ایدههای مختلفی برای احداث سکونتگاههای فضایی مطرح شده، اما شیوه حل مشکل جاذبه همیشه در این ایدهها واضح نبوده است. حالا گروهی از محققان دانشگاه کیوتو ژاپن با همکاری شرکت «کاجیما»، طرح سکونتگاهی با جاذبه مصنوعی را ارائه کردهاند که سیستم حمل و نقل مخصوص خودش را دارد و میتواند در ماه و مریخ به کار گرفته شود.
پژوهشگران ژاپنی باور دارند که گرانش برای سلامت انسان در فضا ضروری است. آنها در بیانیهای در این باره گفتهاند: «پستانداران بدون گرانش احتمالا قادر به تولید مثل نخواهند بود و فرزندانشان به خوبی رشد نمیکنند. وقتی یک نفر تحت گرانش صفر یا ضعیف قرار میگیرد، بدن او به شکلی تغییر میکند که دیگر امکان ایستادن روی زمین را نخواهد داشت.»
دانشمندان میخواهند با استفاده از نیروی گریز از مرکز حرکات دورانی به وجود آورده و جاذبه مصنوعی ایجاد میکنند. این گروه ویدیویی را از طرح مفهومی خود را به اشتراک گذاشته که سکونتگاهی را به شکل عمودی درون یک چشم کروی شکل نشان میدهد. این جسم ظاهرا هر 20 ثانیه یک بار به دور خودش میچرخد تا این جاذبه را فراهم کند.
دانشمندان در این طرح، سکونتگاه را از آب پر کرده و برای آن فضای سبز در نظر گرفتهاند. ارتفاع این سازه عظیم به حدود 400 متر میرسد و نام آن The Glass اعلام شده است. با این حال دانشمندان پذیرفتهاند که طرح آنها آیندهگرانه است و احتمالا تا 100 سال دیگر ساخته نخواهد شد.
«یوسوکه یاماشیکی»، رئیس مرکز فضاشناسی انسانی در دانشگاه کیوتو چند روز پیش در یک نشست خبری گفت: «سایر کشورها در برنامههای توسعه فضایی خود هیچ طرحی شبیه این [طرح] ندارند. برنامه ما نمایانگر فناوریهای مهمی است که اطمینان مییابد انسانها توانایی مهاجرت به فضا در آینده را داشته باشند.»
پژوهشگران ژاپنی همچنین یک سیستم حمل و نقل فضایی را ارائه کردهاند که مانند قطارهای زمینی عمل میکند اما در عین حال میتواند جاذبه مصنوعی داشته باشد. این سیستم با استفاده از موتورهای راکتی بین زمین، ماه و مریخ حرکت خواهد کرد و با کپسولهای هشت ضلعی از سرنشینان خود در برابر تابشهای کیهانی محافظت میکند.
برای گفتگو با کاربران، وارد حساب کاربری خود شوید.
تمامی حقوق برای وبسایت دیجیاتو محفوظ است.
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟ لطفا نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید.
رمز عبور جدید به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
بازگشت به فرم ورود
