لپ‌تاپ‌ها بسته به مشخصات فنی، طراحی و عملکردشان برای طیف گسترده‌ای از کاربری‌ها به‌کار می‌روند، از بازی و برنامه‌نویسی گرفته تا طراحی سه‌بعدی و مهندسی؛ اما بی‌شک برای دنیای امروز با عطش بی‌پایان مردم برای محتوا، یکی از اساسی‌ترین کاربری‌‌های لپ‌تا‌پ، طراحی گرافیک و تدوین ویدیو است.
در میان انبوه لپ‌تاپ‌هایی که بعضا با مشخصات فنی فریبنده و نه‌چندان کارآمد به‌فروش می‌رسند، انتخاب مدلی که بتواند به نسبت برچسب قیمتی‌اش بهترین کارایی را داشته باشد، امری دشوار است؛ به‌همین دلیل، تصمیم داریم تا در مقاله‌ی پیش‌رو، بهترین لپ تاپ های مناسب برای کارهای گرافیکی و تدوین ویدیو را از میان مدل‌های موجود در بازار ایران معرفی کنیم.
چنانچه به‌دنبال لپ‌تاپی برای کاربری‌های عمومی هستید، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله‌ی بهترین لپ تاپ را در زومیت مطالعه کنید؛ گیمرهای عزیز نیز می‌توانند مدل لپ‌تاپ موردنظرشان را در مقاله‌ی بهترین لپ تاپ گیمینگ زومیت بیابند.
در چند سال گذشته، بازار لپ‌تاپ ایران بسیار نابه‌سامان شده است. از یک سو، لپ‌تاپ‌های هر نسل، به‌ویژه لپ‌تاپ‌های ویندوزی، با تأخیر زیاد و البته قیمت‌های نجومی وارد کشور می‌شود و از سوی دیگر، لپ‌تاپ‌های برخی برندها همچون دل و اچ‌پی، بسیار کمیاب شده‌اند و مدل‌های کارآمد برندهای دیگر نیز بسیار محدود و پراکنده وارد می‌شوند.
بی‌شک در فروشگاه‌های انگشت‌شماری می‌توان برخی لپ‌تاپ‌های خاص و به‌روز را نیز یافت؛ اما توجه داشته باشید که در راهنماهای خرید زومیت، سعی داریم تا مدل‌هایی را معرفی کنیم که در فروشگاه‌های اینترنتی معتبر و به‌صورت گسترده در دسترس باشند و خدمات پس‌از فروش معقولی هم برایشان ارائه شود.
پیش‌از آنکه به‌سراغ معرفی مدل‌ها برویم، بهتر است تا در هر دو دسته‌بندی طراحی گرافیک و تدوین ویدیو، ویژگی‌های لپ‌تاپ ایده‌آل را بیان کنیم تا شما بتوانید با چشمی باز و آگاهانه، مدل مناسب را بسته به بودجه‌تان انتخاب کنید. بعد از مطالعه‌ی این مقاله، شما می‌توانید قیمت لپ تاپ موردنظرتان را در بخش محصولات زومیت بیابید.
طراحان گرافیک معمولا از ابزارهایی همچون فتوشاپ، Adobe Illustraitor و Figma یا حتی After Effects استفاده می‌کنند، این ابزارها در وهله‌ی نخست به پردازنده‌ی قدرتمند، سپس رم با ظرفیت بالا و در وهله‌ی آخر، گرافیک توانمند نیازمند هستند. از سوی دیگر، برای افرادی که در حوزه‌ی گرافیک فعالیت دارند، پوشش فضاهای رنگی و دقت نمایش رنگ‌ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در راهنمای خرید پیش‌رو سعی کردیم تا مدل‌هایی را برای طراحان گرافیک معرفی کنیم که از پردازنده‌ی به‌روز، رم بیش‌از ۱۶ گیگابایت و نمایشگری با پوشش ۱۰۰ درصدی فضای رنگی sRGB و بالاتر بهره می‌برند.
افرادی که در حوزه‌ی تدوین ویدیو فعالیت دارند، از ابزارهایی همچون Adobe Premiere Pro، نرم‌افزار Final Cut Pro یا DaVinci استفاده می‌کنند؛ برای این دسته از افراد، قدرت پردازنده و ظرفیت رم در کنار دقت و روشنایی نمایشگر اهمیت بسیار بالایی دارد؛ ضمن اینکه پردازنده‌ی گرافیکی نیز به‌عنوان یک شتاب‌دهنده در پیاده‌سازی افکت‌های گرافیکی و گرفتن خروجی از پروژه‌ها نقش پررنگی را ایفا می‌کند.
شاید بتوان اصلی‌ترین تفاوت بین طراحی گرافیک و تدوین ویدیو را در اتکای کمتر ابزارهای طراحی گرافیک به قدرت پردازنده‌های گرافیکی (به‌ویژه برای افراد مبتدی) جست‌وجو کرد؛ بدین‌ترتیب، عملا برای کاربران حرفه‌ای‌تر که روی پروژه‌های سنگین کار می‌کنند، می‌توان مدل‌های مشابهی را برای هر دو دسته‌ی طراحی گرافیک و تدوین ویدیو پیشنهاد داد.
در رده‌ی ارزان ترین لپ‌تاپ‌های مناسب کارهای گرافیکی و تدوین ویدیو سعی کردیم تا جای ممکن کیفیت نمایشگر و عملکرد پردازنده را فدای قیمت پایین دستگاه نکنیم؛ برهمین اساس، ارزان‌‌ترین لپ‌تاپ را از بین گزینه‌هایی انتخاب کردم که رم ۸ گیگابایتی دارند؛ اما می‌توان مقدار رمشان را در آینده ارتقا داد. فهرست مدل‌های زیر به‌ترتیب صعودی قیمت مرتب شده‌اند:
مدل Vivobook Pro M3402QA-KM125 ایسوس جزو معدود لپ‌تاپ‌های اقتصادی ویندوزی بازار ایران با نمایشگر باکیفیت به‌شمار می‌آید. این لپ‌تاپ ۱۴ اینچی از نمایشگر ۱۸۰۰ × ۲۸۸۰ پیکسلی و ۹۰ هرتزی OLED استفاده می‌کند و از پردازنده‌ی Ryzen 5 5600H، به‌همراه ۸ گیگابایت رم DDR4-3200 و یک ترابایت SSD از نوع PCIe NVMe Gen 3.0 قدرت می‌گیرد.
لپ‌تاپ ۱۴ اینچی ایسوس قدرتمندترین پردازنده‌ی بازار را ندارد؛ اما می‌تواند برای کسانی که کارهای گرافیکی عادی انجام می‌دهند یا پروژه‌های ویدیویی سبکی را تدوین می‌کنند، گزینه‌ی مناسبی باشد؛ خوشبختانه امکان ارتقای رم دستگاه تا سقف ۱۶ گیگابایت وجود دارد. قیمت لپ تاپ ایسوس را در زومیت بیابید.
اگر حدود ۲۰ درصد، بودجه‌تان را افزایش دهید، می‌توانید لپ‌تاپ ۱۵ اینچی Vivobook S15 K3502ZA-MA294 ایسوس را انتخاب کنید. این لپ‌تاپ از نمایشگر ۱۶۲۰ × ۲۸۸۰ پیکسلی OLED استفاده می‌کند و از پردازنده‌ی نسل دوازدهمی Core i5-12500H، رم ۸ گیگابایتی DDR4-3200 و یک ترابایت SSD قدرت می‌گیرد.
پردازنده‌ی Core i5-12500H درمقایسه‌با Ryzen 5600H عملکرد بهتری را در نرم‌افزار فتوشاپ و پریمیر پرو به‌نمایش می‌گذارد. از سوی دیگر در آینده نیز امکان ارتقای رم دستگاه به ۱۶ گیگابایت را خواهید داشت.
با کمتر از افزایش ۱۰ درصد افزایش بودجه، می‌توانید به فکر خرید مدل ۱۵ اینچی Aspire A715-51G-580P ایسر باشید. نمایشگر ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسلی و IPS LCD ایسر طراوت رنگ‌های دو لپ‌تاپ قبلی را ندارد و فقط ۶۲ درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد، از سوی دیگر قدرت پردازشی پردازنده‌ی Core i5-1240P آن نیز اندکی پایین‌تر از Core i5-12500H است؛ اما در عوض لپ‌تاپ ایسر از گرافیک RTX 3050 بهره می‌برد که همین موضوع عملکرد دستگاه در پیاده‌سازی پاره‌ای از افکت‌ها در نرم‌افزار پریمیر پرو را بهبود می‌بخشد.
لپ‌تاپ Victus 15 FA1034NIA اچ‌پی جزو معدود دستگاه‌های حال حاضر بازار ایران با پردازنده‌ی نسل سیزدهمی اینتل است که می‌توانید با حدود ۲۰ درصد افزایش بودجه نسبت به مدل پیشنهادی قبلی، آن را خریداری کنید. لپ‌تاپ اقتصادی اچ‌پی با پردازنده‌ی Core i5-13420H، گرافیک قدیمی RTX 2050، رم ۱۶ گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۵۱۲ گیگابایتی SSD، عملکرد رضایت‌بخشی را در نرم‌افزار تدوین ویدیو و طراحی گرافیک به‌نمایش می‌گذارد؛ اما توجه داشته باشید که نمایشگر این لپ‌تاپ نیز مانند مدل قبلی، تنها ۶۲ درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد.
با اندکی افزایش بودجه نسبت به مدل قبلی، می‌توانید لپ‌تاپ Vivobook Pro 15 M6500QC ایسوس را انتخاب کنید. لپ‌تاپ ۱۵ اینچی تایوانی‌ها از پردازنده‌ی Ryzen 7 5800H و گرافیک RTX 3050 استفاده می‌کند و در نرم‌افزار پریمیر پرو حدود ۱۰-۱۵ درصد ضعیف‌تر از لپ‌تاپ ویکتوس اچ‌پی ظاهر می‌شود؛ اما در عوض هم کیفیت ساخت بالاتری دارد، هم ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی بیشتری دراختیارتان می‌گذارد و از همه‌مهم‌تر، از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی و ۱۶۲۰ × ۲۸۸۰ پیکسلی OLED استفاده می‌کند که رنگ‌های به‌مراتب زنده‌تر و دقیق‌تری را به‌نمایش می‌گذارد.
شما می‌توانید در ازای پرداخت اندکی مبلغ بالاتر، لپ‌تاپ ZenBook Pro 15 UM535QE را به‌جای VivoBook Pro انتخاب کنید؛ این لپ‌تاپ پردازنده‌ی یکسانی دارد؛ اما پردازنده‌ی گرافیکی‌اش اندکی قدرتمندتر و ظرفیت باتری‌اش بیشتر است و البته نمایشگرش با نرخ ۶۰ هرتز نوسازی می‌شود.
لپ‌تاپ LOQ 15IRH8 لنوو جزو گزینه‌های نسبتا به‌روز موجود در بازار ایران است. لپ‌تاپ ۱۵٫۶ اینجی لنوو از پردازنده‌ی نسل سیزدهمی Core i7-13620H به همراه گرافیک نسل جدید RTX 4050 انویدیا در کنار ۱۶ گیگابایت رم DDR5 و ۵۱۲ گیگابایت SSD قدرت می‌گیرد؛ بنابراین دستگاه می‌تواند عملکرد بسیار خوبی را در نرم‌افزار پریمیر پرو و فتوشاپ در اختیارتان بگذارد. نمایشگر لپ‌تاپ از پنل IPS با وضوح ۱۴۴۰ × ۲۵۶۰ پیکسل بهره می‌برد و می‌تواند ۱۰۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش دهد.
معمولا لپ‌تاپ‌های خانواده‌ی ZenBook به‌لطف نمایشگر باکیفیت و سخت‌افزار توانمندشان، بهترین گزینه‌های ایسوس برای طراحان گرافیک و تدوین‌گرها هستند؛ اما بازار ایران وضعیت متفاوتی دارد؛ چراکه درحال‌حاضر تنها تعداد محدودی از مدل‌های گیمینگ ایسوس با سخت‌افزار به‌روز به‌فروش می‌رسند و لپ‌تاپ‌های خانواده‌ی ZenBook در بهترین حالت از پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل و گرافیک RTX 30 انویدیا قدرت می‌گیرند. به‌هر ترتیب، در بازار ایران، مدل‌های زیر، بهترین لپ تاپ ایسوس برای کار گرافیکی و تدوین ویدیو به‌شمار می‌روند:
لپ‌تاپ ۱۶ اینچی G16، قدرتمندترین لپ‌تاپ ایسوس در بازار فعلی ایران به‌شمار می‌آید؛ پردازنده‌ی نسل سیزدهمی Core i9-13980HX، گرافیک پرقدرت RTX 4070، رم ۱۶ گیگابایتی با قابلیت ارتقا و حافظه‌ی ذخیره‌سازی یک ترابایتی G16، این لپ‌تاپ را به‌ گزینه‌ای توانمند در زمینه‌ی تدوین ویدیو و طراحی گرافیک بدل می‌سازد. نمایشگر ۱۲۰۰ × ۱۹۲۰ پیکسلی IPS لپ‌تاپ جزو بهترین‌ها نیست؛ اما می‌تواند ۱۰۰ درصد فضای رنگی DCI-P3 را پوشش دهد.
لپ‌تاپ ZenBook UX582ZM، قدرتمندترین مدل از خانواده‌ی ZenBook ایسوس در بازار ایران است؛ این لپ‌تاپ از پردازنده‌ی نسل دوازدهمی Core i7-12700H به‌همراه گرافیک RTX 3060 قدرت می‌گیرد، از ۱۶ گیگابایت رم و یک ترابایت SSD بهره می‌برد و نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی 4K آن با پنل OLED، تجربه‌ی بصری کم‌نقصی را برای طراحان گرافیک و تدوین‌گرها رقم می‌زند.
در همین محدوده‌ی قیمتی می‌توان به دو لپ‌تاپ Zephyrus M16 GU603ZW و ProArt StudioBook 16 H7600ZM نیز اشاره کرد که لپ‌تاپ نخست پردازنده و گرافیک قدرتمندتر به‌همراه ۱۶ گیگابایت رم بیشتر را در اختیارتان می‌‌گذارد؛ اما وضوح و طراوت نمایشگر ZenBook را ندارد و لپ‌تاپ دوم نیز با سخت‌افزاری مشابه، دقت رنگ بیشتر و ۱۶ گیگابایت بیشتر را به بهای حذف قابلیت لمسی پنل، ارائه می‌دهد.
معمولا لپ‌تاپ‌های سری Yoga یا ThinkPad لنوو با نمایشگرهای باکیفیت و سخت‌افزار قدرتمندشان، گزینه‌های مناسب این شرکت برای طراحان گرافیک و تدوین‌گرها هستند؛ اما از آنجا که مدل‌های قدرتمند این سری‌ها در بازار ایران موجود نیست، به‌ناچار باید به‌سراغ مدل‌های گیمینگ لنوو برویم. شما می‌توانید قیمت لپ تاپ لنوو را برای انواع مدل‌های موجود در کشور را با زومیت بیابید.
لپ‌تاپ Legion Pro 7، پرقدرت‌ترین لپ‌تاپ لنوو در بازار کنونی ایران است؛ پردازنده‌ی نسل سیزدهمی Core i9-13900HX، گرافیک RTX 4080، رم ۳۲ گیگابایتی DDR5 و یک ترابایت SSD، این لپ‌تاپ گیمینگ را به یک ورک‌استیشن تمام‌‌عیار نیز بدل می‌سازند. لپ‌تاپ ۱۶ اینچی لنوو از پنل ۲۴۰ هرتزی و ۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسلی IPS با پوشش ۱۰۰ درصدی فضای رنگی sRGB نیز بهره می‌برد.
در سطحی پایین‌تر از Legion Pro 7، لپ‌تاپ دیگری از خانواده‌ی Legion را برای طراحان گرافیک و تدوین‌گرها پیشنهاد می‌دهیم؛ لپ‌تاپ ۱۶ اینچی Legion Pro 5 از پردازنده‌ی نسل سیزدهمی Core i7-13700HX، گرافیک RTX 4060، رم ۳۲ گیگابایتی و یک ترابایت SSD بهره می‌برد و نمایشگر ۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل و ۲۴۰ هرتزی‌اش، می‌تواند ۱۰۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش دهد.
لپ‌تاپ‌های اپل به‌لطف پردازنده‌ی پرقدرت و بهینه، نمایشگر بسیار باکیفیت و یکپارچگی عمیق نرم‌افزاری و سخت‌افزاری‌شان، بهترین گزینه برای طراحان گرافیک و تدوین‌گرها هستند. این لپ‌تاپ‌ها با بهره‌گیری از شتاب‌دهنده‌های اختصاصی، عملکرد فوق‌العاده‌ای در تدوین ویدیوها به‌نمایش می‌گذارند و از طرف دیگر، در هر دو حالت Plugged و UnPlugged عملکرد یکسانی دارند.
لپ‌تاپ‌های ۱۴ و ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو با پردازنده‌های M1 Pro/Max و M2 Pro/Max، بهترین گزینه‌های اپل برای تدوین‌گرها و طراحان گرافیک هستند. نمایشگر ۱۶ اینچی برای طراحان گرافیک و تدوین‌گرها، فضای کار بیشتری را فراهم می‌سازد؛ اما شما می‌توانید بسته به نیازتان، به سراغ مدل ۱۴ اینچی نیز بروید. برای پی‌بردن به قیمت لپ تاپ اپل در انواع مدل‌ها، به بخش محصولات زومیت سر بزنید.
اگر مقدار رم را کنار بگذاریم، لپ‌تاپ ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو M2 Max با پردازنده‌ی مرکزی ۱۲ هسته، گرافیک ۳۸ هسته، ۳۲ گیگابایت رم و یک ترابایت SSD، قدرتمندترین لپ‌تاپ اپل در بازار ایران است؛ درحالی‌که حدود ۳۰ درصد ارزان‌تر از گران‌قیمت‌ترین مدل به‌فروش می‌رسد. نمایشگر IPS LCD و ۱۲۰ هرتزی این لپ‌تاپ با فناوری Mini LED، به روشنایی و کنتراست بسیار بالایی دست می‌یابد و دقت رنگ فوق‌العاده‌ای را در اختیارتان می‌گذارد.
با حدود ۱۵ درصد، قیمت کمتر، می‌توانید به‌سراغ لپ‌تاپ مک‌بوک پرو ۱۶ با تراشه‌ی M1 Max بروید که از پردازنده‌ی مرکزی ۱۰ هسته و پردازنده‌ی گرافیکی ۳۲ هسته قدرت می‌گیرد و ۳۲ گیگابایت رم به‌همراه یک ترابایت SSD را در اختیارتان می‌گذارد؛ توجه کنید که نمایشگر این لپ‌تاپ از نظر روشنایی، دقت‌رنگ و کنتراست، تفاوتی با نسل جدید ندارد. لپ‌تاپ M1 Max درمقایسه‌با قدرتمندترین مدل فعلی اپل، ۱۵ درصد CPU و ۲۰ درصد گرافیک ضعیف‌تری دارد.
با ۱۵ درصد بودجه‌ی کمتر، لپ‌تاپ ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو با تراشه‌ی M2 Pro را پیشنهاد می‌دهیم که از پردازنده‌ی مرکزی ۱۲ هسته و پردازنده‌ی گرافیکی ۱۹ هسته قدرت می‌گیرد و ۱۶ گیگابایت رم را در کنار ۵۱۲ گیگابایت SSD در اختیارتان قرار می‌دهد. این لپ‌تاپ حدود ۱۵ درصد CPU قدرتمندتری نسبت به مدل قبلی دارد؛ اما پردازنده‌ی گرافیکی‌اش حدود ۳۵ درصد ضعیف‌تر است.
با کاهش ۱۵ درصدی بودجه‌تان، می‌توانید به‌سراغ لپ‌تاپ ۱۴ اینچی مک‌بوک پرو با تراشه‌ی M2 Pro بروید که از پردازنده‌ی مرکزی ۱۰ هسته و گرافیک ۱۶ هسته‌ای قدرت می‌گیرد و ۱۶ گیگابایت رم به‌همراه ۵۱۲ گیگابایت SSD در دل خود دارد. این لپ‌تاپ نیز همانند مدل ۱۶ اینچی، از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با فناوری Mini LED بهره می‌برد و تجربه‌ی بصری کم‌نقصی را در اختیارتان می‌گذارد.
اگر بودجه‌ی بی‌نهایت دارید و پول برایتان موضوعیتی ندارد (!)، پیشنهاد می‌کنیم تا به سراغ گران‌قیمت‌ترین لپ‌تاپ اپل در بازار ایران بروید.
لپ‌تاپ ۱۶ اینچی مک‌بوک پرو M2 Max با پردازنده‌ی مرکزی ۱۲ هسته، گرافیک ۳۸ هسته، رم ۶۴ گیگابایتی و فضای ذخیره‌سازی یک ترابایتی، قدرتمندترین لپ تاپ برای کارهای گرافیکی و تدوین ویدیو است که هم‌اکنون در بازار ایران در دسترس قرار دارد.
وضعیت اقتصادی وخیم و بازار نابه‌سامان کشور باعث می‌شود تا افراد بودجه‌ی کافی برای لپ‌تاپ‌های قدرتمند و نو نداشته باشند؛ منطقی است که در چنین شرایطی، به‌سراغ راهکار خرید لپ تاپ دست دوم برویم؛ اما باید توجه داشته باشید که پیچیدگی قطعات کامپیوتر و وضعیت اسفناک خدمات پس‌از فروش در ایران، خرید لپ تاپ دست دوم را به امری پرریسک بدل می‌سازد؛ بنابراین در چنین شرایطی، حتما نکات زیر را رعایت کنید:
به‌نظر شما کدام لپ‌تاپ، بهترین گزینه برای طراحی گرافیک و تدوین ویدیو است؟ آیا مدلی از دید ما پنهان مانده؟ لطفا آن را در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید.
خانواده ما

source
سئو سایت

توسط digitalwebmaster