شاید شما هم تا به حال با انواع رانندگان پرحاشیه مواجه شده باشید. افرادی که رانندگی خشن البته تهاجمی دارند و به حقوق دیگران احترام نگذاشته و حقوق آنها را ضایع میکنند. این نوع رانندگان می توانند باعث ایجاد خطر هم برای خود و هم برای دیگر خودروهای موجود در بزرگراه ها باشند. اما چه نوع رانندگی را میتوان تهاجمی و خشن عنوان کرد. در این زمان چه راهکاری را بهتر است در پیش بگیریم و چگونه با این رانندگان برخورد کنیم؟ با ما همراه باشید تا در ادامه با هم این نکات را بررسی کنیم.
در صورتی که راننده در جاده به طور ناگهانی تغییر جهت داده و سرعت حرکت خود را از حالت ثابت در زمانی کوتاه افزایش دهد، می توان آن را به عنوان رانندگی تهاجمی عنوان کرد. این رانندگان عادات نادرستی دارند که از آنها می توان به گردش ناگهانی، حرکت با سرعت غیر مجاز و خیلی شدید و حتی ترمز شدید اشاره کرد.
عجله و شتاب رانندگان و یا حتی شخصیت تنوع طلب و ناشکیبای آنها از جمله دلایلی است که می تواند این نوع رفتار پرخطر را در رانندگان ایجاد کند. در نتیجه رانندگی آنها نادرست بوده و میتواند خطرات بسیاری را به دنبال داشته باشد. به طور کلی هیجان خواهی و هیجان زدگی رانندگان منجر به بروز این رفتارهای پرخطر میشود. انواع رفتارهای نادرست رانندگی را میتوان موارد زیر عنوان کرد:
این رفتارها را در اصل میتوان به دلیل شخصیت و یا احساسات افراد دانست که در سه دستهی شخصیت ناشکیبا، بیقرار، عجول و بیدقت، شخصیت بیپروا، گستاخ و لجامگسیخته و شخصیت قدرتطلب، زورمدار و برتریجو قابل تقسیم میباشند.
تمامی این رفتارها در اصل از هیجانات نامتعادل و شدید ناشی میشوند که منجر به افزایش خطای رانندگان شده و با کاهش قدرت تفکر و تمرکز راننده، درنهایت میتواند سبب بروز تصادف گردد. با وجود آنکه پلیس راهنمایی رانندگی خود به بررسی این رفتارها و الگوهای رفتاری میپردازد و با تنبیه و جریمه سعی در کاهش آنها دارد، اما باز هم افراد و مخصوصاً مدیران میتوانند با راهکارهایی این نوع رانندگان را در مجموعه خود شناسایی و پیش از آنکه آسیبی به خود، دیگر رانندگان برسانند و زیان زیادی را به شرکت محول کنند، متوقف نمایند.
با این وجود یکی از راهکارهای اساسی در پیشگیری از این عامل، توجه به مسائل روانشناختی و الگوهای رفتاری افراد پیش از اعطای گواهینامه رانندگی به آنان است که بهتر است تا در اولویت برنامههای اصلاحی موسسات مربوطه قرار بگیرند.
شماره تماس آقای امداد: ۰۲۱۴۸۲۸۷
در واقع چنین می توان گفت که برای کنترل این نوع رانندگان بهتر است تا هم قبل از اعطای گواهینامه و هم بعد از آن، با استفاده از روش های روانشناختی و الگوهای رفتاری آنان را شناسایی کرده و برای تغییر آنها به کار گرفت. چنان که بتوان پا از اقدامات قانونی و دادن برگه جریمه فراتر گذاشت و با استفاده از آزمون های هیجانی شخصیت راننده را تشخیص و سپس با اقدامات کاربردی گواهینامه را در اختیار او قرار داد، دیگر شاهد اینگونه رانندگی های تهاجمی و پرخطر نخواهیم بود.
حقیقت این امر را میتوان خیلی پیشتر از زمان دریافت گواهینامه و در سنین کودکی نوجوانی به افراد آموزش داد تا پیش از رسیدن به زمان قانونی و دریافت گواهینامه بتوانند ویژگی های شخصیتی راننده های برتر کسب کرده و تا حد ممکن که این نوع رفتارهای تهاجمی را در پیش نگیرند.
برای ایمنی خودرو در پارکینگ چه نکاتی را در نظر بگیریم؟
سوالی که برای بسیاری از رانندگان به میان میآید آن است که چگونه با این نوع رانندگان تهاجمی و خشن برخورد کنیم و چگونه از خطرات آنها دور بمانیم؟ روش مقابله با این نوع رانندگان بیشتر از آنکه کنترل آنها باشد کنترل خود ما است!؛ به این معنا که ما با کنترل و توجه کافی به رانندگی خود میتوانیم از خطرات این افراد دور بمانیم. این راهکارهای کنترلی را میتوان موارد زیر عنوان کرد:
برای درخواست انواع خدمات امدادی در محل و یدککشی برای خودرو جیلی خود، کافیست تا با امداد خودرو جیلی آقای امداد تماس بگیرید. خدمات امدادی را با کیفیت و قیمت عالی در اختیارتان قرار میدهیم.
بر اساس تحقیق ها و مشاهدات انجام شده یکی از خطرناک ترین و عصبانی کننده ترین رفتار رانندگان خشن و تهاجمی، رانندگی سپر به سپر است. بر اساس آمارها و تحقیقات انجام شده هیچ یک از رانندگان از اینکه یک خودرو به صورت سپر به سپر و بدون رعایت فاصله معین با آنها رانندگی کند، خوششان نمی آید و آنها را بسیار عصبانی و مضطرب می سازد.
این تحقیق توسط شرکت دولتی Highways England که مسئول نگهداری و بررسی بزرگراهها و جاده های اصلی در آمریکاست، انجام گرفته و نشان میدهد که از هر ۱۰ نفر حداقل ۹ نفر آنها تجربه رانندگی سپر به سپر را داشتند. در صورتی که تنها بیش از یک چهارم رانندگان این رفتار را با دیگر رانندگان انجام دادند، اما داده های ترافیکی نشان میدهد که این کار بیشترین خطر را دارد و حتی میتواند به کشته شدن خود راننده متهاجم و دیگران نیز منجر گردد. بر اساس آمار تعداد کشته یا مجروح این نوع رانندگی به ۱۰۰ فرد در سال میرسد.
جالب است بدانید که این رفتار رانندگی خطرناک می تواند منجر به ترافیک نیز گردد. در واقع به دلیل شتاب گیری و ترمز مداوم رانندگان که بسیار به خودرو جلویی خود نزدیک هستند، باعث اثر “کاترپیلار” در ترافیک شده و سرعت تمامی رانندگان را کاهش میدهد. این تحقیق بر روی دو گروه از شرکت کنندگان انجام گرفت؛ نخستین گروه رانندگانی ماهر و حرفه ای بودند، در صورتی که گروه دیگر خود را رانندگانی عصبانی می دانستند.
در نتیجه به این نظریه دست پیدا کردند که حتی مشاهده رانندگی پرخطر دیگر رانندگان و سبقت گرفتن غیرمجاز از خودروهای دیگر نیز می تواند بر روی رانندگی یک فرد معمولی تاثیر گذاشته و استرس تنش او را تا حد زیادی افزایش دهد. در نهایت محققان به این نکته دست یافتند که رانندگان نسبت به این نوع رفتار رانندگی سپر به سپر متعجب شده و نسبت به آن احساس عصبانیت و تحقیر شدن می گیرند، به طوری که این نوع روش رانندگی، یکی از بزرگترین نگرانی های رانندگان در جاده ها می باشد و استرس های آنها را تا حد زیادی افزایش میدهد.
در واقع در صورتی که شما بیش از حد به خودروی جلویی خود نزدیک شوید، دیگر قادر نخواهید بود تا در صورت ترمز ناگهانی این راننده واکنش صحیحی داشته باشید و در نهایت ممکن است که این نوع رانندگی شما منجر به تصادف و مجروح یا کشته شدن سرنشینان هر دو خودرو گردد.
اما اگر در جاده بودید و به طور ناگهانی یک خودرو از پشت به شما بسیار نزدیک شد، آیا می دانید که واکنش مناسب چیستً پیشنهاد کارشناسان در این زمینه آن است که توجه کنید که سرعت خود را به خوبی حفظ کرده و با نگاه کردن مداوم به آیینه حواس خود را پرت نکنید. اگر لاین آزادی را در سمت راست خود نیز دید، راهنما زدن و به آرامی راه را برای عبور این راننده باز نمایید.
توجه کنید که فاصله استاندارد و مناسب را همواره بین خودرو خود دیگر خودروها حفظ نمایید و این نکته را نیز فراموش نکنید که در مواقع برفی و بارانی بهتر است که این فاصله را تا ۴ ثانیه نیز افزایش دهید!
شماره تماس آقای امداد: ۰۲۱۴۸۲۸۷
در زمان تصادف یا نقص فنی چه کنیم؟ اقدامات صحیح در زمان تصادف یا نقص فنی خودرو
ارتباط با ما
تلفن تماس: 02148287
دفتر مرکزی : تهران- اشرفی اصفهانی-خیابان سیمون بولیوار- خیابان سجاد- جنب تالار احسان- طبقه همکف دفتر امداد خودرو
ایمیل: info [@] aghayeemdad.com
موقیت نقشه آقای امداد
اینماد
مجوز اتحادیه امداد خودرو
شبکه های اجتماعی
خدمات آقای امداد