دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمندتر دیجیاتو همراهی میکنید
از شما سپاسگزاریم.
سرطان معده یکی از سرطانهای کشنده است که تشخیص زودهنگام آن میتواند روند درمان را تسریع ببخشد.
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
معده یک عضو توخالی و عضلانی در دستگاه گوارش انسان و بسیاری از جانوران دیگر است. معده ساختاری حجیم دارد و بهعنوان یک عضو حیاتی در دستگاه گوارش عمل میکند، زیرا وظیفه هضم غذا را برعهده دارد.
سرطان معده یکی از خطرناکترین مشکلات گوارشی است. آشنایی با علائم و عوامل این بیماری میتواند تا حدود زیادی در پیشگیری از آن کمککننده باشد.
سرطان معده در واقع به رشد غیرطبیعی سلولهای معده گفته میشود. دیواره معده از ۳ لایه بافت تشکیل شدهاست؛ لایه مخاطی (درونی)، لایه عضلانی (وسط) و لایه سرمی (فراگیر).
این بیماری در سلولهایی که لایه مخاطی را تشکیل میدهند، شروع میشود و از طریق لایههای بیرونی رشد میکند.
در مراحل آخر، سرطان معده میتواند اعضای دیگر را نیز درگیر کند که در شدیدترین حالت غدد لنفاوی و ریه نیز درگیر بیماری میشوند.
متأسفانه علائم سرطان معده بیشتر در مراحل پیشرفته خود را نشان میدهد و در مراحل اولیه تقریباً مشابه علائم زخم معده است.
بیماریهای زخم معده، سندرم روده تحریکپذیر و سایر بیماریهای دستگاه گوارش نیز میتوانند چنین علائمی را ایجاد کنند. بااینحال، اگر علائم پس از مدتی بهبود نیافت یا بدتر شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.
علت اصلی ایجاد سرطان معده ناشناخته است؛ اگرچه بسیاری از عواملی که میتوانند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند، شناسایی شدهاند.
این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
به نظر میرسد جنسیت فرد هم از فاکتورهای خطر ابتلا به این بیماری باشد؛ چراکه معمولاً مردان دو برابر زنان به این سرطان مبتلا میشوند.
درست است که سرطان معده در ابتدای راه علائم مشخصی ندارد، اما انجام برخی اقدامات پیشگیرانه و انتخاب سبک زندگی سالم کمک میکند تا خطر ابتلا به این بیماری کشنده کاهش یابد.
برای افرادی که بیماری زمینهای دارند، بهتر است داروهایی را دریافت کنند که ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد و از آن پیشگیری کنند. همچنین افرادی که سابقه خانوادگی دارند باید تستهایی مانند معاینات بدنی، سیتی اسکن، عکسبرداری اشعه ایکس، آزمایشات ژنتیکی، آزمایش خون و ادرار را پشت سر بگذارند تا در صورت احتمال ابتلا، در مراحل اولیه بیماری تشخیص صورت بگیرد.
اقدامات زیر میتوانند در کاهش ریسک ابتلا به سرطان معده مفید باشند:
آزمایشهای زیر را برای بررسی بیمار مشکوک به سرطان معده تجویز میشود:
دو عامل تعیینکننده در درمان سرطان معده، قرارگیری آن در مراحل ابتداییتر بیماری و سلامت عمومی بیمار است. بنابراین هرچه سیستم ایمنی بیمار قویتر باشد احتمال ریشهکن شدن سلولهای سرطانی بیشتر خواهد بود و با تشخیص زودهنگام میتوان بیماری را بهصورت کامل کنترل کرد. گزینههای درمان سرطان معده به محل، مرحله و گسترش سرطان بستگی دارد.
سرطان معده در کارکرد معده تأثیر میگذارد و اجازه نمیدهد که معده بهخوبی فعالیت کند. طی این روند بدن دچار سوءتغذیه میشود و ویتامینها و مواد معدنی لازم را دریافت نمیکند. بنابراین بدن ضعیف میشود و در مواجهه با بیماریها مثل همیشه عمل نمیکند.
عوارض ناشی از درمان نیز در شیمیدرمانی فرد را دچار سرگیجه، ریزش مو، خشکی پوست، تهوع، استفراغ و بیحالی میکند.
سرطان معده یکی از کشندهترین بیماریهای دستگاه گوارشی محسوب میشود. این بیماری با تغییرات بهوجودآمده در دیانای شروع میشود و به رشد غیرطبیعی سلولهای معده گفتهمیشود.
تشخیص آن در مراحل اولیه سخت است، زیرا علائم حادی ندارد. با این وجود تشخیص سریع این بیماری اهمیت خاصی دارد؛ زیرا با گذشت زمان و پیشرفت بیماری درمان آن سخت میشود. برای پیشگیری از بیماری، باید وزن متعادل و رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات داشتهباشید. همچنین ترک سیگار و دوری از غذاهای شور و دودی مؤثرند.
برای درمان بیماری نیز علاوه بر جراحی، از شیمیدرمانی، پرتودرمانی و ایمونوتراپی کمک میگیرند.
آمار مرگ و میر این سرطان بالاست و علت آن هم پیشرفت بیماری و بروز علائم کم در مراحل اولیه است. بنابراین این سرطان میتواند باعث مرگ بیمار شود.
افرادی که بستگان درجه یکشان درگیر این بیماری بودند، احتمال ابتلا به آن را دارند. با اینحال عوامل محیطی نیز در ابتلا به سرطان معده مؤثرند.
بیمارانی که سرطان را زود تشخیص دادهاند، بهاحتمال هفتاد درصد، تا پنج سال دیگر عمر دارند. اما بیمارانی که سرطان معده اطراف معده آنها را درگیر کرده است بهاحتمال سی درصد تا پنج سال دیگر زندهاند.
احتمال زندهماندن تا پنج سال دیگر، در افرادی که سرطان اعضای دیگرشان را نیز درگیر کرده، تنها شش درصد است.
نمیتوان سرطان را با راههای خانگی درمان کرد، اما میتوان علائم آن را کاهش داد و درمان را سرعت بخشید. مصرف سیر، عصاره جنسینگ، فیبر مانند سبزیجات و میوه در بهبود درمان سرطان معده کاربرد دارند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکههای اجتماعی دیجیاتو سریعترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر میخواهید بهروز باشید، شبکههای اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیلهای مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی میشود
