دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمندتر دیجیاتو همراهی میکنید
از شما سپاسگزاریم.
قورباغههای شیشهای میتوانند تقریباً خود را نامرئی کنند و محققان معتقدند که درک این سازوکار به حل مشکل لختهشدن خون کمک خواهد کرد.
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
دانشمندان بهتازگی روی قورباغهای تحقیق کردهاند که میتواند در هنگام خواب بدن خودش را شفاف کند و از خطر شکارچیان در امان بماند. این جانور که با نام قورباغه شیشهای شناخته میشود، حالا میتواند الگویی برای درک مشکل لختههای خونی در انسانها باشد.
به گزارش بیبیسی، محققان مدتهاست از قابلیت قورباغههای شیشهای در تغییر رنگ بدن خود آگاه بودند، اما نمیدانستند که این اتفاق چگونه رخ میدهد. حالا پژوهشگران دریافتهاند که این جانور میتواند خون موجود در بدن خود را در کبدش جمع کند و جلوی لختهشدن آن را بگیرد.
قورباغه شیشهای که اندازهای در حد یک مارشمالو دارد، روزها روی برگهای سبز روشن میخوابد. این جانور برای در امانماندن از گزند شکارچیان میتواند بدن خود را تا 61 درصد شفاف و نامرئی کند. «جسی دلیا»، محقق موزه تاریخ طبیعی نیویورک میگوید: «اگر این قورباغهها را برگردانید، میتوانید تپیدن قلب آنها را ببینید؛ میتوانید زیر پوست و ماهیچههای آنها را ببینید. بخش عمده بدن این جانوران شفاف است.»
محققان با تاباندن طول موجهای خاصی از نور به این قورباغهها فهمیدهاند که آنها بهنحوی اکثر گلبولهای قرمز خود را به کبدشان میبرند تا آنها از پلاسمای خونشان حذف کند. پس از انجام این کار، پلاسما همچنان در بدن قورباغهها جریان پیدا میکند. ولی نکته جالبتر اینجاست که لخته خونی بزرگی در بدن این جانوران رخ نمیدهد.
طی این فرایند تا 89 درصد از گلبولهای قرمز خون به کبد میروند و حجم آن را دو برابر میکنند. سپس در ساعات شب که قورباغه بیدار میشود، این گلبولها به کل بدن جانور برمیگردند و اندازه کبد هم دوباره کوچک میشود. دانشمندان میگویند با وجود این شرایط، قورباغه همچنان میتواند در صورت نیاز، مثلاً در زمان بروز جراحت، خون خود را لخته کند.
وجود این قابلیت انتخابی در قورباغههای شیشهای میتواند راهی برای درک بهتر لختهشدن خون در انسانها باشد. در بسیاری از موجودات از جمله انسانها، زمانی که خون در یک نقطه جمع شود، شاهد بروز لخته هستیم و بروز این اتفاق در عضوهایی مثل قلب میتواند جان افراد را بهخطر بیندازد. بااینحال، بهنظر نمیرسد که انتقال این دانش برای استفاده در انسانها به این زودیها ممکن شود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکههای اجتماعی دیجیاتو سریعترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر میخواهید بهروز باشید، شبکههای اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیلهای مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی میشود
