میکروربات دارورسان جدید می تواند خود را به قطعات کوچکتر تقسیم کند و سپس به حالت اولیه باز گردد. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، دانشمندان نوعی میکروربات با هدف داروزیانی در بدن ساخته اند که می تواند به قطعات کوچکتر تبدیل شود. این خاصیت بطور بالقوه امر دارو رسانی را راحت تر […]
میکروربات دارورسان جدید می تواند خود را به قطعات کوچکتر تقسیم کند و سپس به حالت اولیه باز گردد.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، دانشمندان نوعی میکروربات با هدف داروزیانی در بدن ساخته اند که می تواند به قطعات کوچکتر تبدیل شود. این خاصیت بطور بالقوه امر دارو رسانی را راحت تر خواهد کرد.
تبلیغات :
Neuralink Marketcap
در بدن انسان راه های پر پیچ و خم بسیاری وجود دارد که در آنها موانع غیرقابل نفوذ نیز وجود دارد که عبور از آنها حتی برای ربات هایی که با چشم غیرمسلح دیده می شوند نیز دشوار است. ربات هایی که تاکنون توسعه داده شدند نیز امکان نفوذ به مناطق کوچک و تنگ را دارا هستند. اما این ربات به دلیل اندازه کوچک خود نمی توانند داروها را در حجم زیاد حمل کنند. در این بین استفاده از رباتی که بتواند تغییر شکل بدهد می تواند این مشکل را برطرف کند.
به همین دلیل تیمی از دانشمندان بین المللی تلاش کردند تا با کمک فروسیال برای ساخت ربات استفاده کنند. این ماده ترکیب کلوییدی از اکسیدآهن و روغن هیدروکربن است. نیروی مورد نیاز نیز از آهنربای کروی و چرخشی گرفته شد تا رباتی که به قطعات ریز تقسیم شد بتواند در مناطق تنگ و غیرقابل نفوذ حرکت کند.
آزمایش این میکروربات نیز در یک هزارتوی ساخته شده توسط محققان انجام گرفت تا کاربرد بالقوه آن نشان داده شود. این ربات توانست با تقسیم شدن به قطعات ریز و کوچک خود را به انتهای این هزارتو برساند. تنها مشکل برای استفاده از این ربات در کاربردهای زیست پزشکی استفاده از سیستم کنترل مغناطیسی است که به اندازه کافی قوی نیست و در حال حاضر نمیتواند به بافت انسان نفوذ کند.
از دهه ها پیش تاکنون بارها از فناوری جدید میکروباتیک برای کاربردهای پزشکی استفاده شده است. در آینده نیز شاهد ربات های ساخته شده از مایعات ژل ها و الاستومرها خواهیم بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
آژانس خبری فناوری Technology news agency (به اختصار تکنا Techna) سال 1389 با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام تکنولوژی نیوز (tech-news.ir) تاسیس شد و از بهمن 1392 فعالیتهای خود را بطور جدی آغاز کرد. تکنا در طی این سالها توانست بیش از 10 هزار مقاله اختصاصی در حوزه علم و فناوری تالیف و ترجمه کند. تکنولوژی نیوز در سال 1398 به «آژانس خبری فناوری تکنا» تغییر نام داد. تکنا آژانس خبری مستقل و غیرانتفاعی میباشد و متعلق به هیچ یک از نهادها و دستگاه های دولتی نیست. رسالت ما انعکاس دستاوردها و رخدادهای داخلی و بین المللی حوزه علم و فناوری مانند رویدادهای زیست محیطی، نجوم، پزشکی، اختراعات، کشفیات، اخبار گجتها و… تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.
