یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
مجله خودرو کارستان – آموزش تعمیرات و بررسی خودرو
برای مصرف‌کننده‌ عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم استفاده از حواس است. رنگ و غلظت عسل نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای شناسایی کیفیت این محصول باشد چراکه غلظت و رنگ عسل بسته به شرایط اقلیمی تولید آن متفاوت است اما عسل طبیعی، عطر و طعم گل‌ها را دارد.
پرورش زنبور عسل خاصیت شلغم با عسل نحوه تشخیص عسل طبیعی ترفندهای آشپزی آموزش آشپزی کتاب آشپزی مجله آشپزی نکات ریز آشپزی
عسل از جمله ارزشمندترین مواد غذایی و سرشار از سودمندترین مواد حیاتی اعم از مواد آلی، معدنی، قندهای طبیعی، انواع ویتامین‌ است که برای تولید آن، زنبورعسل شهد بهترین گل‌ها را مکیده و پس از افزودن انواع آنزیم‌ها و انجام چند کنش شیمیایی، شهد را تبدیل به مایعی خوشبو، نشاط‌ ‌آور، نیروزا و شفابخش به‌نام عسل می‌کند.
علیرغم اینکه عسل در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد در کشور ما نه تنها از جنبه‌ درمانی به این محصول بی‌توجهی شده بلکه در سبد غدایی خانواده‌ها نیز مورد بی‌مهری قرار گرفته که مصرف‌کنندگان یکی از دلایل عدم مصرف این محصول را تقلبی بودن و نبود عسل با کیفیت در بازار مصرف عنوان می‌کنند.
در این میان مصرف‌کنندگان نشانه‌هایی برای شناسایی عسل طبیعی از عسل تقلبی مطرح می‌کنند؛ گروهی از مردم براین باورند که عسل وقتی بلورین، کدر و ته‌نشین شود، تقلبی است و عسل سالم و طبیعی همیشه صاف و شفاف می‌ماند اما این باور اشتباه است.
مصرف‌کننده‌ ایرانی، عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می‌داند که رنگش کهربایی تیره مانند عقیق و سفت باشد و اصطلاحا «کش» آمده و اگر یک روز در یخچال گذاشته شود، بلورین نشود و چنانچه قاشقی از آن برداشته شود، قطراتی که سرازیر می‌شود به صورت باریکه‌ای پیوسته باشد و قطع نشود.
کسانی هم شگردهای ویژه‌ای را برای شناسایی عسل سفارش می‌کنند که پایه و اساس آن معلوم نیست مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و… که هیچ کدام از این موارد از نظر عسل‌شناسان و علم تغذیه پذیرفته نیست.
باید دانست شناسایی عسل طبیعی و مصنوعی به صورت دقیق و علمی به کمک انگشت، قاشق یا مزه کردن و … ناممکن بوده و این مهم تنها از عهده‌ آزمایشگاه و دستگاهی به نام «رفراکتومتر» برمی‌آید.
ملاک انتخاب عسل خوب چیست؟
برای مصرف‌کننده‌ عادی یک راه بیشتر برای شناسایی عسل وجود ندارد؛ آن هم استفاده از حواس است. یعنی با چشم، شکل ظاهری عسل را ارزیابی، با بینی بو و با زبان مزه کرده و اگر مجموعه این عوامل مناسب بود و عسل عطر و طعم گل‌ها را داشت، عسل طبیعی است وارزش دارد که بهای آن را در حد معقول پرداخت.
شکرک‌زدن نشانه‌ نامرغوب بودن عسل نیست
آنچه در اصطلاح «رسوب‌ کردن و شکرک زدن» می‌گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن، تقلبی‌ بودن عسل را تداعی می‌کند، چیزی جز پدیده‌ «بلورین شدن» یا «کریستالیزاسیون» نیست.
عسل به علت درصد بالای مواد قندی که دارد در واقع یک ماده‌ جامد است که زیر شرایط بسیار شکننده‌ای به صورت مایع درمی‌آید. این ماده اشباع‌شده قندی باید در واقع جامد باشد اما به‌طور اتفاقی مایع است، لذا به محض این‌که شرایط آماده شود، این دگرگونی فیزیکی یعنی بلورین‌ شدن پدید می‌آید.
اما این موضوع به اندازه‌ای تاثیر منفی در ذهن مصرف‌کنندگان ایجاد کرده که از یکسو مشکل بزرگی برای تولیدکنندگان در جریان عرضه به بازار به وجود می‌آورد و از سوی دیگر برای مصرف‌کنندگان از نظر طبیعی بودن عسل مایع، شک و شبه ایجاد می‌کند.
باید توجه داشت شکرک‌زدن و خاصیت تبلور عسل نشانه‌ نامرغوب بودن آن نیست اما بعضی افراد به اشتباه عسل بلوری‌شده را مصنوعی یا تقلبی می‌دانند.
چگونگی تشخیص عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک‌زده
برای شناسایی عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک زده باید دانست تنها عسل طبیعی می‌تواند کم‌کم و به مرور زمان کدر و ته‌نشین شود و رسوب کند و شکرک آن مانند شکرک طبیعی شیره‌ خرما نرم بوده و هنگام خوردن ممکن است اندکی زبری داشته باشد اما هیچ‌گونه صدایی زیر دندان احساس نمی‌شود اما شکرک شبه عسل تقلبی (شکر آب شده و …) مثل نبات سفت بوده و به سختی با قاشق جدا شده و موقع خوردن مانند دانه‌های آب نبات، شکر و مربای شکرک‌زده زیر دندان صدا داده و همچون شکلات به دندان‌ها می‌چسبد.
مهم‌ترین نکته‌ این که این‌گونه شبه عسل‌ها بدون کدر شدن و ته‌نشین شدن خیلی سریع و در زمانی کوتاه شکرک می‌زدند.
علت شکرک نزدن عسل‌های موجود در بازار چیست؟
برای جلوگیری از تبلور عسل معمولا کارخانه‌های بسته‌بندی‌کننده‌، عملیاتی از قبیل حرارت دادن، افزودن کمی جوهر لیمو در هر تن و غیره روی عسل انجام می‌دهند که در همه این موارد به خاطر وارد شدن ناخالصی در مجموعه‌ قندهای موجود، پدیده‌ی بلورین شدن به تاخیر می‌افتد.
در مورد کارگاه‌های ناشناخته که در آن حرارت دادن عسل به صورت مستقیم یا بدون کنترل صورت می‌گیرد، نه تنها مواد موجود در عسل دچار آسیب می‌شود بلکه بعد از دمای مشخصی ماده‌ای به‌نام «هیدروکسی متیل فورفوال» پدید می‌آید که اگر نسبت آن در عسل زیاد شود، مصرف آن خطرناک است.
گونه‌های مختلف عسل
– عسل طبیعی؛ از ماده شیرینی که زنبورعسل تنها از شهد گل‌ها و گیاهان جمع‌آوری کرده و پس از دگرگونی‌های لازم، در سلول‌های مومی‌شان در کندو ذخیره کرده باشد، تولید می‌شود.
– عسل تغذیه‌ای؛ از ماده‌ی شیرینی که زنبور عسل علاوه بر استفاده از شهد گل‌ها و گیاهان از شربت، شکر و … که در اختیار آنها می‌گذارند، استفاده کرده باشد. این‌گونه عسل قطعا کیفیت و خواص عسل طبیعی را ندارد اما متاسفانه در فروشگاه‌های مواد غذایی به فراوانی عرضه شده و به دلیل قیمت مناسب با اقبال عمومی مواجه می‌شود.
– عسل تقلبی؛ مایعی است شیرین شبیه عسل که از گلوکز تجاری، شکر، اسید ستریک، اسانس و … که پس از پخته‌شدن به دست می‌آید. در تهیه و تولید این‌ شبه عسل، زنبور هیچ دخالتی ندارد و در آزمایشگاه به آسانی قابل شناسایی است. این‌گونه شبه عسل‌ها نه تنها فاقد هرگونه خاصیت درمانی – غذایی است بلکه برای سلامتی انسان زیان‌آور است.
متاسفانه شبه عسل‌ها به صورت گسترده تولید و به بازار عرضه شده و به دلیل قیمت ارزان (هر کیلو سه تا ۵۰۰۰ تومان) با استقبال مصرف‌کنندگان روبه‌رو می‌شود.
با توجه به هزینه‌های تولید عسل طبیعی (هزینه کوچ، نگهداری، توسعه و تجهیز زنبورستان‌ها، دستمزد زنبورداران حرفه‌ای، بسته‌بندی و …) قیمت عسل طبیعی باید منطقی باشد.
– عسل تک‌گل؛ به عسلی می‌گویند که زنبور عسل، شهد را از روی یک نوع گل جمع‌آوری کرده باشد مانند عسل آویشن، اقاقیا، سدر (کنار)، گون، مرکبات و … این گونه عسل کاربرد درمانی داشته و معمولا قیمت بالاتری نسبت به عسل‌های دیگر دارد.
عسل صد درصد تک گل کمیاب است و در بیشتر عسل‌های تک گل مقدار اندکی از شهد گل‌های پراکنده در هر منطقه وجود دارد.
– عسل چهل‌گیاه؛ عسلی که زنبور عسل، شهد را از روی گل‌های گوناگون جمع‌آوری کرده باشد یا چند عسل تک گل را طبق فرمول خاص (که از نظر خواص، رنگ، عطر و سعم مطابق ذائقه‌ بیشتر مصرف‌کنندگان باشد) با یکدیگر مخلوط کنند. این‌گونه از عسل طبیعی نیز کاربرد درمانی دارد.
-عسل موم‌دار؛ چون سرشار از گرده‌ی گل، بر موم و موم طبیعی بوده و حرارت ندیده است از نظر خاصیت، طعم و عطر کیفیت بالایی دارد. به دلیل استفاده از دارو برای بهبود و درمان بیماری‌های زنبورعسل و رسوب درصدی از آن در موم‌ شان، بهتر است از مصرف پیوسته‌ی این گونه‌ی عسل (حداکثر ۱۰ درصد میزان مصرف) خودداری شود.
متاسفانه افراد سودجو با دستگاه‌های موم‌ساز و پارافین (ماده‌ی اولیه که در تهیه شمع به کار می‌رود) شبه موم تقلبی ساخته و با قرار دادن مقداری از این موم‌های پارافینی در شبه عسل تقلبی، موجب گمراهی مصرف‌کنندگان را فراهم می‌آورند.
– عسل بهاره؛ به عسلی می‌گویند که در اواخر فصل بهار به دست آمده باشد، مانند عسل مرکبات، اقاقیا و درختان میوه‌ای مانند زردآلو، گلابی، بادام و …
– عسل پاییزه؛ عسلی که از اوایل تابستان تا میانه‌ پاییز به وسیله زنبور تولید شده و بیشتر از شهد گیاهان صحرایی است.
توصیه‌هایی به مصرف‌کنندگان عسل
مصرف‌کنندگان باید به این نکته توجه داشته باشند که اگر می‌خواهند عسل را همراه با محلول‌های گرمی مانند آب‌ جوش، شیر، فرنی و جوشانده‌های گیاهان دارویی مصرف کنند حتما پس از ولرم‌شدن، عسل را به آنها بیفزایند تا خاصیت درمانی عسل محفوظ بماند.
عطر و طعم عسل مانند رنگ آن متناسب با گیاهی است که زنبور عسل از آن شهد فراهم آورده است.
در مناطق مختلف عسل با غلظت‌های گوناگون به دست می‌آید و این تفاوت نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای شناسایی کیفیت عسل باشد؛ مثلا عسل‌هایی که در مناطق مرطوب به دست می‌آید، بیش‌تر دارای غلظت کم است. در مقابل عسل‌هایی که از مناطق کوهستانی به دست می‌آید دارای غلظت بالایی است.
رنگ عسل نیز بستگی به نوع شهدی دارد که زنبور عسل از آن شهد جمع‌آوری کرده و از رنگ زرد بسیار روشن تا قرمز تیره و حتی سیاه متغیر است. همچنین منطقه‌ جغرافیایی و شرایط آب و هوایی در تعیین رنگ عسل موثر بوده، بنابراین رنگ عسل مانند غلظت آن نمی‌تواند عاملی تعیین‌کننده برای شناسایی کیفیت عسل باشد.
منبع : همشهری آنلاین
طرز تهیه گل کلم سوخاری |فست فودی خوشمزه
۵ خاصیت شگفت‌انگیز انار برای سلامتی
طرز تهیه سرکه سیب خانگی
چگونه بوی دنبه را بگیریم؟؟؟
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a2ad50c4f713dc7afa153537eab31c57” );document.getElementById(“b338828522”).setAttribute( “id”, “comment” );

مطالب پربازدید
علت صدای جیر جیر خودرو در زمان حرکت
۷ نکته برای سالم نگه داشتن جلوبندی ماشین
علت بالا رفتن دور موتور خودرو چیست و در این شرایط چه باید…
علت روشن شدن چراغ آمپر، چک و استپ
راهنمای عیب یابی خودرو چیست ؟
عیب یابی و تعمیر
ایرادات سیستم جلوبندی
اجزای استارت خودرو وعلائم خرابی هر کدام
عوامل و علائم خرابی سنسور کیلومتر چیست ؟
نشانه های آب روغن قاطی کردن
علائم خرابی کمک فنر ماشین چیست ؟
اخبار روز
عسل تقلبی را چگونه بشناسیم؟
رمز و راز خوشمزه و خوشرنگ شدن ماکارونی
طرز تهیه گل کلم سوخاری |فست فودی خوشمزه
۵ خاصیت شگفت‌انگیز انار برای سلامتی
ایرادات سیستم جلوبندی
طرز تهیه سرکه سیب خانگی
سانتافه پاداش صعود به جام جهانی
اجزای استارت خودرو وعلائم خرابی هر کدام
قیمت روز محصولات مدیران خودرو – مهر ۱۴۰۱
شلیک به مردی که می‌خواست خودروی لوکس بخرد
قتل زن جوان پایان رابطه پنهانی با مرد متاهل
جزئیات افزایش حقوق کارکنان‌ دولت
اسامی برندگان مزایده خودروهای توقیفی
عوامل و علائم خرابی سنسور کیلومتر چیست ؟
بیوگرافی میترا رفیع بازیگر سریال بی همگان + عکس
بیوگرافی و عکس های لادن مستوفی و همسرش
نشانه های آب روغن قاطی کردن
چرا پورشه ها از مزایده خودروهای لوکس خارج شد؟
داچیا جوگر گزینه ورود به بازار ایران +قیمت و مشخصات
آینده صنعت خودرو چه شکلی است؟
اعلام اسامی برندگان مزایده خودروهای خارجی
علائم خرابی کمک فنر ماشین چیست ؟
دورنمای بازار خودرو تا پایان سال
با دوماه پس‌انداز سانتافه بخرید!
بیوگرافی تاداشی یانای ثروتمند بخشنده ژاپنی
اخبار داغ
قیمت ابرخودروی رضوانی مشخص شد +عکس
گفتگو با رسول دانیال زاده کارآفرین برگزیده صنعت فولاد ایران
بیوگرافی محمد هادی ساروی کشتی از شروع تا برنز المپیک +عکس
ابتکار جالب نیسان برای تنظیم فشار باد لاستیک +فیلم
واژگونی مرگبار اتوبوس در جاده سوادکوه مازندران (+اسامی مصدومان)
خودرو
۷ شاسی‌بلند که مرسدس‌بنز می‌سازد
معرفی ۱۰ کراس اوور جدید چینی که احتمالإ وارد بازار ایران شوند +تصاویر
۱۰نکته طلایی درباره رقیب چینی پژو ۲۰۶ برلیانس h320
تارا در نسخه فوق آپشن اتوماتیک در یک قدمی بازار
پردرآمدترین فوتبالیست های جهان در 2022
مسابقات
لوئیس همیلتون برای هفتمین بار قهرمان جهان شد
نایب قهرمانی شاگردان شمسایی با گل به خودی
درآمد رانندگان فرمول یک در سال گذشته چقدر بود؟
چرا رونالدو دوچرخه را به عنوان هدیه قبول نکرد؟
راننده روسی اخراجی از فرمول یک ، قهرمان شد
آشپزی
طرز تهیه کیک شکلاتی خیس (براونی )+عکس
ساندویچ اسفناج و پنیر خوشمزه + دستور تهیه
کاربرد باور نکردنی قهوه که نمی دانید
بادام هندی چه خواصی دارد؟
با این غذا بی‌دردسر بر تخت پادشاهی تکیه بزنید(تهیه قیمه شاه عباسی)
source

سئو سایت

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.

source

source

توسط digitalwebmaster