دیجیاتو
از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمندتر دیجیاتو همراهی میکنید
از شما سپاسگزاریم.
با نزدیک شدن به اوج چرخه 11 ساله ستاره منظومه شمسی، یک طوفان خورشیدی با سرعت 600 کیلومتر بر ثانیه به زمین رسید.
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
دانشمندان زیادی در تلاش هستند تا فعالیتهای خورشید را زیر نظر بگیرند، اما ستاره منظومه شمسی هنوز گاهی اوقات میتواند ما را غافلگیر کند. بهتازگی یک طوفان ژئومغناطیسی از دسته G2 که با سرعت 600 کیلومتر بر ثانیه حرکت میکرد، به زمین خورده و برخی از ماهوارهها احتمالا باید مسیر خود را اصلاح کنند.
بر اساس گزارشها، یک طوفان خورشیدی روز یکشنبه با سرعتی معادل 600 کیلومتر بر ثانیه به زمین برخورد کرد. ذراتی که از خورشید جدا شده بودند، در ابتدا سرعت کمی داشتند اما رفته رفته شتاب بیشتری پیدا کردند و در نهایت به عنوان یک طوفان ژئومغناطیسی با توان متوسط به زمین رسیدند. مرکز پیشبینی آب و هوای فضا طوفانهای خورشیدی را بین پنج دسته G1 تا G5 تقسیم میکند و G1 ضعیفترین آنهاست. این طوفان در دسته G2 قرار میگیرد.
طوفانهای G2 میتوانند در یک چرخه 11 ساله خورشیدی حدود 600 بار رخ دهند. این طوفانها قادرند هشدار ولتاژ را در سیستمهای برق در عرضهای جغرافیایی بالا فعال کنند. وقتی طوفانی با این سطح از توان برای مدت طولانی زمین را تحت تاثیر قرار میدهد، احتمال ورود آسیب به ترنسفورمرها مطرح میشود.
اختلالات وارده بر مغناطیس سپهر زمین در خلال این طوفانها همچنین میتواند باعث تغییر جهت حرکت فضاپیماها در مدار شود. تصحیح این اشکال در فضاپیماهایی که فعال هستند، میتواند به آسانی صورت بگیرد، اما این رخداد کنترل سایر فضاپیماها را دشوار میکند.
اگرچه این طوفانهای خورشیدی نمیتوانند موجب قطعی کامل ارتباطات رادیویی شوند، اما برخی از ارتباطات رادیویی فرکانس پایین در عرضهای جغرافیایی بالا را دچار مشکل میکنند. این طوفانها همچنین میتوانند شفقهای قطبی را تا حد شهرهایی مثل نیویورک آمریکا پایین بیاورند.
با توجه به این که در حال رسیدن به اوج چرخههای 11 ساله خورشید هستیم، میزان فعالیتهای ستاره ما بالا رفته و احتمالا در هفتههای آینده هم باید منتظر طوفانهای بیشتری باشیم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکههای اجتماعی دیجیاتو سریعترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر میخواهید بهروز باشید، شبکههای اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیلهای مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی میشود