دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.
لاکهید مارتین (Lockheed Martin) یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه هوافضا، نظامی، دفاعی امنیت اطلاعاتی و فناوری با منافع جهانی است.
جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
لاکهید مارتین (Lockheed Martin) یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه هوافضا، نظامی، دفاعی امنیت اطلاعاتی و فناوری با منافع جهانی است. این شرکت در سال ۱۹۹۵ با ادغام دو شرکت لاکهید کرپوریشن و مارتین مریتا که هر دو در صنعت هوافضا فعالیت می‌کردند و با شعار «مأموریت شما مأموریت ماست» تأسیس شد. در این مطلب قصد داریم تاریخچه لاکهید مارتین را بیان کنیم تا ببینیم این شرکت چگونه توانسته به دست راست صنعت هوافضا و صنایع دفاعی در آمریکا تبدیل شود.
این شرکت که دفتر مرکزی آن در نرت بتزدا، مریلند واقع شده، ۱۱۵ هزار کارمند در سراسر جهان دارد که ۶۰ هزار آن‌ها مهندس و کارمند هستند. (طبق آمار ارائه‌شده در سال ۲۰۲۲). لاکهید مارتین یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت هوافضا، پشتیبانی نظامی، امنیت و فناوری‌های مرتبط با موارد مذکور است.
این غول صنعت هوافضا در سال مالی ۲۰۱۴ ازنظر درآمد بزرگ‌ترین پیمانکار دفاعی جهان شد و اکنون نیز در صدر برترین پیمانکاران دفاعی آمریکا قرار دارد. دولت فدرال آمریکا بزرگ‌ترین مشتری این شرکت است و سه‌چهارم سود خالص آن مربوط به فروش خدمات و تجهیزات به این دولت است. یکه‌تاز صنایع هوافضا و دفاعی آمریکا هرسال نزدیک به ۱۰ درصد از بودجه پنتاگون را از آن خود می‌کند.
لاکهید مارتین در زمینه پژوهش، طراحی، توسعه، تولید، ادغام و نگهداری و سرویس‌دهی سیستم‌ها، محصولات و سرویس‌های تکنولوژیکی پیشرفته فعالیت می‌کند. ابرشرکت هوافضای آمریکایی در زمینه ارائه خدمات مرتبط با مدیریت، مهندسی، فنی، علمی، لجستیک و اطلاعات نیز فعالیت‌هایی دارد.
بخش‌های اصلی فعالیت این شرکت شامل مکانیک پرواز (Aeronautics)، «سیستم‌های اطلاعاتی» (Information systems)، پاسخ‌های سراسری (Global Solutions)، سامانه‌های موشکی و کنترل آتش (Missiles and Fire Control)، سیستم‌های مأموریتی و آموزشی (Mission Systems and Training) و سیستم‌های فضایی (Space Systems) می‌شود.
بخش مکانیک پرواز در حوزه طراحی، توسعه، ساخت، ادغام، نگهداری و سرویس جهت پایداری عملکرد، پشتیبانی و ارتقای هواپیماهای نظامی پیشرفته شامل هواپیماهای جنگی و هواپیماهای مختص حمل‌ونقل هوایی و همچنین هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفته و فناوری‌های مرتبط با این حوزه فعالیت می‌کند. در ضمن این بخش خدمات مربوط به حمایت لجستیک، حفظ عملکرد و پایداری و تغییرات موردنیاز برای ارتقای هواپیماها را نیز ارائه می‌دهد.
بخش سیستم‌های اطلاعاتی و پاسخ‌های سراسری ارائه‌دهنده خدمات مرتبط با مدیریت و همچنین راه‌حل‌های فناوری و اطلاعات و خدمات تخصصی تکنولوژیکی پیشرفته در طیف گسترده‌ای از کاربردهای مختلف است. در ضمن این بخش در حوزه ارائه خدمات مرتبط با آگاهی موقعیتی و ارائه این خدمات در قالب یک شبکه برقراری ارتباط و فرماندهی و کنترل از طریق راه‌حل‌های مأموریتی پیچیده برای کاربردهای دفاعی و انتقال سیستم‌های جهانی پیچیده برای کمک به مشتریان خود جهت جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل و توزیع داده‌های اطلاعاتی نیز فعالیت می‌کند.
بخش سامانه موشکی و کنترل آتش ارائه‌دهنده سیستم‌های دفاعی موشکی و هوایی است که شامل موشک‌های تاکتیکی، سیستم‌های تسلیحاتی ضربتی دقیق هوا به زمین، پشتیبانی عملیات مأموریتی، خدمات مهندسی، خدمات تجزیه‌وتحلیل اطلاعات، خدمات ادغام‌کننده، خدمات لجستیک و سایر خدمات فنی و همچنین طراحی و ساخت وسایل‌نقلیه زمینی بدون سرنشین و باسرنشین می‌شود.
فعالیت‌های بخش سیستم‌های مأموریتی و آموزشی شامل ارائه سیستم‌های جنگی متشکل از زیردریایی، ساخت سیستم‌های موشکی در خشکی و دریا، سیستم‌های راداری، سیستم‌های مأموریتی و سنسورهای مختلف برای هواپیماهای دارای ملخ و بال ثابت، ساخت کشتی‌های جنگی در پهنه ساحلی، ساخت سرویس‌های آموزشی و شبیه‌سازی، ارائه فناوری‌ها و پلتفرم‌های مورداستفاده برای وسایل بدون سرنشین، ادغام سیستم‌های کشتی و ارائه سیستم‌های آموزشی تجاری و نظامی می‌شود.
بخش سیستم‌های فضایی هم در حوزه طراحی، پژوهش و توسعه، مهندسی و ساخت ماهواره‌ها ساخت سیستم‌های موشکی دفاعی و استراتژیک و ساخت سیستم‌های حمل‌ونقل فضایی فعالیت می‌کند. در ضمن این بخش در زمینه انجام فعالیت‌های مرتبط با برنامه جایگزینی شاتل فضایی نیز فعالیت می‌کند.
لاکهید مارتین زنجیره‌ای از تأسیسات را اداره می‌کند که شامل کارخانه‌ها، لابراتوارها، مراکز ارائه‌دهنده خدمات مختلف مراکز مدیریتی و انبارها در سراسر جهان می‌شود.
درآمد سالانه لاکهید مارتین در سال ۲۰۲۲ ۶۴.۱۶۷ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۱ ۶۷.۰۴۴ میلیارد دلار اعلام شده و ارزش بازار آن در حال حاضر ۱۱۱.۵۲ میلیارد دلار است.
لاکهید مارتین محصولات بسیار متنوع و گسترده‌ای دارد. اصلی‌ترین محصولات این شرکت شرح زیر هستند:
رایزنی‌ها برای ادغام دو شرکت لاکهید کرپوریشن و مارتین مریتا در سال ۱۹۹۴ شروع شد. در آن زمان هر دو شرکت اعلام کردند قصد دارند در طرحی با بودجه ۱۰ میلیارد دلار در یکدیگر ادغام شود. این توافق در سال ۱۹۹۵ نهایی شد. شرکت جدید در همان سال به شرکت سهامی عام و همچنین شرکت تولیدی فناوری پیشرفته فعال در حوزه دفاعی، فضایی و انرژی تبدیل و دانیل مایکل تلپ مدیرعامل آن شد.
در سال ۱۹۹۶ لاکهید مارتین شرکت‌های محلی تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی دفاعی و ادغام سیستم‌ها را با مبلغ ۹.۱ میلیارد دلار خریداری کرد.
این اتفاق که یکی از مهم‌ترین اتفاقات تاریخچه لاکهید مارتین است، پس از یک دهه تلاش برای ساخت این جت جنگنده، در سال ۱۹۹۷ رخ داد. اف-۲۲ رپتور که با مشارکت لاکهید مارتین و بوئینگ ساخته‌ شده، یک جنگنده شکاری دوموتوره رادارگریز است که نسل پنجم جنگنده اف ۱۵ محسوب می‌شود و تا به امروز یکی از گران‌ترین، پیشرفته‌ترین و توانمندترین جنگنده‌ها به شمار می‌رود. لاکهید مارتین تا اواسط ۲۰۰۶ ۷۴ فروند از این جنگنده را تحویل نیروی هوایی آمریکا تحویل داد. در ضمن این شرکت هلیکوپتری به دولت آمریکا تحویل داد که به‌عنوان هلیکوپتر مارین وان جدید انتخاب شد و از سال ۲۰۰۵ در اختیار روسای جمهور این کشور قرار دارد.
شکست‌های فاجعه‌بار فضایی لاکهید مارتین از اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی آغاز شد که یکی از آن‌ها ازدست‌دادن دو فضاپیمای مریخ در سال ۱۹۹۹ بود. این شکست‌ها باعث شد لاکهید مارتین به دلیل فقدان مدیریت نظارت بر پروژه‌های شکست‌خورده‌اش سرزنش شود. از دیگر مشکلات لاکهید مارتین در این سال و سال ۱۹۹۸ می‌توان به مواجه‌شدن با مشکلات مرتبط با ادغام ۱۷ شرکت خریداری‌شده، شکست پروژه خرید شرکت رقیب خود یعنی شرکت «نورثروپ گرومن» در سال ۱۹۹۸ و لغوشدن این پروژه به دلیل مخالفت قانون‌گذاران دولتی به‌منظور جلوگیری از انحصاری‌شدن صنایع دفاعی (حوزه‌های فعالیت شرکت نورثروپ گرومن مشابه حوزه‌های فعالیتی لاکهید مارتین است و کنترل ۲۵ درصد از تدارکاتی سازمان دفاع آمریکا را در اختیار دارد)، اشاره کرد.
کاهش قیمت سهام شرکت از ۴۹ دلار به ۱۶ دلار برای هر سهم و همچنین کاهش ۶۶ درصدی سود آن، از دیگر مشکلات شرکت در سال ۱۹۹۸ بود. لاکهید مارتین در سال ۱۹۹۹ وضعیت بسیار بدی داشت و تنها سفارش‌های بزرگ پنتاگون و دولت یونان و امارات متحده عربی این شرکت را پابرجا نگه داشت.
این موفقیت بسیار بزرگ در سال ۲۰۰۱ برای لاکهید مارتین رقم خورد. قرارداد مربوط به ساخت اف ۳۵ لایتنینگ ۲، از زمان ساخت اف ۱۶ بزرگ‌ترین پروژه تدارکاتی تاریخ بود و در اولین سفارش آن، ساخت ۳۰۰۰ فروند از این هواپیما به لاکهید مارتین سفارش داده شد. در ضمن این شرکت در همین سال پروژه تحقیقاتی ۹ ساله را که با مشارکت ناسا و آژانس حسابرسی قرارداد دفاعی (Defense Contract Audit Agency) در حال انجام بود، نیز به پایان رساند.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۱ بخش سیستم‌های الکترونیک هوافضا (Aerospace Electronic Systems) را با مبلغ ۱.۶۷ میلیارد دلار به یک شرکت فعال در حوزه صنایع دفاعی و هوافضای بریتانیایی به «نام بی‌ای‌ئی سیستمز» (BAE Systems) فروخت که شامل دو پیمانکار دفاعی و بخش ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی و تولید تجهیزات فضایی لاکهید مارتین (lockheed martin space electronic & communication) بود.
حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر هم میزان فعالیت لاکهید مارتین در حوزه‌های دفاعی و امنیتی را به میزان قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار داد و باعث شد فعالیت‌های این شرکت بیشتر روی حوزه تأمین امنیت شهروندان متمرکز شود.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۱ توانست باز هم به سوددهی برسد و دلیل اصلی این موفقیت‌ها هم انعقاد قرارداد ۲۰۰ میلیارد دلاری با سازمان دفاعی آمریکا بود که تا آن زمان بزرگ‌ترین قرارداد دفاعی تاریخ محسوب می‌شد.
پس از حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر، لاکهید مارتین ده‌ها هزار ناظر امنیتی برای سازمان تازه‌تأسیس اداره امنیت حمل‌ونقل آمریکا (Transportation Security Administration) آموزش داد. این شرکت در سال ۲۰۰۲ قرارداد مدرن‌سازی سیستم‌های کنترل ترافیک هوایی اداره هوانوردی فدرال را نیز برد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۱ شرکت OAO، شرکت ارائه‌دهنده راه‌حل‌های فناوری و اطلاعات برای دولت فدرال و همچنین شرکت‌های ASC و شرکت اورینکان (orincon) را که هر دو در زمینه ارائه راه‌حل‌های مرتبط با فناوری اطلاعات فعالیت می‌کردند، خرید. اورینکان در زمینه ادغام سیستم و فناوری اطلاعات فعالیت و از موقعیت لاکهید مارتین در صنعت ISR (جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با دشمنان با تحت نظر گرفتن رفتار آن‌ها و ردیابی حرکت آن‌ها)، پشتیبانی می‌کند.
در ضمن لاکهید مارتین سال ۲۰۰۵ شرکت سایتکس گروپ (SYTEX Group) را نیز خرید که یکی دیگر از شرکت‌های آمریکایی فعال در حوزه فناوری اطلاعات است و در زمینه ارائه خدمات فنی برای سازمان دفاعی امریکا و دیگر آژانس‌های متعلق به فدرال نیز فعالیت می‌کند. لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۵ شرکت آمریکایی یونی‌سیس (Unisys) را که در زمینه فناوری اطلاعات و کامپیوتر، مشاوره اطلاعاتی و مشاوره مدیریت فعالیت می‌کند، نیز به مالکیت خود درآورد.
از دیگر اقدامات حائز اهمیت لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۱ تأسیس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
درضمن در سال ۲۰۰۱ قیمت سهام لاکهید مارتین نسبتاً ثابت باقی ماند؛ اما در پایان سال به دلیل حمله تروریستی به مرکز تجارت جهانی و پنتاگون به میزان قابل‌توجهی افزایش یافت. در این سال سود عملیاتی شرکت ۸۸۸ میلیون دلار بود که نسبت به سود ۱۲۵۱ میلیون دلاری در سال ۲۰۰۰ و سود ۱۹۹۷ میلیون دلاری در سال ۱۹۹۹ کمتر بود. شرکت در پایان سال ۲۰۰۱ میزان زیان مالی خود را ۱.۰۵ میلیارد دلار اعلام کرد که دلیل آن کاهش قیمت ۲.۴۲ دلاری به ازای هر سهم بود.
کاهش قیمت هر سهم در سال ۲۰۰۱ تقریباً دو برابر کاهش قیمت آن‌ها در سال ۲۰۰۰ بود. این موضوع تا حدودی مربوط به عدم درآمدزایی بخش مخابراتی شرکت به نام گلوبال تله کامیونیکیشنز (Global Telecommunications) و همچنین تغییر در روند حسابرسی شرکت بود.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۲ موفق‌ترین طرح تولیدی خود در تاریخ همکاری خود با دولت آمریکا را به پایان رساند و آخرین موشک تیتان را تولید کرد. موشک‌های تیتان قدرتمندترین موشک‌های آمریکا بودند که در سال ۱۹۵۹ با هدف استفاده‌شدن به‌عنوان موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای طراحی و تولید شدند. در ضمن این موشک‌ها برای انجام مأموریت‌های فضایی دونفره جمینای در دهه ۱۹۶۰ و همچنین پرتاب فضاپیماهای بدون‌سرنشین وایکینگ و ویاگر در دهه ۱۹۷۰ نیز استفاده شده‌اند.
نیروی هوایی آمریکا از سال ۱۹۸۶ روند تبدیل کاربری موشک‌های تیتان را از موشک‌های بالستیک میان‌قاره‌ای به موشک‌های قابل‌استفاده برای پرتاب و حمل ماهواره‌های هواشناسی و موارد مشابه تغییر داد. استفاده از موشک‌های تیتان به‌عنوان وسیله‌ای برای پرتاب ماهواره‌های مخابراتی و سایر تجهیزات تجاری هرگز متداول نشد؛ زیرا آن‌ها واقعاً قدرتمند بودند و برای چنین کاربردهایی مناسب نبودند. در عوض ترجیح داده شد برای چنین کاربردها و مأموریت‌هایی از موشک‌های کوچک‌تر اطلس لاکهید مارتین استفاده شود. لاکهید مارتین ۵۲۸ موشک تیتان تولید کرد و آخرین پرتاب این موشک‌ها در سال ۲۰۰۳ انجام شد.
جنگ افغانستان باعث ایجاد یک اقلیم سیاسی جدید شد که از مدرن‌سازی و توسعه زیرساخت امنیت ملی پشتیبانی می‌کرد. ایجاد این اقلیم سیاسی جدید در سال ۲۰۰۳ باعث افزایش بودجه فدرال در حوزه‌های مختلف ازجمله تدارکات دفاعی و پژوهش و توسعه در این زمینه شد. این اتفاق پس از یک دهه کاهش بودجه دفاعی پس از سال‌های متوالی رخ داد و باعث شد لاکهید مارتین برای افزایش فعالیت خود در حوزه دفاعی انگیزه پیدا کند و خود را به‌عنوان یک شرکت منفعت‌بخش برای دولت آمریکا ببیند.
در ضمن تأکید بیشتر دولت این کشور برای تقویت قدرت دفاعی از خاک کشور، نیز باعث افزایش تقاضا برای خرید و استفاده از تجهیزات نظامی ساخت لاکهید مارتین مثل سیستم‌های کنترل ترافیک هوایی، سیستم‌های تشخیص عوامل یا شرایط زیستی مضر برای انسان یا محیط و سایر سیستم‌های امنیتی شد.
لاکهید مارتین این شرکت را که در زمینه ساخت سیستم‌های از راه دور مبتنی بر لیزر فعالیت می‌کند، در سال ۲۰۰۴ خرید. درضمن این ابر شرکت صنایع دفاعی در همین سال شرکت سیپیکن هولدینگ اینک (sippican holding inc) را که در حوزه ارائه فناوری‌های ساخت جنگ‌افزارهای دریایی فعالیت می‌کند، نیز خرید.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۵ در یک سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر تحت عنوان ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی (United Launch Alliance) مشارکت خود را با بوئینگ آغاز کرد. این دو شرکت در سال ۲۰۰۶ با مشارکت یکدیگر فضاپیمای اوریون ناسا را که جایگزین فضاپیمای شاتل بود، تولید کردند. ارزش قرارداد طراحی و ساخت این فضاپیما که ابتدا کپسول CEV نام داشت، ۳.۹ میلیارد دلار بود.
درآمد لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۶ به ۴۰ میلیارد دلار رسید و در آن زمان ۱۴۰ هزار کارمند در سراسر جهان داشت. ۸۴ درصد از فروش خالص این شرکت مربوط به ارائه تجهیزات و خدمات به دولت آمریکا بود. اگرچه لاکهید مارتین قرن بیستم را با مشکلات جدی مثل شکست موشک‌ها، مخالفت‌های کنگره با پروژه پرهزینه ساخت نسل پنجم جت‌های جنگنده و بدهی ۱۲ میلیارد دلاری به دلیل خرید شرکت‌های مختلف به پایان رساند؛ اما درآمد ۴۰ میلیارد دلاری دستاورد بزرگی برای این شرکت بود.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۷ شرکت 3D سلو (3D solve) را که در حوزه ساخت مدل‌های شبیه‌سازی و آموزشی و برای اهداف نظامی و مشتریان شرکتی فعالیت می‌کرد، خرید و نام آن را ابتدا به لاکهید مارتین 3D لرنینگ سیستمز (Renamed Lockheed Martin 3D Learning Systems) و سپس به نام لاکهید مارتین 3D سلوشنز (Lockheed Martin 3D Solutions) تغییر داد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۸ بخش تجارت دولتی شرکت نانترو (Nantero) را خرید. شرکت مذکور روش‌ها و فرآیندهای پردازشی جدیدی برای استفاده از نانوتیوب‌های کربنی در نسل بعدی وسایل الکترونیکی، طراحی و ایجاد کرده بود
پروژه جنگنده تهاجمی مشترک (Joint Strike Fighter) یکی از مهم‌ترین پروژه‌های محول‌شده به لاکهید مارتین است. این پروژه با هدف ایجاد نوعی طراحی خاص برای هواپیماهای دارای ویژگی‌های خاص پایه ازجمله توانایی رادارگریزی و پرواز با سرعت مافوق‌صوت، با قابلیت تغییر متناسب با نیازهای هر یک از شاخه‌های نظامی به وجود آمده است؛ به‌عنوان‌مثال هواپیمای مارین که یکی از خروجی‌های این پروژه محسوب می‌شود، از قابلیت فرود عمودی برخوردار است؛ درست مانند یک هلیکوپتر.
ارتش بریتانیا نیز برای ایجاد هواپیمای جنگنده با ویژگی‌های خاص به این پروژه ملحق شده است. در زمان آغاز این پروژه لاکهید مارتین که پیمانکار دفاعی پیشتاز آن بود، متعهد شد طراحی و ساخت ۱۴ هواپیما را که هر کدام از آن‌ها ۳۰ میلیون دلار ارزش داشتند، در سال ۲۰۰۸ تکمیل کند. در پروژه جنگنده تهاجمی مشترک علاوه بر لاکهید مارتین پیمانکاران دفاعی مطرح دیگری همچون نورثروپ گرومن و بی ای‌ای سیستمز (BAE systems) نیز حضور دارند.
از دیگر محصولات هوایی شاخص لاکهید مارتین می‌توان به جت جنگی چندمنظوره اف ۱۶، جت جنگی اف ۲۲ رپتور و هواگرد سی-۱۳۰ جی سوپر هرکولس اشاره کرد
لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۹ شرکت یونیتک (UNITECH) را خرید. این شرکت در حوزه ارائه راهکارهای شبیه‌سازی، آموزشی، تأمین امنیت داخلی و فنی برای ارتش آمریکا و نیروی دریایی و هوایی، گارد ساحلی و اداره امنیت داخلی آمریکا و دیگر سازمان‌های دولتی آمریکایی و بین‌المللی فعالیت می‌کند. خدمات اصلی این شرکت شامل خدمات مرتبط با آموزش رسانه‌ای و پشتیبانی سیستم‌های عملکردی، شبیه‌سازی سه‌بعدی سلاح‌ها، راهبردهای امنیتی و فناوری اطلاعات می‌شود.
خرید این شرکت به لاکهید مارتین کمک کرده است از افزایش تقاضا برای خدمات مرتبط با آموزش و پشتیبانی عملیات مرتبط با آماده‌سازی به نفع خود بهره برد و توانایی‌های شرکت و روابط آن با مشتریان اصلی خود گسترش یابد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۱ نخستین کامپیوتر کوانتومی را از شرکت دی-ویو سیستمز (D-Wave Systems) که در حوزه رایانش کوانتومی فعالیت می‌کند، خرید. این دو شرکت با مشارکت یکدیگر برای انجام چالش‌برانگیزترین چالش‌های محاسباتی لاکهید مارتین و رفع مشکلات مرتبط با آن‌ها، از یک پلتفرم کامپیوتری را که بر پایه استفاده از یک پردازشگر کوانتومی تبریدی ایجاد شده بود، استفاده کردند.
لاکهید مارتین قرارداد چندین ساله‌ای با دی-ویو سیستمز امضا کرد که بر اساس آن متعهد به ایجاد یک سیستم رایانش کوانتومی و نگهداری و سرویس‌‌دهی آن شد. این قرارداد مهم برای هر دو شرکت دستاورد بزرگی بود؛ البته سیستم ایجاد شده به‌واسطه این قرارداد، در سال ۲۰۱۱ با استفاده از فایل‌های کدگذاری‌شده که قبلاً به سرقت رفته بودند، هدف حمله سایبری قرار گرفت.
شرکت لاکهید مارتین کانادا در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد تجهیزات مربوط به سرویس و نگهداری، تعمیر و اورهال‌کردن موتور هواپیما را از شرکت اِی. وی.اس فیلیت پرفورمنس (Aveos Fleet Performance) را خریده است. شرکت مذکور علاوه و فعالیت در موارد بیان‌شده در زمینه تأمین اسکلت هواپیما، قطعات و موتور نیز فعالیت می‌کند. لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد با مشارکت اِی. وی.اس فیلیت پرفورمنس، از نرم‌افزار این شرکت برای ادغام سیستم‌های کنترل و فرماندهی برای وسایل‌نقلیه هوایی بدون‌سرنشین استفاده می‌کند.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۳ خبر خرید شرکت بل هلیکوپتر (Bell Textron) را نیز اعلام کرد. هدف لاکهید مارتین از خرید این شرکت آمریکایی فعال در حوزه ساخت هلیکوپتر، مطرح کردن پروژه‌ای برای ساخت هلیکوپتر به نام پروژه فیوچر ورتیکال لیفت (Future Vertical Lift یا FVL) با هدف ساخت هلیکوپتر وی ۲۸۰ والور (V-280 valor) با ملخ مورب بود.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۳ خبر خرید ایمور گروپ (Amor Group) را که در حوزه فناوری فعالیت می‌کرد، اعلام و هدف خود از خرید این شرکت را ورود به بازارهای بین‌المللی و حوزه‌های غیر دفاعی عنوان کرد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۴ با خرید شرکت بوئنترا ای. جی (Beontra AG) که در حوزه ارائه خدمات مرتبط با ادغام برنامه‌ریزی و پیش‌بینی تقاضا برای فرودگاه‌ها فعالیت می‌کرد، وارد این حوزه شد. در ضمن غول صنعت هوافضای آمریکا با خرید این شرکت برنامه‌ریزی برای گسترش فعالیت خود در زمینه ارائه راهکارهای فناوری اطلاعات به‌صورت تجاری برای فرودگاه‌ها را نیز آغاز کرد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۴ با خرید شرکت اینداستریال دیفندر (Industrial Defender)، شرکت فعال در زمینه محافظت از زیرساخت‌های مهم در برابر حملات سایبری، وارد حوزه تأمین امنیت سایبری شد. اینداستریال دیفندر شرکتی پیشتاز در زمینه ارائه فناوری‌های مبتکرانه برای تأمین امنیت سایبری سازمان‌های سراسر دنیا جهت تأمین امنیت سایبری فناوری عملیاتی و همچنین زیرساخت‌های اینترنت اشیا محسوب می‌شود.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۴ قراردادی را با پنتاگون امضا کرد که بر اساس آن موظف به ایجاد یک فنس فضایی شد. این فنس فضایی با هدف ردیابی زباله‌های فضایی و جلوگیری از تماس آن‌ها با ماهواره‌ها و فضاپیماها جهت جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها ایجاد شد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۵ تصمیم خود را برای خرید شرکت هواگرد سازی آمریکایی سیکورسکی ایرکرافت (Sikorsky Aircraft) از شرکت یونایتد تکنالوجیز (United Technologies) با مبلغ ۷.۱ میلیارد اعلام کرد و سرانجام آن را خرید؛ البته پنتاگون از این اقدام لاکهید مارتین انتقاد کرد؛ زیرا این سازمان معتقد بود خرید این شرکت توسط لاکهید مارتین می‌تواند زمینه‌ساز کم‌رنگ شدن رقابت در صنعت هوافضا شود. سیکورسکی ایرکرافت که امروزه به نام سیکورسکی شناخته می‌شود، در سال ۱۹۲۳ تأسیس شده است و جزو نخستین شرکت‌های تولیدکننده هلیکوپترهای نظامی و غیرنظامی محسوب می‌شود
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۵ از طرح‌های خود برای ساخت یک هواپیمای ترابری نظامی استراتژیک دوموتوره با بدنه ترکیبی بال (نوعی طراحی بدنه هواگرد که در آن هیچ خط مشخصی بین بدنه و بال وجود ندارد) با اندازه‌ای مشابه به‌اندازه هواپیمای سی-۵ گالکسی رونمایی کرد.
هواپیمای سی-۵ گالکسی که توسط خود لاکهید مارتین ساخته شده، بزرگ‌ترین هواپیمای ترابری نظامی موجود در نیروی هوایی آمریکا و یکی از بزرگ‌ترین هواپیماها در نوع خود در جهان است که می‌تواند هر نوع بار قابل‌حمل به‌صورت هوایی در اندازه‌های حجیم را جابجا کند.
نیروی دریایی ارتش آمریکا در سال ۲۰۱۵ با انعقاد قراردادی به ارزش ۳۶۲ میلیون دلار با لاکهید مارتین از این شرکت خواست کشتی جنگی کلاس آزادی LCS21 را بسازد. نیروی دریایی ارتش آمریکا قرارداد دیگری نیز به ارزش ۷۹ میلیون دلار برای ساخت کشتی تدارکاتی پیشرفته LCS23 با لاکهید مارتین منعقد کرد. کشتی‌های کلاس آزادی مورداستفاده در آمریکا به دست شرکت کشتی‌سازی آمریکایی فینکانتیری مرینت ماریت (Fincantieri Marinette Marine) ساخته می‌شوند.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۵ موفق به برد قرارداد هفت‌ساله‌ای به ارزش ۸۶۷ میلیون دلار برای آموزش نسل بعدی خلبانان نظامی استرالیا شد. در ضمن در این قرارداد امکان تداوم آن تا ۲۶ سال نیز قید شده است که می‌تواند ارزش قرارداد را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد و آن را به منبع درآمد خوبی برای لاکهید مارتین تبدیل کند.
نیروی دریایی کانادا در سال ۲۰۱۶ این سیستم جنگی را که لاکهید مارتین طراحی و تولید کرده، آزمایش کرد. کانادا با این آزمایش برای نخستین بار از یک سیستم جنگی مجهز به اژدر (یک سلاح انفجاری پرتابی طراحی‌شده برای پرتاب از دریا و درون آب) سنگین‌وزن MarK 48 نسخه 7AT استفاده می‌کرد.
عربستان در سال ۲۰۱۷ چند قرارداد تجاری با ارزش ده‌ها میلیارد دلار برای تجارت با شرکت‌های آمریکایی منعقد کرد که لاکهید مارتین نیز یکی از این شرکت‌ها بود. عربستان در حمله به یک سرویس مدرسه در یمن از بمب MarK 48 ساخت لاکهید مارتین استفاده کرد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد تضمین انعقاد قراردادی به ارزش ۴۸۰ میلیون دلار برای طراحی و ساخت نمونه اولیه یک موشک ابرصوت را از نیروی هوایی آمریکا دریافت کرده است. یک موشک ابرصوت (Hypersonic misille) می‌تواند با سرعت یک مایل (۱.۶ کیلومتر) در ثانیه پرواز کند. نیروی هوایی آمریکا خبر ساخت نخستین نمونه این موشک با ارزش ۹۲۸ میلیون دلار را در آوریل ۲۰۱۸ اعلام کرد.
در سال ۲۰۱۸ ناسا قرارداد سرویس‌های انتقال تجهیزات به کره ماه تحت عنوان سرویس‌های تجاری تحویل بار در ماه (Commercial Lunar Payload Services یا CLPS) به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار را با لاکهید مارتین منعقد کرد. در این قرارداد که ناسا با چند شرکت آمریکایی دیگر نیز منعقد کرده است، شرکت‌ها موظف هستند فناوری‌های لازم برای انجام فعالیت‌های علمی، اکتشافات، توسعه‌های تجاری مدنظر ناسا در ماه را به این سیاره انتقال دهند.
لاکهید مارتین قصد دارد برای انجام این مأموریت به‌صورت رسمی یک فرودگر ماه با طراحی اختصاصی برای انجام این کار با نام یکی از فضانوردان سابق خود به نام بروس مک‌کندلس دوم (Bruce McCandless II)، طراحی و تولید کند.
این فضانورد در سال ۱۹۸۴ برای نخستین پیاده‌روی فضایی به‌صورت معلق در هوا را به سمت مدارگرد شاتل فضایی با یک جت‌بک فضایی ساخت لاکهید مارتین بدون استفاده از تجهیزات حفظ حیات انجام داد. فرودگر ماه لاکهید مارتین با بهره‌مندی از طراحی‌های موفق فرودگر فونیکس (Phoenix lander) و فرودگر اینسایت مریخ (Insight Mars lander) ساخته خواهد شد.
ناسا در سال ۲۰۱۹ قراردادی با ارزش ۴.۶ میلیارد دلار با لاکهید مارتین منعقد کرد که بر اساس آن لاکهید مارتین متعهد به ساخت ۶ کپسول فضانوردی اوریون ناسا یا تعداد بیشتری از این کپسول‌ها برای اجرای پروژه آرتمیس (Artemis) ناسا و انتقال فضانوردان این سازمان به سیاره ماه شد.
پنتاگون در سال ۲۰۲۰ به وجود حداقل ۸۰۰ نقص نرم‌افزاری در نرم‌افزار جت‌های اف ۳۵ متعلق به ارتش آمریکا پی برد. در بررسی نرم‌افزار این جت‌ها در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ هم تعداد زیادی نقص نرم‌افزاری تشخیص داده شد.
سازمان فرماندهی سیستم‌های دریای نیروی دریایی آمریکا در سال ۲۰۲۰ قراردادی به ارزش ۱۳۸ میلیون دلار با لاکهید مارتین در رابطه با آژانس مهندسی سیستم جنگی آگیس (AEGIS combat systems) منعقد کرد. این سیستم جنگی یک سیستم جنگی متمرکزشده و خودکار متشکل از سیستم‌های فرماندهی و کنترل و کنترل سلاح‌ها طراحی‌شده برای تمام مراحل عملیات حمله با سلاح، از تشخیص هدف تا شلیک است.
قلب این سیستم، رادار AN/SPY-1، یک رادار پیشرفته خودکار چندمنظوره آرایه باز برای ردیابی و تشخیص هدف است. طراحی و ساخت، ادغام، آزمایش و تحویل سیستم جنگی آگیس که قرار بود از ۲۰ سیستم جنگی ادغام‌شده در یکدیگر تشکیل شود، به بخش LMT Rotary و سیستم‌های مأموریتی (RMS) لاکهید مارتین واگذار شد.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۲۰ قصد داشت شرکت هوافضای آمریکایی اروجت راکت‌داین (Aerojet Rocketdyne) را که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شده است، با مبلغ ۴.۴ میلیارد دلار بخرد؛ اما این تصمیم با مخالفت قانون‌گذاران دولتی مواجه شد. اروجت راکت‌داین در حوزه ساخت موشک‌های ابرصوت و همچنین سیستم‌های الکتریکی پیشران برای تجهیزات فضایی، دفاعی، غیرنظامی و تجهیزات تجاری فعالیت می‌کند.
لاکهید مارتین در سال ۲۰۲۱ موفق به دستیابی به رکورد فروش ۱۱.۸ میلیارد دلاری در حوزه تجارت فضایی شد. فروش لاکهید مارتین در این بخش به تجارت در بخش‌های طراحی و ساخت ماهواره‌های تجاری و دولتی، موشک‌های استراتژیک، ارائه راه‌حل‌های مأموریتی و اکتشافات در ژرفای فضا مربوط می‌شد.
قرار گرفتن لاکهید مارتین در جایگاه چهل و نهم در فهرست فورچون ۵۰۰ (Fortune 500) که هرسال بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعتی دنیا را فهرست می‌کند، یکی دیگر از موفقیت‌های بزرگ این شرکت در سال ۲۰۲۱ است.
لاکهید مارتین در سال میلادی جاری این سلاح را که ۳۰۰ کیلووات قدرت دارد و توان آن پنج برابر سلاح لیزری هلوس (Helos) است، به نیروی دریایی آمریکا تحویل داد. این سلاح که باید روی سلاح دیگری نصب شود، توانایی شلیک به اهداف مختلف در فواصل طولانی و مقابله سریع با آن‌ها را دارد
لاکهید مارتین در سال ۲۰۲۲ مشارکت خود را با اینتل به‌منظور به‌اشتراک‌گذاری‌های فناوری‌های ارتباطی خود با یکدیگر آغاز کرد. این مشارکت با هدف ایجاد راهکارهای ارتباطی مبتکرانه مبتنی بر بهره‌مندی از فناوری 5G برای برقراری ارتباط سریع ماهواره‌ای با کشتی‌ها، هواپیماهای جنگی، نیروهای نظامی و سایر اکوسیستم نظامی آغاز شد.
در ضمن این شرکت در سال میلادی جاری مشارکت خود با مایکروسافت را نیز آغاز کرد. این مشارکت نیز با هدف بهره‌مندی از فناوری 5G برای ایجاد روش‌های ارتباطی امن بین سیستم‌های سازمان دفاعی آمریکا با نیروهای نظامی در هوا، دریا، خشکی و حتی نیروهای نظامی سایبری آغاز شد. لاکهید مارتین این شبکه ارتباطی 5G خود را با نام سیستم 5G.MIL معرفی کرده است که در حقیقت یک شبکه 5G غیریکنواخت متشکل از شبکه‌های ادغام‌کننده تجهیزات جنگ‌افزاری در شبکه‌های نظامی تاکتیکی، استراتژیکی و سازمانی است و بهره‌مندی از فناوری‌های مخابراتی در زیرساخت‌های فناوری را امکان‌پذیر می‌کند.
غول صنعت هوافضا و صنعت دفاعی آمریکا سال میلادی گذشته نیز مشارکت خود را با شرکت وریزون با اهداف مشابه اهداف آغاز مشارکت با مایکروسافتُ شروع کرد. لاکهید مارتین در سال ۲۰۲۱ مشارکت خود را با شرکت ریدیسیس (Radisys)، شرکت فعال در فعالیت در زمینه ارائه فناوری‌های مخابراتی برای شبکه‌های موبایل، نیز به‌منظور بهره‌مندی از نرم‌افزار استفاده از شبکه رادیویی دسترسی باز (Open Radio Access Network یا O-RAN) برای تجهیزات مجهز به سیستم 5G MIL خود آغاز کرد.
هدف از این مشارکت بهره‌مندی از رله‌های بی‌سیم 5G و بهره‌مندی از فناوری استفاده از فرکانس یکسان برای موج رفت‌وبرگشتی در رابط هوایی بی‌سیم 5G است. شرکت کی‌اینسایت یکی دیگر از شرکت‌هایی است که لاکهید مارتین مشارکت خود را با آن در سال ۲۰۲۱ به‌منظور بهره‌مندی از قابلیت‌های شبکه 5G برای کاربردهای هوافضا و دفاعی آغاز کرد.
شرکت آمریکایی لاکهید مارتین یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در حوزه هوافضا و صنایع دفاعی و صنایع و حوزه‌های مرتبط و همچنین یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران دفاعی آمریکا و جهان است.
پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین جت‌های جنگی ازجمله F2 و F16 و F21 و F22 و F35 و فضاپیماهای جونو، لوسی، مارس، ماون و جونو و اوریون، جت‌ مافوق صوت X-59 و کشتی جنگی کلاس آزادی LCS21، شاخص‌ترین محصولات این شرکت هستند.
این شرکت در سال ۱۹۹۵ با ادغام دو شرکت لاکهید کرپوریشن و مارتین مریتا که هر دو در صنعت هوافضا فعالیت می‌کردند، تأسیس شد.

برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیل‌های مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی می‌شود

source

توسط digitalwebmaster