دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.
در ادامه این مطلب جدیدترین گوشی جی‌پلاس را بررسی کرده‌ایم.
جی‌پلاس یکی از برندهای داخلی تولیدکننده وسایل الکترونیکی محسوب می‌شود که تاکنون چند مدل گوشی اقتصادی را نیز روانه بازار کرده است. این شرکت اخیرا از گوشی جدیدش با نام جی پلاس Q20 رونمایی کرده که قیمتی حدود ٣.۴ میلیون تومان دارد. به عنوان دستگاهی اقتصادی، این گوشی از تراشه مدیاتک هلیو G25، دوربین اصلی سه‌گانه ١٣ مگاپیکسلی، اندروید 11 و ظاهری آشنا بهره می‌برد. در ادامه به نقد و بررسی این گوشی می‌پردازیم.
پیش از این برخی از گوشی‌های جی‌پلاس را در دیجیاتو بررسی کرده بودیم. امروز نیز نوبت به جدیدترین گوشی این برند یعنی جی پلاس Q20 رسیده است. این گوشی همچنان یک پرچمدار به حساب نمی‌آید و تنها پایین‌رده‌ای اقتصادی محسوب می‌شود. Gplus Q20 با ١٨ ماه گارانتی مدیا پردازش به دست مشتریان می‌رسد و قیمت آن نیز ٣.۴ میلیون تومان است.
تماشای ویدیو از آپارات
در همان ابتدای مطلب اشاره کردیم که ظاهر گوشی جدید جی‌پلاس جدید نیست و آشنا به‌نظر می‌رسد. احتمالا با تماشای قاب پشتی این گوشی شما هم چنین نظری دارید، زیرا مشخصا ماژول دوربین آن مانند آیفون 11 پرو مکس است. جی پلاس Q20 در دو رنگ سرمه‌ای و طلایی عرضه شده که ما اولی را در اختیار داریم.
در بخش طراحی ابتدا از قاب پشتی این گوشی شروع می‌کنیم که در کنار ماژول دوربین مربعی شبیه آیفون‌ها، حسگر اثر انگشت جا خوش کرده است. این حسگر از سرعت بالایی در شناسایی اثر انگشت بهره می‌برد. پایین این بخش نیز لوگوی Gplus هک شده و چیز دیگری به چشم نمی‌خورد. گوشه‌های این گوشی انحنای کمی دارد و مقداری تخت است.
روی فریم این گوشی اقتصادی خبر خاصی نیست و همان چیزهایی را می‌بینم که باید باشند. بنابراین شاهد حضور دکمه پاور، کلید‌های ولوم، پورت USB-C، اسپیکر مونو، میکروفون‌ها و جک ٣.۵ میلی‌متری هدفون هستیم. خوشبختانه جی‌پلاس یک عدد هندزفری سیمی را هم در جعبه این گوشی قرار داده است.
در نهایت نوبت به قاب جلویی این گوشی می‌‌رسد. این گوشی از نمایشگر ۶.۵ اینچی با بریدگی قطره شکل در بالا میزبانی می‌کند. بنابراین طراحی آن بر خلاف قاب پشتی کاملا عادیست و کاملا درخور گوشی‌های اقتصادی است. در کل می‌توان از طراحی جی پلاس Q20 به عنوان گوشی ارزان‌قیمت رضایت داشت. وزنی که جی‌پلاس Q20 دارد برابر با ٢۰۰ گرم است و می‌توان آن را یک گوشی سنگین دانست.
در بخش کیفیت ساخت نیز این گوشی فراتر از دستگاهی اقتصادی ظاهر نمی‌شود. هم قاب پشتی و هم فریم دستگاه از پلاستیک ساخته شده‌اند و اگر سهل‌انگاری کنید، به سادگی روی آن‌ها خط می‌افتد. در نتیجه پیشنهاد می‌کنم که از قاب ژله‌ای داخل جعبه این گوشی استفاده کنید. نکته مثبتی که در مورد این گوشی وجود دارد، جذب نه‌چندان زیاد چربی و رد اثر انگشت در رنگ سرمه‌ای آن است. گوشی جدید جی‌پلاس نیز روی دست می‌نشیند و لیز نمی‌خورد.
جی پلاس از آنچه که انتظار داریم فراتر نرفته و از نمایشگری ۶.۵ اینچی با پنل IPS LCD استفاده کرده است. این نمایشگر از رزولوشن ٧٢۰ در ١۶۰۰ پیکسلی بهره می‌برد و خبری از نرخ رفرش بالا در آن نیست. دیگر گوشی‌های این بازه قیمتی نیز به نمایشگری با مشخصات مشابه مجهزند و به ندرت می‌توان گوشی اقتصادی با نمایشگر با کیفیت پیدا کرد.
البته کیفیت، غنای رنگ و شفافیت نمایشگر جی پلاس Q20 نیز مناسب است و نمی‌توان به آن خرده گرفت. حین کارکرد با این گوشی در فضای داخلی، مشکلی از لحاظ زاویه دید و خوانایی محتوا وجود ندارد؛ با این حال برای کار کردن با این گوشی زیر نور آفتاب، دچار چالش می‌شوید و برای مشاهده محتوا باید کمی به زحمت بیفتید.
موضوعی که می‌توانست سبب جذاب‌تر شدن حس کار کردن با این گوشی شود، حضور نرخ رفرش بالاتر از ۶۰ هرتز بود. با این حال حتی اگر جی‌پلاس قصد استفاده از چنین ویژگی را داشت نیز قدرت سخت‌افزاری این گوشی کافی نبود.
جی‌پلاس از ترکیب نرم‌افزاری جدیدی روی محصول اقتصادی جدیدش استفاده نکرده و تصمیم گرفته از اندروید 11 در کنار رابط کاربری نزدیک به اندروید اصلی و سبک استفاده کند. مهم‌ترین موضوعی که از آن بی اطلاعیم، مدت پشتیبانی از این گوشی اقتصادی بوده که صحبت دقیقی در مورد آن مطرح نشده است. با این حال جی‌پلاس وعده داده که آپدیت اندروید 12 را برای جدیدترین گوشی خود منتشر کند. زمانی که این گوشی به دست ما رسید نیز آخرین پچ امنیتی ارائه شده برای آن مربوط به اردیبهشت ۱۴۰۱ بود.
همان‌طور که اشاره شد، رابط کاربری استفاده در این گوشی موارد اضافه زیادی ندارد و همین اتفاق باعث شده تا فشار کم‌تری به سخت‌افزار دستگاه بیاید. این رابط کاربری قابلیت‌های شخصی‌سازی بخش‌های مختلف را مانند هر گوشی اندرویدی دیگر در دسترس کاربران می‌گذارد.
هنگام گشت و گذار در رابط کاربری جی پلاس Q20 می‌توانید از ژست‌های حرکتی استفاده کنید که به سریع‌تر شدن روند کار کردن با گوشی می‌شود. اپ دراور نیز در این گوشی حضور دارد و با اسکرول از پایین به بالا در صفحه اصلی، می‌توانید به فهرست کامل برنامه‌ها دسترسی پیدا کنید. اپ‌های پیش‌فرض گوگل هم در این گوشی قابل استفاده هستند و محدودیتی برای به‌کارگیری آن‌ها ندارید.
تجربه کاربری جی‌پلاس Q20 معمولیست، هرچند به دلیل قدرت نه‌چندان بالای سخت‌افزار این گوشی گاه و بیگاه با لگ و کندی مواجه می‌شوید. در نتیجه تنها باید به عنوان یک گوشی ارزان از آن توقع داشته باشید.
قلب تپنده گوشی تازه‌وارد جی‌پلاس، تراشه مدیاتک Helio G25 است. این تراشه ١٢ نانومتری از هشت هسته Cortex-A53 بهره می‌برد. تراشه مذکور در این گوشی با ۴ گیگابایت حافظه رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی همراهی می‌شود. اگر این میزان فضای ذخیره‌سازی برای شما کافی نیست، می‌توانید از پورت حافظه جانبی MicroSD تا سقف ١ ترابایت استفاده کنید.
برای سنجش و به چالش کشیدن توان سخت‌افزاری جدیدترین گوشی جی‌پلاس، آن را در بنچمارک‌های مطرح از جمله انتوتو ٩، گیک بنچ ۵.١، پی‌سی مارک و تری‌دی مارک تحت آزمایش قرار دادیم.
همان‌طور که متوجه شدید، جی‌پلاس Q20 امتیازات چندان درخشانی در بنچمارک‌ها کسب نکرده است و تنها برای انجام کارهای روزمره می‌توان روی این گوشی حساب باز کرد. البته بیشتر رقیبان این گوشی نیز چنین وضعیتی دارند. در ادامه می‌توانید نگاهی به نتایج حاصل از تست دیگر گوشی‌های موجود در این بازه قیمتی داشته باشید:
برای بررسی دقیق‌تر عملکرد سخت‌افزاری این گوشی، به سراغ تجربه چندین بازی روی آن رفتم. برای این کار، بازی‌های آلتو ادیسه، هیل کلایم ٢ و کال‌آودوتی را انتخاب کردم. در ادامه از تجربه‌هایم حول محور تجربه گیمینگ این گوشی می‌گویم:
جی پلاس Q20 مجهز به اسپیکر مونو است که بلندی و رسایی صدایی آن در حد قابل‌قبولیست. قابلیت اتصال به شبکه 4G در این گوشی فراهم است اما خبری از پشتیبانی شبکه‌های وای‌فای ۵ گیگاهرتزی نیست.
سیستم دوربین جی پلاس Q20 متشکل از دوربین اصلی سه‌گانه در قاب پشتی و دوربین سلفی تکی در جلو است. در ادامه نگاهی به تصاویری که با این گوشی در شرایط مختلف ثبت کرده‌ایم می‌پردازیم، اما اول مروری بر مشخصات دوربین آن داریم:
معمولا از گوشی‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت نمی‌توان انتظار ارائه عملکرد رضایت‌بخش و قابل‌توجهی در بخش سیستم دوربین داشت. گوشی اقتصادی جدید جی‌پلاس نیز از این قاعده مستثنی نیست و حتی برخی دیگر از گوشی‌های خود جی‌پلاس به دوربین‌های پیشرفته‌تری مجهزند. حضور دوربین فوق‌عریض در این گوشی، می‌توانست کارایی آن را گسترده‌تر کند؛ اما چون این دوربین در گوشی‌های ارزان‌قیمت چندان با کیفیت نیست، لزوما نمی‌توان این موضوع را نقطه ضعف تلقی کرد.
ابتدا از عملکرد دوربین جی پلاس Q20 در نور روز شروع می‌کنیم. بر اساس تجربه‌ای که داشتیم، دوربین عریض ١٣ مگاپیکسلی به کار رفته در این گوشی قابل‌قبول ظاهر می‌شود و اغلب می‌تواند تصاویر مناسبی را به ثبت برساند.
البته باید گفت که این تصاویر از گستره دینامیکی بالایی ندارند و رنگ‌ها کمی گرم‌تر از واقعیت هستند. اگر هم اختلاف نور در تصویر زیاد شود، جزئیات سایه‌ها به طرز چشمگیری کاهش خواهد یافت. انتخاب حالت‌های هوش مصنوعی و HDR دوربین نیز کمک خاصی به بهبود کیفیت تصاویر نمی‌کنند و استفاده از آن‌ها تفاوت محسوسی ندارد. برای گرفتن هر عکس در نور روز، باید ١ تا ٢ ثانیه برای پردازش و ذخیره عکس توسط جی‌پلاس Q20 منتظر بمانید که شاید سبب از دست رفتن برخی سوژه‌ها شود. دوربین‌های عمق‌سنج و ماکرو در این گوشی بیشتر جنبه تزئینی دارند.
عکاسی در شب با گوشی‌های ارزان و به‌خصوص جی‌پلاس Q20، موضوعی است که باید قیدش را بزنید. تجربه عکاسی در شب با این گوشی چندان دلچسب نیست و تصاویر از لحاظ جزئیات، غنای رنگ‌ها، شارپنس، نوردهی و… در وضعیت قابل‌قبولی قرار ندارند.
جی پلاس Q20 مجهز به دوربین سلفی با وضوح ٨ مگاپیکسلی است. این دوربین سلفی در برخی شرایط تصاویر خوبی می‌گیرد و کیفیت آن بد نیست.
قابلیت فیلم‌برداری با رزولوشن 1080p در این گوشی فراهم است؛ البته به دلیل عدم استفاده از لرزشگیر تصویر در این گوشی، بهتر است مراقب لرزش دستان خود باشید. در کل جی پلاس Q20 سیستم دوربین پیشرفته‌ای ندارد و حتی در رده گوشی‌های اقتصادی نمی‌توان آن را به عنوان یکی از بهترین‌ها محسوب کرد.
جی پلاس Q20 برای تامین انرژی خود به باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت متکی است. با توجه به مجموعه سخت‌افزاری کم مصرف این گوشی، حداقل روی کاغذ می‌توان انتظار شارژدهی بالایی را از آن داشت؛ اما درعمل چه عملکردی را از Gplus Q20 شاهد هستیم؟
بر اساس آزمایش‌های دیجیاتو، گوشی اقتصادی جی‌پلاس در تست باتری پی‌سی مارک حدود ١٢ ساعت دوام می‌آورد که رقم خوبی محسوب می‌شود و می‌توانید برای یک روز از آن استفاده کنید. البته انتظارات ما بیشتر از این‌ها بود.
جدیدترین گوشی جی‌پلاس از فناوری شارژ عادی ۱۰ واتی پشتیبانی می‌کند و شارژر ۱۰ واتی این گوشی قادر است آن را در حدود ٣ ساعت کاملا شارژ کند که در این بازه قیمتی عادیست.
جی پلاس Q20 جدیدترین گوشی برند داخلی Gplus است که قیمت زیادی ندارد و می‌توانید آن را با بودجه ٣.۴ میلیون تومانی تهیه کنید. این دستگاه در کل می‌تواند گزینه مناسبی برای مشتریان گوشی‌های اقتصادی باشد که به دنبال تهیه محصولات داخلی هستند. البته گوشی‌های بهتری حتی از جی‌پلاس مانند Gplus Z10 (بررسی دیجیاتو) با قیمت کمی بیشتر قابل خریداری هستند؛ اما اگر بودجه‌تان در همین حد است، جی‌پلاس Q20 می‌تواند راضی نگهتان دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
رو نوک قله ✌️
شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیل‌های مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی می‌شود

source

توسط digitalwebmaster