دیجیاتو
از اینکه مارا در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی میکنید
از شما سپاسگزاریم.
دانشمندان دانشگاه کنتاکی ماسک جدیدی ساخته‌اند که با مواد متفاوت خود می‌تواند پروتئین اسپایک ویروس کرونا را از بین ببرد.
جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
همه‌گیری کرونا حتی به پایان راه نزدیک هم نشده، اما هرچه زمان بیشتری می‌گذرد دانشمندان چیزهای بیشتری درباره این ویروس یاد می‌گیرند و راه‌های تازه‌ای برای مقابله با آن پیدا می‌کنند. حالا گروهی از پژوهشگران ماسک جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند ذرات ویروس کرونا را خنثی کند.
ماسک جدید پوسته‌ای که توسط محققان ساخته شده می‌تواند پروتئین اسپایک سارس کوو 2 را به دام انداخته و آن را غیرفعال کند. پروتئین اسپایک همان چیزی است که به ویروس اجازه می‌دهد وارد سلول‌ها شود و فرد را بیمار کند. بر اساس آزمایش‌ها، حدود 99 درصد ذرات معلق در هوا با این ماسک جدید قابل فیلتر هستند و این مسئله می‌تواند در مقابله با ویروس کمک شایانی به افراد بکند.
«دیباکار باتاکاریا»، مهندس شیمی دانشگاه کنتاکی می‌گوید: «این ماده جدید قادر است ویروس را مانند ماسک‌های N95 فیلتر کند و در عین حال آنزیم‌های ضدویروسی دارد که به‌طور کامل ویروس را غیرفعال می‌کنند. این نوآوری لایه دیگری برای مقابله در برابر سارس کوو 2 است که می‌تواند به جلوگیری از گسترش ویروس کمک کند.»
محققان در آزمایش‌های خود از پروتئین اسپایک ویروس کرونا که بر روی ذرات مصنوعی قرار داده شده بود استفاده کردند. نتیجه این بود که مواد جدید آن‌ها توانست جلوی عبور ذرات معلق در هوا در اندازه سارس کوو 2 را بگیرد و ظرف 30 ثانیه پروتئین اسپایک آن‌ها را نابود کند.
این پوسته به لحاظ ضخامت و حفره‌ها قابل دستکاری است و می‌توان آن را به شکل‌های مختلف اصلاح کرد. به عبارت دیگر، می‌توان به‌طور دقیق مشخص کرد که چه ذراتی از ماسک عبور بکنند و جلوی چه ذراتی گرفته شود. دانشمندان می‌گویند افراد می‌توانند این ماسک را روزانه دو ساعت به مدت چند روز استفاده کنند و محصول آن‌ها مشکلی به لحاظ تنفسی برای مردم به وجود نمی‌آورد. بنابراین نیازی به تعویض سریع ماسک‌ها نیست.
میزان محافظتی که این ماسک ارائه می‌کند بیشتر از ماسک‌های استاندارد N95 است که مطابق نامشان تا 95 درصد از ذرات را فیلتر می‌کنند. با این حال، هنوز مشخص نیست که این ماسک چقدر دیگر زمان لازم دارد تا از آزمایشگاه روانه بازار شود. نتایج تحقیقات فعلی دانشمندان در مجله Communications Materials منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.
مطمئن باشید که هرگز از سمت ما ایمیل‌های مزاحم (اسپم) دریافت نخواهید کرد.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است | دیجیاتو توسط سرورهای قدرتمند پارس پک پشتیبانی می‌شود

source

توسط digitalwebmaster