با اینکه حدودا دو ماه از آغاز سال ۲۰۲۳ گذشته، هنوز گوشیهای زیادی معرفی نشدهاند. سامسونگ سال جدید را با سری گلکسی S23، پرقدرت شروع کرد. اپل فعلا آیفون ۱۴ پرو مکس را بهعنوان پرچمدار بازار موبایل دارد و تا حدودا ۶ ماه دیگر، آیفون ۱۵ پرو مکس را معرفی نمیکند. گوگل با سری پیکسل همچنان خبرساز است و شیائومی با گوشیهای سری ۱۳ تلاش میکند تعداد بیشتری از علاقهمندان به صنعت موبایل را به سمت محصولات خودش بکشاند.
گوشیهای هوشمند با سرعت بسیار زیادی به مدلهای جدید بهروزرسانی میشوند. درحالیکه عمر میانگین هر گوشی سه تا پنج سال تخمین زده میشود، عدهای از کاربران تمایل دارند همیشه جدیدترین دستگاه بازار را استفاده کنند. در سال گذشتهی میلادی گوشیهای پرتعدادی روانهی بازار شدند و شماری از آنها قابلیتهای کاملا جدیدی داشتند. آنطور که تحلیلگران میگویند، ۲۰۲۳ قرار است سال بزرگی برای صنعت موبایل باشد.
گوشیها در سالهای اخیر پیشرفت زیادی تجربه کردهاند و امروزه افزونبر ارائهی قابلیتهای ساده مثل ارسال پیامک و برقراری تماس، دوربین باکیفیت دارند و به پردازندهی پرقدرت مجهزند.
همزمان با پیشرفت طراحی و کیفیت ساخت گوشی، تراشهسازان سراغ تولید پردازندههای پرقدرتتری رفتهاند. امسال احتمالا اولین تراشههای موبایلی سه نانومتری را خواهیم دید. عدد نانومتر به ابعاد ترانزیستورهای روی تراشه اشاره میکند. در حال حاضر پیشرفتهترین لیتوگرافی، چهار نانومتری است. با روی کار آمدن تراشههای سه نانومتری شاهد بهبود قابلتوجه قدرت پردازشی و مصرف انرژی خواهیم بود.
سامسونگ، شیائومی و اپل – از لحاظ محبوبیت در بین کاربران و آمار فروش – برترین برندهای بازار موبایل هستند، اما شرکتهای دیگر مثل وان پلاس و گوگل نیز گوشیهای باکیفیتی میسازند. وان پلاس که قبلا گوشیهای «قاتل پرچمدار» میساخت، در سالهای اخیر مسیرش را گم کرد، اما ظاهرا با وان پلاس ۱۱ توانسته است تا حد زیادی به سنتهایش برگردد: ساخت گوشی هوشمندی که سختافزار قوی را با قیمت کمتر از رقبا ارائه دهد.
پرچمداران، بهترین گوشیهای بازارند. شرکتها همواره قویترین سختافزار، باکیفیتترین نمایشگر و پروضوحترین دوربین را در گوشیهای پرچمدار قرار میدهند. خرید گوشی پرچمدار برای هر کسی امکانپذیر نیست، اما کاربرانی که به دنبال دسترسی به جدیدترین دستاوردهای صنعت موبایل هستند، باید سراغ پرچمداران بروند.
گلکسی S23 اولترا، در حال حاضر جدیدترین پرچمدار بازار موبایل است. سامسونگ علاقهی زیادی به بازی با اعداد دارد و گلکسی S23 اولترا با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلیاش، روی این سنت سامسونگ تأکید میکند.
پرچمدار جدید کهکشانیها که در حال حاضر با آیفون ۱۴ پرو مکس مقایسه میشود، رقیب اصلی آیفون ۱۵ پرو مکس خواهد بود. سامسونگ در کمال تعجب طراحی ظاهری گلکسی S23 را نسبتبه نسل قبل چندان تغییر نداد، اما سراغ دوربین باکیفیتتر و پردازندهی بسیار قویتر رفت.
گلکسی S23 اولترا به نسخهای اختصاصی از پردازندهی Snpadragon 8 Gen 2 مجهز است که سرعت کلاک بالاتری دارد و قدرت پردازشی بیشتری ارائه میدهد. بهلطف Snpadragon 8 Gen 2 اختلاف عملکرد گلکسی با آیفون کمتر شده است و S23 اولترا در برخی زمینهها مثل پردازش گرافیکی بسیار قویتر ظاهر میشود.
گلکسی S23 اولترا در آزمونهای زومیت درخشان ظاهر شد و به عقیدهی کارشناس ما، استاندارد گوشیهای پرچمدار سال ۲۰۲۳ را تعیین میکند. این دستگاه گرانقیمت از هر نظر محصولی کمنقص است.
شیائومی چند هفته مانده به پایان سال ۲۰۲۲ گوشیهای سری ۱۳ را بهعنوان پرچمداران جدید خود رونمایی کرد. این دستگاهها هنوز بهصورت گسترده در بازارهای جهانی عرضه نشدهاند. شیائومی ۱۳ و شیائومی ۱۳ پرو در نگاه اول – چه از لحاظ طراحی ظاهری و چه از لحاظ سختافزار – دستگاههایی تحسینبرانگیزند. این دو گوشی از پردازندهی Snapdragon 8 Gen 2 استفاده میکنند.
شیائومی طراحی گوشیهایش را در سری ۱۳ تغییر داد و سراغ استفاده از جزیرهی دوربین جدید و لبهی تخت رفت. البته مدل پرو همچنان از لبهی خمیده استفاده میکند.
گوشی شیائومی ۱۳ در بخش جلویی از نمایشگر ۶٫۳۶ اینچ AMOLED با نرخ نوسازی (رفرشریت) ۱۲۰ هرتز و وضوح ۲٬۴۰۰ در ۱٬۰۸۰ پیکسل میزبانی میکند. نمایشگر AMOLED E5 مدل پرو ۶٫۷۳ اینچ است و مثل مدل عادی نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز ارائه میدهد، اما محتوای بصری را با وضوح ۳٬۲۰۰ در ۱٬۴۴۰ پیکسل به نمایش میگذارد.
احتمالا اواخر امسال شاهد رونمایی شیائومی ۱۴ خواهیم بود. انتظار داریم چینیها زبان طراحی را در این نسل حفظ کنند و سراغ بهبود سختافزار بروند. شیائومی ۱۴ نمایشگر بزرگ با وضوح بالا خواهد داشت و از پردازندهی معرفینشدهی Snapdragon 8 Gen 3 استفاده خواهد کرد. باتری ۴٬۵۰۰ میلیآمپرساعتی، شارژ ۱۲۰ وات و گواهی ضدآب IP68 جزو دیگر مشخصات قابلپیشبینی برای شیائومی ۱۴ هستند.
اپل احتمالا پس از چند سال، طراحی بدنهی آیفون را در سال ۲۰۲۳ اصلاح میکند. پیشبینی میشود آیفونهای نسل جدید بهجای لبهی کاملا تخت، به لبهی نسبتا مدور مجهز باشند. این زبان طراحی مشابه آیفون 5c و نسل جدید مک بوک خواهد بود، با این توضیح که لبهی دستگاه به سمت پنل پشتی خمیدگی پیدا میکند.
اپل هر سال تمامی آیفونهای جدید را به قویترین پردازندهی دنیای موبایل مجهز میکرد، اما A16 Bionic در سال ۲۰۲۲ صرفا وارد آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس شد. در همین راستا پیشبینی میشود صرفا آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس به پردازندهی A17 Bionic مجهز باشند. A17 Bionic احتمالا اولین پردازندهی موبایلی سه نانومتری دنیا خواهد بود.
آیفون ۱۵ پرو مکس ممکن است با فریم تیتانیومی از راه برسد. این گوشی احتمالا دکمههای غیرمتحرک خواهد داشت و به رم پرظرفیتتر و پرسرعتتر مجهز خواهد بود. اپل امسال برای اولین بار در تاریخ، آیفون را به درگاه USB-C مجهز میکند.
آیفون ۱۵ پرو مکس یکی از بهترین گوشی های 2023 محسوب میشود، اما متأسفانه به دلیل ممنوعیت واردات آیفون از ۱ اسفند ۱۴۰۱، خرید این گوشی در ایران تقریبا غیرممکن است. البته حتی در صورت وارد شدن آیفون ۱۵ پرو مکس به ایران، قیمت این گوشی سربهفلک خواهد کشید.
گوگل سالها در صنعت موبایل تجربه دارد، اما پیکسلها همچنان دستگاههایی بینقص نیستند. این شرکت در ابتدا پیکسلهایی میساخت که با قیمت مناسب، عملکرد بسیار خوبی ارائه میدادند، اما امروزه در بازار پرچمداران فعالیت میکند. وقتی دربارهی دستگاههای پرچمدار صحبت میکنیم، انتظارات بالا میرود.
پیکسلهای گوگل به پردازندهی اختصاصی Tensor مجهز هستند که در حد و اندازهی رقبا ظاهر نمیشود، اما در سال ۲۰۲۲ پیشرفت نسلی مناسبی تجربه کرد. پیشبینی میشود پیکسل ۸ پرو نیز از پردازندهی اختصاصی استفاده کند.
پیکسلها نرمافزار بسیار روان و جذابی دارند و به دوربین باکیفیت مجهز هستند. پیکسل ۸ پرو احتمالا رم بیشتری نسبتبه پیکسل ۷ پرو خواهد داشت و از باتری پرظرفیتتر استفاده خواهد کرد.
وان پلاس در سالهای اخیر توجه ویژهای به بازار گوشیهای پرچمدار نشان داد، اما نتوانست به موفقیتی چشمگیر دست پیدا کند. پرچمداران وان پلاس دستگاههای باکیفیتی هستند، اما ارزش خرید آنها نسبتبه قبل بسیار کمتر شده. وان پلاس قبلا گوشیهایی میساخت که مشخصاتی در حد پرچمدار داشتند اما با قیمت کمتر در دسترس قرار میگرفتند.
چینیها با آگاهی از نامناسببودن استراتژی خود در صنعت موبایل، گوشی وان پلاس ۱۱ را با پایبندی به سنتهای قبلی معرفی کردند. وان پلاس ۱۱ اواخر سال گذشتهی میلادی برای چین معرفی شد و سپس در سال ۲۰۲۳ در دسترس بازارهای بینالمللی قرار گرفت.
وان پلاس ۱۱ با مشخصاتی نظیر پردازندهی Snapdragon 8 Gen 2 و رم ۱۶ گیگابایتی پرسرعت LPDDR5X و نمایشگر ۱۲۰ هرتز LTPO 3.0 AMOLED دستکمی از بهترین پرچمداران بازار ندارد، اما قیمتش کمتر از آنها است. باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی با شارژ ۱۵۰ وات و دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی جزو دیگر مشخصات مهم وان پلاس ۱۱ است.
هواوی در سالهای نهچندان دور جزو بهترین برندهای بازار موبایل بود و حتی بهطور موقتی توانست با عبور از اپل و سامسونگ به صدر رتبهبندی صعود کند، اما تحریمهای شدید آمریکا، واحد موبایل این شرکت را فلج کرد. هواوی تا قبل از تحریمها هر سال چند گوشی ردهبالا با پردازندهی پیشرفته عرضه میکرد.
شایعهها میگویند هواوی مشغول کار روی پرچمدار جدیدی به نام P60 پرو پلاس است که روی دوربین تمرکز ویژهای دارد. رندرهای فاششده نشان میدهند هواوی P60 پرو پلاس از نمایشگر خمیدهی ۶٫۶ اینچ با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند و به پردازندهی Snapdragon 8 Gen 2 مجهز است.
در ابتدا پیشبینی میشد هواوی P60 پرو پلاس در سال ۲۰۲۲ معرفی شود اما در نهایت چنین اتفاقی رنگ حقیقت به خود نگرفت. گوشیهای هواوی از خدمات موبایلی گوگل محروماند، بههمیندلیل در بازارهای بینالمللی با استقبال کاربران مواجه نمیشوند. هواوی گوشیهای تاشدنی باکیفیتی دارد، اما تحریمهای آمریکا باعث میشود که خرید آنها در خارج از چین منطقی نباشد.
سامسونگ هر سال دو خانواده از گوشیهای تاشدنی را در قالب سری گلکسی زد فولد و گلکسی زد فلیپ روانهی بازار میکند. گلکسی زد فولد فرمفکتور کتابی دارد و پرچمدار تاشدنیهای سامسونگ است.
گلکسی زد فولد از زمان رونمایی نسل اول، میزبان بهبودهای قابلتوجهی شده است و امروزه افزونبر بهرهمندی از دوربین باکیفیت و سختافزار قدرتمند، ویژگیهای نوآورانهای مثل دوربین سلفی در زیر نمایشگر دارد. آنطور که شایعههای ضدونقیض میگویند، سامسونگ امسال ساختار لولا را اصلاح میکند تا چینخوردگی روی نمایشگر بهشدت کاهش یابد.
گلکسی زد فولد ۵ احتمالا اولین گوشی تاشدنی سامسونگ با اسلات قلم لمسی S-Pen خواهد بود. سامسونگ قبلا این قلم را در سری گلکسی نوت استفاده میکرد، اما امروزه گلکسی S مدل اولترا نیز در بدنهی خود جایگاهی برای قلم دارد.
سامسونگ احتمالا گلکسی زد فولد ۵ را با لولای ۳۶۰ درجه تولید میکند و در این دستگاه سراغ استفاده از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی میرود.
گلکسی زد فلیپ دومین تاشدنی سامسونگ است که برخلاف گلکسی زد فولد، از فرمفکتور پوستهصدفی استفاده میکند و قیمت پایینتری نسبتبه آن دستگاه دارد. گلکسی زد فلیپ ۵ در بخش خارجی از نمایشگر بسیار کوچکی استفاده میکند که یکسری کارهای ساده نظیر نمایش زمان انجام میدهد.
سامسونگ با افزایش ابعاد نمایشگر خارجی در گلکسی زد فلیپ ۵ به کاربرانش امکان میدهد که یکسری کارها را سریعتر انجام دهند. احتمالاً در نسل جدید زد فلیپ برای باز کردن اپلیکیشنهای ساده مجبور به استفاده از نمایشگر اصلی نخواهید بود.
افشاگران میگویند طراحی لولای گلکسی زد فلیپ ۵ نیز تغییر میکند تا چینخوردگی نمایشگر گوشی کاهش یابد. سامسونگ در چهار نسل از گوشیهای تاشدنی خود ازطریق شیشهی فوق نارک (UTG) فرمول نمایشگر را تا حد قابل توجهی تغییر داده، اما در جریان این تغییرات بیشتر روی افزایش دوام نمایشگر متمرکز بوده است. برآمدگی ناحیهی لولا همچنان تا حد زیادی به چشم میآید.
گلکسی زد فلیپ ۵ تراشهی سریعتر و دوربین باکیفیتتر نسبتبه نسل قبل خواهد داشت. سامسونگ احتمالا باتری این گوشی را تقویت میکند.
گوگل تاکنون دستگاه تاشدنی تولید نکرده، اما شایعات زیادی ادعا میکنند که توسعهدهندهی اندروید امسال در بازار گوشیهای تاشدنی ورود خواهد کرد. پیکسل فولد که فعلاً با کدنام Felix از آن یاد میشود همچون سایر گوشیهای تاشدنی بازار دو صفحهنمایش خواهد داشت. گفته میشود این دو نمایشگر قرار است توسط سامسونگ ساخته شوند.
گوشی تاشدنی گوگل در بخش پشتی از سه دوربین شامل دوربین اصلی با حسگر ۶۴ مگاپیکسلی IMX787، دوربین فوق عریض با حسگر ۱۲ مگاپیکسلی IMX386 و دوربین تلهفوتو با حسگر ۱۰٫۸ مگاپیکسلی S5K3J1 میزبانی میکند. پیکسل فولد به دوربین سلفی داخلی با حسگر هشت مگاپیکسلی IMX355 و دوربین سلفی خارجی با حسگر ۱۰٫۸ مگاپیکسلی S5K3J1 مجهز خواهد بود.
ممکن است گوگل گوشی پیکسل فولد را با نسخهی بهینهشدهی اندروید ۱۳ برای گوشیهای تاشدنی در دسترس قرار دهد. فعلا به قیمت پیکسل فولد اشاره نشده، اما احتمالا خریداران این گوشی موظفبه پرداخت ۱٬۴۰۰ دلار خواهند بود.
شرکتهای زیادی در بازار گوشیهای تاشدنی فعالیت ندارند. بازار بینالمللی تحت سلطهی بیچونوچرای سامسونگ است و هواوی کنترل بازار چین را در اختیار دارد، با اینحال بهنظر میرسد وان پلاس نیز به دنبال حضور در بازار تاشدنیها است.
احتمالا وان پلاس در نسل اول دو گوشی وان پلاس V فولد و وان پلاس V فلیپ را عرضه میکند تا سراغ رقابت مستقیم با سامسونگ و هواوی برود. وان پلاس احتمالا گوشی تاشدنی خود را در نمایشگاه MWC 2023 معرفی میکند. این شرکت فعلا یک رندر از گوشی جدیدش منتشر کرده است.
میانردهها با تمرکز بر قیمت منطقی و ارائهی تجربهی مناسب، ارزش خرید بسیار بالایی دارند. البته وقتی از قیمت منطقی سخن میگوییم، منظورمان هر جایی غیر از بازار موبایل ایران است. سامسونگ و شیائومی حضور پررنگی در بازار پرسود میانردهها دارند و تنوع قابلتوجهی از گوشیها را عرضه میکنند که اکثر آنها بسیار شبیه به هم هستند.
گوشیهای سری گلکسی A سامسونگ نهتنها در بازارهای جهانی با استقبال زیادی مواجه میشوند بلکه همواره جزو پرفروشترینهای بازار ایران هستند. بالا رفتن نرخ دلار موجب افزایش قیمت گلکسی A نیز شده است تا ارزش خرید این دستگاه کمی پایین بیاید، اما اگر از پس هزینه بربیاید، میانردههای سامسونگ همواره تجربهی خوبی ارائه میدهند.
گلکسی A54 سامسونگ که در آیندهای نزدیک از راه میرسد، بهترین میانردهی شرکت کرهای است. این گوشی نمایشگر ۱۲۰ هرتز باکیفیت و دوربین قابلقبول خواهد داشت و با پردازندهای مناسب از راه خواهد رسید. وقتی دربارهی گوشیهای میانرده سخن میگوییم، باید انتظاراتمان را تعدیل کنیم. نمیتوان انتظار داشت که گلکسی A54 به پردازندهای پرقدرت مجهز شود.
شایعهها میگویند سامسونگ در پنل پشتی گلکسی A54 جزیرهی دوربین را حذف میکند تا این دستگاه شباهت بیشتری به گوشیهای سری گلکسی S داشته باشد. احتمالا گلکسی A54 5G از A52s ضعیفتر و از A53 قویتر خواهد بود. گلکسی A54 با باتری حجیمتر از گلکسی A53 معرفی میشود.
گلکسی A34 یکی دیگر از میانردههای خوشقیمت سامسونگ است که جایگاه پایینتری نسبتبه گلکسی A54 دارد، ولی برای انجام کارهای روزمره بسیار مناسب به نظر میرسد. گلکسی A34 در پنل پشتی طراحی بسیار شبیهبه گلکسی A54 خواهد داشت، اما در پنل جلویی برخلاف آن گوشی از حفرهی قطرهای برای دوربین میزبانی خواهد کرد.
شایعهها میگویند گلکسی A34 سامسونگ صفحهنمایش ۶٫۶ اینچی OLED با وضوح +Full HD و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد و با قیمت حدودا ۴۳۹ دلار در دسترس قرار میگیرد. گفته میشود گلکسی A34 از پردازندهی Dimensity 900 مدیاتک استفاده میکند. گلکسی A34 به باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع ۲۵ وات مجهز خواهد بود.
سامسونگ در دوران همهگیری کرونا با کاهش قدرت خرید مردم، سراغ گوشیهای سری فن ادیشن رفت. گلکسیهای فن ادیشن نسخهی اصلاحشدهی پرچمداران سری گلکسی S هستند که قیمت کمتری دارند و تجربهی کاربری مناسبی ارائه میدهند. انتظار میرفت گلکسی S22 FE در سال ۲۰۲۲ از راه برسد، اما در نهایت این گوشی هرگز معرفی نشد.
درحالیکه برخی منابع از توقف تولید گوشیهای سری گلکسی اف ای خبر میدهند، همچنان برخی از افشاگران اعتقاد دارند که امسال شاهد رونمایی S23 FE خواهیم بود. احتمالا نسل جدید گلکسی FE سامسونگ باتری پرظرفیتتر، نمایشگری با نرخ نوسازی تطبیقی و دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی خواهد داشت.
شیائومی اواخر سال گذشتهی میلادی گوشیهای پرچمدار سری ۱۳ را برای بازار چین معرفی کرد و مدتی بعد شاهد رونمایی این گوشیها برای بازارهای بینالمللی بودیم. بر اساس اعلام رسمی، شیائومی امسال سری Xiaomi 13S را عرضه نمیکند و مستقیما سراغ سری Xiaomi 13T میرود.
خیلی زود است که دربارهی مشخصات شیائومی 13T گمانهزنی کنیم، با اینحال احتمالا گوشی موردبحث دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و صفحهنمایش ۶٫۷۴ اینچ خواهد داشت.
شیائومی با گوشیهای سری پوکو توانست محبوبیت قابلتوجهی در بازار ایران بهدست بیاورد. محصولات برند پوکو شامل دستگاههایی هستند که حداقل روی کاغذ مشخصات بسیار خوبی دارند و با قیمت نهچندان بالا در دسترس قرار میگیرند.
شایعهها میگویند گوشی پوکو X5 پرو صفحهنمایش AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز دارد و از پردازندهی Snapdragin 778G استفاده میکند. باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی و شارژ سریع ۶۷ وات جزو دیگر مشخصات نسبتدادهشده به گوشی پوکو X50 پرو است. گفته میشود این گوشی دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی دارد.
افشاگران از پوکو F5 شیائومی بهعنوان یکی از مهمترین قاتلان پرچمدار در سال ۲۰۲۳ یاد میکنند. این گوشی که هنوز بهصورت رسمی معرفی نشده است احتمالا مدل ریبرندشدهی ردمی K60 خواهد بود.
گفته میشود پوکو F5 به نمایشگر AMOLED با وضوح 2K (معادل ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل) و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و روشنایی ۱٬۰۰۰ نیت مجهز است. قلب تپندهی این دستگاه تراشهی پرقدرت Snapdragon 8+ Gen 1 خواهد بود.
پوکو F5 اگر با قیمت منطقی در دسترس قرار گیرد، یکی از پرفروشترین گوشیهای بازار ایران خواهد شد. مشخصات منتسببه پوکو F5 نشان میدهند با دستگاهی ردهبالا طرف هستیم.
شیائومی ابتدا با ردمی نوت ۷ پرو و سپس با دستگاههای سری ردمی نوت ۸ در بازار ایران غوغای زیادی به پا کرد. این میانردهها در حوزههایی مثل دوربین با اعداد بازی میکردند، اما ارزش خرید بسیار بالایی داشتند.
چینیها استراتژی تولید سری ردمی نوت را در نسلهای بعدی نیز حفظ کردند و هر بار دستگاههایی خوشقیمت در دسترس مشتریان قرار دادند. امسال احتمالا شاهد رونمایی سری ردمی نوت ۱۳ در چندین مدل مختلف خواهیم بود.
بهرهمندی از نمایشگر بزرگ، دوربین سه یا چهارگانه، حافظهی ذخیرهسازی سریع و باتری پرظرفیت، جزو مشخصاتی است که به سری ردمی نوت ۱۳ نسبت داده میشود. احتمالا مدل عادی این خانواده با پردازندهی Helio G88 عرضه میشود که قدرت زیادی ندارد.
پیکسلهای گوگل به تمرکز روی دوربین و خصوصا قابلیتهای نرمافزاری شهرهاند. گوگل با پیکسل 6a که دستگاهی میانرده محسوب میشد، تجربهی تصویربرداری سطح بالایی ارائه میداد. برخی از کارشناسان عملکرد تصویربرداری این گوشی را حتی بهتر از آیفونها و گلکسیهای پرچمدار قلمداد میکنند.
پیکسل 7a دوربین ضعیفتری نسبتبه پیکسل ۷ خواهد داشت. گفته میشود این گوشی برخلاف نسل قبل با صفحهنمایش ۹۰ هرتز عرضه میشود تا انیمیشنها روانتر نمایش داده شوند. احتمالا این گوشی بار دیگر دوربین دوگانه خواهد داشت. بعید است گوگل گوشی پیکسل 7a را به سه دوربین مجهز کند.
پیکسلها تراشهی اختصاصی دارند و به احتمال زیاد پیکسل 7a از تراشهی Tensor G2 استفاده خواهد کرد.
وان پلاس قبلا صرفا یک خانواده از گوشیهای هوشمند را عرضه میکرد، اما با افزایش تمرکز بر بازار پرچمداران، این شرکت سراغ سری نورد رفت تا دل علاقهمندان به گوشیهای خوشقیمت را به دست بیاورد. دستگاههای سری وان پلاس نورد فروش خیلی زیادی ندارند، اما در بازارهایی مثل هند محبوباند.
وان پلاس نورد 3T که احتمالا به بازار ایران نیز وارد میشود، از پردازندهی Dimensity 1300 استفاده خواهد کرد و صفحهنمایش ۶٫۴۳ اینچ با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز خواهد داشت. دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی و باتری ۴٬۵۰۰ میلیآمپرساعتی خواهد داشت.
ریلمی که قبلا زیرشاخهی اوپو بود، امروزه برندی مستقل است، اما بین گوشیهای دو شرکت موردبحث شباهتهای زیادی دیده میشود. ریلمی سال گذشته گوشی GT Neo3 را با پردازندهی مدیاتک و نمایشگر ۱۲۰ هرتز و سیستم شارژ فوق سریع رونمایی کرد و انتظار داریم گوشی GT Neo4 نیز از مشخصات مشابهی داشته باشد.
گفته میشود ریلمی GT Neo4 از پردازندهی ردهبالای Snapdragon 8+ Gen 1 استفاده میکند. مدل قبلی پردازندهی میانرده داشت. جی تی نئو 4 ریلمی نمایشگری با وضوح 1.5K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز خواهد داشت. گوشی Realme GT Neo 4 مجهز به سیستم شارژ سریع ۱۰۰ وات خواهد بود.
تعرفههای گمرکی و سود دلالان از یک طرف و رشد مداوم قیمت دلار از طرف دیگر باعث شدهاند «گوشی اقتصادی» در بازار ایران عبارتی نامفهوم باشد. درحالیکه قبلا با قیمت ناچیز میشد گوشیهای پایینرده را تهیه کرد، در شرایط امروز حتی تهیهی گوشیهایی که به اصطلاح اقتصادی هستند برای هر کسی ممکن نیست.
سامسونگ و شیائومی هر سال تنوع بالایی از گوشیهای هوشمند را روانهی بازار میکنند. این دو شرکت توجه ویژهای به بازار میانرده و پایینردهها دارند و درآمد خوبی از این بازارها به جیب میزنند.
گوشیهای اقتصادی سامسونگ با بدنهی پلاستیکی و دوربین نهچندان قوی تولید میشوند، اما قیمت آنها باعث میشود که بتوان از برخی ضعفها چشمپوشی کرد. گلکسی A24 که هنوز بهصورت رسمی معرفی نشده قطعا یکی از دستگاههای محبوب بازار ایران خواهد بود.
گفته میشود گلکسی A24 سامسونگ دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی دارد و به دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی مجهز خواهد بود. باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی با شارژ ۲۴ وات یکی دیگر از مشخصات نسبتدادهشده به گلکسی A24 است. گفته شده گلکسی A24 از تراشهی ۱۴ نانومتری Exynos 7904 با ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی استفاده میکند.
گلکسی A14 یکی از اولین گوشیهای سال ۲۰۲۳ محسوب میشود. این دستگاه اقتصادی که در نمایشگاه CES 2023 رونمایی شد، از تراشهی Dimensity 700 استفاده میکند و نمایشگر ۶٫۶ اینچ ۹۰ هرتز با وضوح +Full HD دارد.
گلکسی A14 سامسونگ به دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی مجهز است و از باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده میکند. برچسب قیمت ۱۹۹ دلاری، گلکسی A14 را به دستگاهی جذاب در بازار ایران تبدیل میکند.
گوشیهای سری گلکسی A0 ضعیفترین دستگاههای سامسونگ محسوب میشوند، اما همچنان جوابگوی کارهای ساده و روزمره هستند. این گوشیها از پردازندههای Unisoc استفاده میکنند. پیشبینی میشود گلکسی A05 با پردازندهی Unisoc T606 از راه برسد.
احتمالا گلکسی A05 سامسونگ قرار است نمایشگر ۶٫۵۲ اینچ و سه گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی داشته باشد. گفته میشود گوشی اقتصادی جدید سامسونگ دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی دارد.
شیائومی در گوشیهای پایینردهی خانوادهی ردمی معمولا سختافزار قابلقبولی استفاده میکند. پیشبینی میشود ردمی 20A با دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و چهار گیگابایت رم از راه برسد. احتمالا این دستگاه اقتصادی نمایشگر بزرگی خواهد داشت.
شیائومی شاید از پردازندههای سری هلیو شرکت مدیاتک در گوشی ردمی 20A استفاده کند. گفته میشود این گوشی باتری ۵٬۰۰۰ میلیآمپرساعتی دارد.
خانواده ما
درخواست ناموفق بود
درخواست ناموفق بود
درخواست ناموفق بود
درخواست ناموفق بود
درخواست ناموفق بود
