پژوهشگران MIT با هدف استفاده کمتر از منابع انرژی در جوشاندن آب یک روش جدید ابداع کردند که بسیار سریع تر و کارآمدتر خواهد بود. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، پژوهشگران دانشگاه ام آی تی روش جدیدی را برای جوشاندن آب پیدا کردند که کارآمدتر از روش فعلی است. آنها با افزودن […]
پژوهشگران MIT با هدف استفاده کمتر از منابع انرژی در جوشاندن آب یک روش جدید ابداع کردند که بسیار سریع تر و کارآمدتر خواهد بود.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، پژوهشگران دانشگاه ام آی تی روش جدیدی را برای جوشاندن آب پیدا کردند که کارآمدتر از روش فعلی است. آنها با افزودن حفره های بسیار کوچک روی سطح آب با مصرف انرژی کمتر توانستند آب را بجوشانند.
تبلیغات :
Neuralink Marketcap
این روش می تواند در صنایعی مانند نیروگاه های تولید برق و یا تولید مواد شیمیایی و یا سیستم های خنک کننده برای لوازم الکترونیک با مصرف انرژی کمتر همراه باشد. در این روش به دنبال کاهش همزمان دو پارامتر کلیدی فرایند جدید ابداع شد. این دو پارامتر نیز شامل ضریب انتقال حرارت HTC و شار حرارتی بحرانی CHF بوده است.
به طور کلی این دو پارامتر رابطه معکوس با یکدیگر داشته و بهبود یکی با بدتر شدن دیگری همراه است. به همین دلیل روشی که بتواند هر دو آن را بهبود ببخشد یک پیشرفت بزرگ محسوب خواهد شد. جوشاندن مقداری آب و تشکیل حباب های زیادی روی سطح آن بسیار کارآمد است از طرفی افزایش تعداد حباب ها باعث می شود تا یک لایه محافظتی روی سطح آب ایجاد شود که در برابر انتقال حرارت نیز مقاومت ایجاد می کند.
محققان با ایجاد فرورفتگی های بسیار کوچک به اندازه ۲ میلیمتر در سطح آب این مشکل را برطرف کردند. این روش توانست نحوه تشکیل حباب روی سطح آب را کنترل کند. بدین ترتیب برخی از این حباب ها درون فرورفتگی ها قرار گرفته و از ایجاد لایه مقاوم در برابر حرارت جلوگیری می کند. در روش جدید دانشمندان با حذف لایه محافظتی میان سطح آب راندمان انتقال حرارت یا همان CHF نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
برای دیدن دیگر خبرها به صفحه اخبار علمی مراجعه کنید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
آژانس خبری فناوری Technology news agency (به اختصار تکنا Techna) سال 1389 با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام تکنولوژی نیوز (tech-news.ir) تاسیس شد و از بهمن 1392 فعالیتهای خود را بطور جدی آغاز کرد. تکنا در طی این سالها توانست بیش از 10 هزار مقاله اختصاصی در حوزه علم و فناوری تالیف و ترجمه کند. تکنولوژی نیوز در سال 1398 به «آژانس خبری فناوری تکنا» تغییر نام داد. تکنا آژانس خبری مستقل و غیرانتفاعی میباشد و متعلق به هیچ یک از نهادها و دستگاه های دولتی نیست. رسالت ما انعکاس دستاوردها و رخدادهای داخلی و بین المللی حوزه علم و فناوری مانند رویدادهای زیست محیطی، نجوم، پزشکی، اختراعات، کشفیات، اخبار گجتها و… تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.
