طبق گفته محققان برخورد یک شهاب سنگ با زمین باعث شد تا یک ماده کربنی جدید شکل بگیرد. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، گروهی از پژوهشگران بین المللی در بررسی اخیر خود متوجه شکل گیری یک ماده کربنی جدید شدهاند که در اثر برخورد شهاب سنگ با زمین به وجود آمده است. […]
طبق گفته محققان برخورد یک شهاب سنگ با زمین باعث شد تا یک ماده کربنی جدید شکل بگیرد.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، گروهی از پژوهشگران بین المللی در بررسی اخیر خود متوجه شکل گیری یک ماده کربنی جدید شدهاند که در اثر برخورد شهاب سنگ با زمین به وجود آمده است. این کریستال های کربنی که حدود ۵۰ هزار سال پیش ایجاد شده اند دارای خواص منحصر به فرد و استثنایی بوده که تنها میتوانند در اثر دمای بالا و فشار شدید در زمانی کوتاه ایجاد شده باشد. به گفته پژوهشگران از این ساختار می توان در کاربردهای مکانیکی و الکترونیکی پیشرفته مورد استفاده قرار داد. همچنین ساختار این ماده جدید می تواند در طراحی مواد دارای خواص الکترونیکی قابل تنظیم که بسیار سفت نیستند به کار رود.
تبلیغات :
Neuralink Marketcap
در پروژه پژوهشگران ماده معدنی کربنی به نام لونسدالیت بررسی شد که در شهاب سنگ کانیون دیابلو یافته شده بود. زمان برخورد شهاب سنگ به زمین نیز حدود ۵۰ هزار سال پیش بوده است. پیش از این لونسدالیت به عنوان یک الماس۶ ضلعی خالص شناخته می شد که در آن اتم های کربن به صورت شش ضلعی در یک الگو قرار گرفتند.
در پژوهش جدید محققان دریافتند این ماده کربنی دارای نانوساختار بندی شده و لایه کریستالی دو بعدی از اتم های کربن است و همچنین در توالی الگو های تکراری از لایه های اتم خطاهایی شناسایی شد. به گفته پژوهشگران با بررسی این ماده کربنی جدید می توان به درک بیشتری از برخورد شهاب سنگ به زمین رسید. دکتر پیتر نمت محقق ارشد در این پژوهش می گوید: با کمک شناسایی ساختارهای مختلف الماس میتوان به درک بیشتر از شرایط فشار-دما در هنگام برخورد سیارک ها رسید.
برای دیدن دیگر خبرها به صفحه اخبار علمی مراجعه کنید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
آژانس خبری فناوری Technology news agency (به اختصار تکنا Techna) سال 1389 با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام تکنولوژی نیوز (tech-news.ir) تاسیس شد و از بهمن 1392 فعالیتهای خود را بطور جدی آغاز کرد. تکنا در طی این سالها توانست بیش از 10 هزار مقاله اختصاصی در حوزه علم و فناوری تالیف و ترجمه کند. تکنولوژی نیوز در سال 1398 به «آژانس خبری فناوری تکنا» تغییر نام داد. تکنا آژانس خبری مستقل و غیرانتفاعی میباشد و متعلق به هیچ یک از نهادها و دستگاه های دولتی نیست. رسالت ما انعکاس دستاوردها و رخدادهای داخلی و بین المللی حوزه علم و فناوری مانند رویدادهای زیست محیطی، نجوم، پزشکی، اختراعات، کشفیات، اخبار گجتها و… تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.
