دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.
پژوهشگران می‌گویند موتور هایپرسونیکی که آن‌ها ساخته‌اند کارایی بالاتری نسبت به موتورهای اسکرم‌جت معمولی دارد.
جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
محققان ارتش چین ظاهراً پیشرفت قابل توجهی در بهبود کارایی موتورهای تنفس هوا داشته‌اند که در پروازهای هایپرسونیک استفاده می‌شوند و از سوخت حالت جامد استفاده می‌کنند. این دستاورد می‌تواند دامنه عملیاتی موشک‌های هایپرسونیک این کشور آسیایی را افزایش دهد و بر قدرت نظامی آن‌ها بیفزاید.
به‌گزارش خبرگزاری SCMP، محققان می‌گویند این بهینه‌سازی به موتور هایپرسونیک جدید چین کمک می‌کند تا توانی تقریباً به‌اندازه دو برابر موتورهای اسکرم‌جت معمولی داشته باشد. این فناوری سرعت ورود هوای تازه به محفظه احتراق را به حدی کمتر از سرعت حرکت صوت کاهش می‌دهد تا هوا بهتر بسوزد.
نمونه اولیه این موتور در یک شبیه‌سازی پروازی در ارتفاع 25 کیلومتری با سرعت 6 ماخ (یعنی 6 برابر سرعت صوت) آزمایش شد و کارایی سوخت آن 79 درصد بود. این کارایی تقریباً دو برابر عملکرد موتورهای اسکرم‌جت در شرایط معمولی است. جزء اصلی سوخت در این موتور جدید پودر بور است که می‌تواند در مواجهه با اکسیژن احتراق شدیدی داشته باشد.
محققان در این موتور پودر بور را به محفظه احتراق می‌برند و با تبدیل حالت تزریق بور از نازل‌های تکی به چندگانه، امواجی از شوک‌های اضافه را ایجاد می‌کنند که در ارتفاعی بالاتر به‌سمت مدخل هوا می‌روند و سرعت ورود هوای تازه را کاهش می‌دهند. در نتیجه، پودر بور با مولکول‌های هوا تعامل بیشتری پیدا می‌کند و واکنش‌های شیمیایی بهتری را پشت سر می‌گذارد.
این فرایند موجب افزایش دمای احتراق و پیشرانش بیشتر می‌شود و اجازه می‌دهد تا موتور قوی‌تر عمل کند. البته محققان می‌گویند برخی مسائل خاص مهندسی مثل افت عملکرد تزریق‌کننده سوخت می‌تواند توانایی استفاده مجدد از این موتور را کاهش دهد. بااین‌حال، آن‌ها امیدوارند که با کمک داده‌های آزمایش‌های میدانی بتوانند بهینه‌سازی‌هایی را روی این موتور انجام دهند.
این موتور جدید می‌تواند مثل موتورهای سوخت مایع انعطاف‌پذیر باشد و ملزومات متغیر نیروی پیشران در مراحل مختلف پرواز را برطرف کند. این کار به بهبود کارایی و حمل‌پذیری سوخت کمک خواهد کرد. SCMP می‌گوید نتایج این پژوهش در مجله Solid Rocket Technology چاپ شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیل‌های مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی می‌شود

source

توسط digitalwebmaster