یک موج خورشیدی بسیار قوی که از یک طوفان خورشیدی ساطع شده بود باعث ارسال مواد پر سرعت به سمت میدان مغناطیسی زمین شد. این رگباری از مواد شکافی را در مگنتوسفر ایجاد کرد. محققان می‌گویند این موج می تواند باعث ایجاد طوفان ژئومغناطیسی شود. به گزارش‌ سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، به گفته […]
یک موج خورشیدی بسیار قوی که از یک طوفان خورشیدی ساطع شده بود باعث ارسال مواد پر سرعت به سمت میدان مغناطیسی زمین شد. این رگباری از مواد شکافی را در مگنتوسفر ایجاد کرد. محققان می‌گویند این موج می تواند باعث ایجاد طوفان ژئومغناطیسی شود.
به گزارش‌ سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، به گفته محققان احتمالاً این موج خورشیدی از یک لکه خورشیدی به وجود آمده است. لکه خورشیدی AR3165 باعث خروج مواد تاج خورشید توسط شراره های خورشیدی شده است.
ناحیه هایی در سطح خورشید وجود دارند که میدان های مغناطیسی مربوط به شارژ های الکتریکی آنها را به وجود آوردند. به این نواحی لکه های خورشیدی گفته می شود. انتشار انرژی در ناحیه لکه های خورشیدی شراره های خورشیدی را ایجاد می کند. شراره های خورشیدی نیز همیشه با خروج جرم از تاج خورشید همراه است. این جرم ها معمولا با سرعتی معادل میلیون ها کیلومتر بر ساعت باعث ایجاد طوفان های ژئومغناطیسی در زمین میشوند.
محققان می‌گویند این طوفان از سری طوفانهای نسبتاً ضعیف محسوب می‌شود که تنها باعث ایجاد نوسان های کوچک در شبکه های برق یا اختلالات جزئی در عملکرد ماهواره ها خواهد ش.د همچنین شاهد شفق های قطبی در عرض های جغرافیایی بالاتر نیز خواهیم بود.
البته طوفان های خورشیدی شدید میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد. به گفته دانشمندان طی سالهای اخیر فعالیت خورشیدی افزایش داشته و اکنون این ستاره به اوج چرخه ۱۱ ساله خود نزدیک است. به همین دلیل شاهد افزایش فعالیت های خورشید هستیم و این فعالیت ها در سال ۲۰۲۵ به وقوع می پیوندد.
تبلیغات :
buy Neuralink
پیشنهاد ویژه
خرید بلیط هواپیما فلای تودی
این مطلب بدون برچسب می باشد.


آژانس خبری فناوری Technology news agency (به اختصار تکنا Techna) سال 1389 با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام تکنولوژی نیوز (tech-news.ir) تاسیس شد و از بهمن 1392 فعالیتهای خود را بطور جدی آغاز کرد. تکنا آژانس خبری مستقل و غیرانتفاعی میباشد و متعلق به هیچ یک از نهادها و دستگاه های دولتی نیست. تکنا در طی این سالها توانست بیش از 10 هزار مقاله اختصاصی در حوزه علم و فناوری تالیف و ترجمه کند. تکنولوژی نیوز در سال 1398 به «آژانس خبری فناوری تکنا» تغییر نام داد. رسالت ما انعکاس دستاوردها و رخدادهای داخلی و بین المللی حوزه علم و فناوری مانند رویدادهای زیست محیطی، نجوم، پزشکی، اختراعات، کشفیات، اخبار گجتها و… تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

source

توسط digitalwebmaster