محققان دانشگاه نورث وسترن با همکاری دانشگاه تگزاس نوعی ایمپلنت جدید قلب از جنس گرافن توسعه دادند که تنها به اندازه یک تار مو ضخامت دارد و قادر است از طریق نور به طور دقیق کنترل ریتم های غیر طبیعی قلب را تصحیح کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، برای ساخت این […]
محققان دانشگاه نورث وسترن با همکاری دانشگاه تگزاس نوعی ایمپلنت جدید قلب از جنس گرافن توسعه دادند که تنها به اندازه یک تار مو ضخامت دارد و قادر است از طریق نور به طور دقیق کنترل ریتم های غیر طبیعی قلب را تصحیح کند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، برای ساخت این دستگاه ضربان ساز جدید از گرافن استفاده شده است. این ماده فوق العاده قوی سبک وزن و زیست سازگار است و از نازک ترین نمونه های ساخته شده تاکنون محسوب می شود.
تمامی ضربان ساز ها و دفیبریلاتور های قابل کاشت فعلی همگی امکان شکل گیری همانند بافت قلب را نداشتند. اما این دستگاه میتواند بافت قلب را به خود بگیرد و همچنین با مقاومت کافی در برابر ضربان قلب ساخته شده است.
ایگور افیموف، یکی از محققین مطالعه و نویسنده ارشد آن در این مورد می گوید: همگی ضربان سازها و دفیبریلاتور های فعلی دارای مشکل اساسی هستند که نمیتوانند به خوبی روی سطح قلب بچسبند. بسیاری از آنها همانند یک سیم پیچ از سیم های بسیار ضخیم ساخته شده اند. آن ها انعطاف پذیری بسیار کمی دارند و به سرعت می شکنند. بافت های نرم مانند قلب نیز در اثر برخورد با این رابط های سخت صدمه خواهند دید. اما دستگاه جدید نرم و منعطف است و میتواند به طور دقیق و یک پارچه روی قلب قرار بگیرد. به همین دلیل اندازه گیری های دقیق تری را نیز ارائه می کند.
پیش از این محققان این دانشگاه روی یک نوع تاتوی الکترونیکی از جنس گرافن کار می کردند تا بتوانند با چسباندن آن روی پوست علائم حیاتی مانند فشار خون را نظارت کنند. آنها در مطالعه جدید خود از این مدل نیز برای توسعه دستگاه استفاده کردند.
پیشنهاد ویژه
خرید بلیط هواپیما فلای تودی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
آژانس خبری فناوری Technology news agency (به اختصار تکنا Techna) سال 1389 با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام تکنولوژی نیوز (tech-news.ir) تاسیس شد و از بهمن 1392 فعالیتهای خود را بطور جدی آغاز کرد. تکنا آژانس خبری مستقل و غیرانتفاعی میباشد و متعلق به هیچ یک از نهادها و دستگاه های دولتی نیست. تکنا در طی این سالها توانست بیش از 10 هزار مقاله اختصاصی در حوزه علم و فناوری تالیف و ترجمه کند. تکنولوژی نیوز در سال 1398 به «آژانس خبری فناوری تکنا» تغییر نام داد. رسالت ما انعکاس دستاوردها و رخدادهای داخلی و بین المللی حوزه علم و فناوری مانند رویدادهای زیست محیطی، نجوم، پزشکی، اختراعات، کشفیات، اخبار گجتها و… تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.
