخه ابری ویندوز 11 است و برای پاسخگویی به نیازهای ویژه آموزش K-8 طراحی شده است. Windows 11 SE for Education با یک سیستم عامل ابری، بهینه شده است تا تجربیات آموزشی عالی در دستگاه‌های ارزان‌قیمت ارائه دهد و حواس‌پرتی‌ها را از بین ببرد تا دانش‌آموزان متمرکز بمانند.
ازآنجایی‌که نسخه SE در دستگاه‌های سرفیس مایکروسافت برای بخش آموزش نصب می‌شود، برای به حداکثر رساندن بهره‌وری و کاهش حواس‌پرتی طراحی شده است؛ بنابراین، برنامه‌ها و بازی‌های سرگرمی زیادی ندارد.
ما تفاوت‌های اصلی بین این نسخه‌ها را بررسی کردیم، اما در اینجا خلاصه‌ای از ویژگی‌های آن‌ها آورده شده است:
توجه: همه ویژگی‌های Windows 11 SE به‌صورت عمومی در دسترس نیستند؛ بنابراین ممکن است اطلاعات نسخه SE، خیلی دقیق نباشد. با تایپ winver در کادر Run Command می‌توانید نسخه OS خود را بررسی کنید.
تا اینجای مقاله، ما درباره نسخه‌های مختلف ویندوز 11 و ویژگی‌های آنها، صحبت کردیم. در این بخش، می‌خواهیم درباره نکات مثبت (مزایا و نقاط قوت) و نکات منفی (معایب و محدودیت‌ها) آنها، صحبت کنیم.
در اینجا، برخی از نکات مثبت Windows 11، آورده شده است.
در اینجا، برخی از نکات منفی Windows 11، آورده شده است.
پس از بررسی هریک از نسخه های ویندوز 11 به همراه مزایا و معایب آنها، می‌توانید بهترین تصمیم را برای خرید ویندوز 11 اورجینال و نسخه های مختلف آن اتخاذ کنید.
مایکروسافت نسخه‌های مختلفی از آخرین ویندوز خود عرضه می‌کند تا گزینه‌های مختلفی برای انتخاب کاربران خود، ارائه دهد.
نسخه اولیه Windows 11 Home است. طبق گفته مایکروسافت، هدف از طراحی Windows 11 Home «کاربران خانگی»، «دانش‌آموزان» و «گیمرها» است. مهم‌ترین چیزی که در مورد نسخه Home باید به آن توجه کرد این است که برای کسب‌وکار طراحی نشده است.
بنابراین، همان‌طور که می‌توانید تصور کنید، ویژگی‌های لازم برای فعالیت در یک محیط تجاری را ندارد. در مقابل آن، اگر برای کسب  و کار خود به یک ویندوز 11 سطح پایه نیاز دارید، به سراغ Windows 11 Pro بروید. علاوه‌برآن، مایکروسافت اضافه می‌کند که «ویندوز 11 پرو، ویژگی‌های تجاری و مدیریتی لازم برای انجام کار مؤثرتر، یکپارچه و ایمن‌تر  در هر جایی را دارد.»
مایکروسافت نسخه Windows 11 Pro for Workstation را برای افرادی با حجم کاری بالا و حرفه‌ای و نیازهای داده‌ای، طراحی کرد. کاربران هدف Windows 11 Pro for Workstations به طور تخصصی، متخصصان CAD، طراحان گرافیک، تیم‌های تولید رسانه و انیماتورها هستند. این مطلب، لزوماً به این معنی نیست که شما نمی‌توانید از ویندوز 11 پرو برای این اهداف استفاده کنید. اما، نسخه Pro for Workstations عملکرد پیشرفته‌تری برای کارهای سخت‌تر، ارائه می‌دهد.
علاوه بر این، تفاوت آشکاری بین نسخه‌های Pro و Enterprise ویندوز 11 وجود دارد. مایکروسافت ادعا می‌کند که Windows 11 Enterprise «ایمن‌ترین ویندوز» است و من نیز مخالف این ادعا نیستم.
همان‌طور که نسخه‌های Pro برخی از ویژگی‌های پیشرفته را به شما ارائه می‌دهند، نسخه Enterprise نیز، آن ویژگی‌ها را ارائه می‌دهد؛ اما بیشتر بر روی امنیت، استقرار و مدیریت سازمانی تمرکز دارد؛ بنابراین، اگر کسب‌وکار بزرگی دارید، بهتر است از ویندوز 11 اینترپرایز استفاده کنید.
در نهایت، بیایید درباره سه نسخه اجوکیشن ویندوز  11 صحبت کنیم. مایکروسافت Windows 11 SE for Education، Windows 11 Pro Education و Windows 11 Education را عرضه می‌کند. هدف مایکروسافت از طراحی این سه نسخه، مدارس و دانشگاه‎ها هستند.
بهترین نسخه ویندوز 11 برای شما، با توجه به نیازها و خواسته‌های خاص شما تعیین می‌شود. اگر در درجه اول، از کامپیوتر خود برای کارهای شخصی، مانند گشت‌وگذار آنلاین، سرگرمی و وظایف اولیه بهره‌وری استفاده می‌کنید، ویندوز 11 هوم، گزینه مناسبی برای شما است. اگر به ویژگی‌های امنیتی قوی مانند رمزگذاری BitLocker و مجازی سازی Hyper-V نیاز دارید، ویندوز 11 پرو، بهترین گزینه است. اگر برای یک شرکت بزرگ کار می‌کنید و به ویژگی‌های امنیتی اضافی مانند Windows Sandbox و AppLocker نیاز دارید، بهتر است ویندوز 11 اینترپرایز را بخرید.
یکی دیگر از ویژگی‌های مهم تمام نسخه‌های ویندوز 11، این است که گاهی اوقات می‌توانید از سیستم‌عامل‌های سازگار قبلی ویندوز به‌صورت رایگان به این نسخه، ارتقا پیدا کنید.
اگر در حال حاضر بر روی کامپیوتر شما ویندوز 10 نصب شده است، می‌توانید آن را به نسخه سازگار ویندوز 11 آپگرید کنید. برای مثال، اگر نسخه فعلی ویندوز 10 شما Home است، می‌توانید آن را به ویندوز 11 ارتقا دهید.
متأسفانه، مایکروسافت اجازه ارتقا مستقیم ویندوز 7 و ویندوز 8.1 به ویندوز 11 را نمی‌دهد. اگر ویندوز 7 یا 8.1 بر روی کامپیوتر شما نصب است، ابتدا باید آن را به ویندوز 10، ارتقا دهید. سپس، ویندوز 10 را به ویندوز 11 ارتقا دهید. Windows 11 نیازمند سخت‌افزار بسیار بالایی است؛ بنابراین ممکن است که رایانه فعلی شما با این سیستم عامل، سازگار نباشد.

2مایکروسافت در تصمیمی تازه قصد دارد عملکرد کلید Print screen را در ویندوز ۱۱ با ابزاری دیگر جایگزین کند. طبق اعلام مایکروسافت در ویندوز ۱۱ این کلید به جای تهیه اسکرین شات از کل صفحه ابزار جدیدی را باز می کند که در آن می توان بخشی از صفحه که مورد نیاز است را انتخاب […]

درحالی به روز رسانی جدید ویندوز ۱۱ منتشر شده است که چت بات هوش مصنوعی مایکروسافت نیز همراه با این سیستم عامل به نمایش در می آید. به کزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، هوش مصنوعی مایکروسافت که همراه با موتور جستجوی این شرکت عرضه شده است بسیار مورد توجه قرار گرفت. مایکروسافت با […]

مایکروسافت قصد دارد قابلیت جدیدی را به ابزار Snipping Tool اضافه کند که با کمک آن می توان محتوای صفحه نمایش را ضبط کرد. این قابلیت از مدت ها پیش در macOS ارائه میشود. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، پس از درخواست های مکرر کاربران برای اضافه شدن قابلیت ضبط صفحه نمایش در […]

منابع آگاه اعلام کردند آپدیت جدید ویندوز ۱۱ احتمالا اپائل ۲۰۲۳ از راه می رسد. این نسخه اکنون در مراحل آزمایشی قرار دارد. مایکروسافت قصد دارد با تمرکز روی آپدیت های کوچک تر که Moment نام گذاری شدند، در فواصل زمانی مختلف نسخه هایی از آن را منتشر کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و […]


آژانس خبری فناوری Technology news agency (به اختصار تکنا Techna) سال 1389 با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام تکنولوژی نیوز (tech-news.ir) تاسیس شد و از بهمن 1392 فعالیتهای خود را بطور جدی آغاز کرد. تکنا آژانس خبری مستقل و غیرانتفاعی میباشد و متعلق به هیچ یک از نهادها و دستگاه های دولتی نیست. تکنا در طی این سالها توانست بیش از 10 هزار مقاله اختصاصی در حوزه علم و فناوری تالیف و ترجمه کند. تکنولوژی نیوز در سال 1398 به «آژانس خبری فناوری تکنا» تغییر نام داد. رسالت ما انعکاس دستاوردها و رخدادهای داخلی و بین المللی حوزه علم و فناوری مانند رویدادهای زیست محیطی، نجوم، پزشکی، اختراعات، کشفیات، اخبار گجتها و… تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

source
سئو سایت

توسط digitalwebmaster