یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افزایش سطح دیاکسیدکربن در جو کره زمین، تنها قطع کردن انتشار گازهای گلخانهای روشی کافی به نظر نمیرسد؛ بلکه باید درکنار کاهش و قطع انتشار این گازها، از گازهای موجود در اتمسفر زمین نیز بکاهیم. در همین راستا، محققان «دانشگاه متروپولیتن توکیو» یک ماده جدید توسعه دادهاند که براساس گزارشها میتواند دیاکسیدکربن را با بازده ۹۹ درصدی و سرعت ۲ برابری از محیط اتمسفر پاکسازی کند.
فناوری هواگیر مستقیم (DAC) معمولا با استفاده از هدایت هوای شامل دیاکسیدکربن به نوعی فیلتر یا کاتالیستی از جنس اسفنج مغناطیسی یا فوم زئولیت، دیاکسیدکربن را از هوا جدا میکند. برخی فناوریهای دیگر نیز هوا را از میان یک مایع میگذرانند که باعث جذب دیاکسیدکربن آن میشود.
این مواد که به تازگی توسعه یافتهاند، مانند دسته دوم هستند؛ بنابراین در دسته جداکنندههای فاز مابع-جامد قرار میگیرند. تیم دانشگاهی توکیو درحین مطالعه مواد پویا مایع، یک ذره به نام «IPDA» یافت که در گیرانداختن دیاکسیدکربن بهشدت موثر و موفق بود. تیم تحقیقاتی در تستهای انجامشده خود متوجه شد که IPDA توان پاکسازی بیش از ۹۹ درصد دیاکسیدکربن هوا با غلظت ۴۰۰ ppm را دارد؛ یعنی غلظتی نزدیک به غلظت هوای اتمسفر. این فرایند درکنار بازدهی بالا، با سرعت بالاتری نسبتبه دیگر فناوریهای تله کربن رخ داد و توانست در هر ساعت، ۲۰۱ میلیمول ذره دیاکسیدکربن را پاکسازی کند. به این ترتیب، فناوری جدید ژاپنی سرعتی دو برابر دیگر سیستمهای آزمایشگاهی دارد.
آلایندگی سپس بهشکل ذراتی تبدیل شد که نهایتا یک ماده سخت اسید سرامیکی را تشکیل میدهد و میتوان آن را بهراحتی از مایع جدا کرد؛ حتی در صورت لزوم میتوان آن را دوباره به گاز دیاکسیدکربن با دمای ۶۰ درجه تبدیل کرده و مایع IPDA اصلی را برای استفاده مجدد از آن جدا کرد. میتوان از دیاکسیدکربن ذخیرهشده چه در حالت جامد و چه در حالت گازی در فرایندهای صنعتی یا شیمیایی دیگر استفاده کرد.
درست است که این فناوری جدید بسیار بهینه عمل میکند اما مثل همیشه مسئله استفاده از آن در ابعاد بزرگ سوالبرانگیز است. انسانها حدود ۳۰ میلیارد تن دیاکسیدکربن را بهطور سالانه وارد جو زمین میکنند. این در حالی است که بزرگترین سیستم تله کربن جهان سالانه تنها چهار هزار تن از این گازها را پاکسازی میکند؛ یعنی عملا تاثیری در متوقفسازی روند گرمایش ندارد. با این همه، امید است که با استفاده فناوریهای بیشتر که هر ساله توسعه مییابند بتوان این روند را تغییر داد.
خوشبختانه جای امیدواری نیز وجود دارد؛ چراکه دپارتمان انرژی ایالاتمتحده اعلام کرده است که یک بودجهای ۳.۵ میلیارد دلاری را برای توسعه سیستمهای تله کربن کنار گذاشته است. این دسته از توجههای خاص که توسط سازمانهای حکومتی به سمت گرمایش زمین میرود، معمولا نتایج اثربخشی را به دنبال دارد. نظر شما در این رابطه چیست؟! آیا میتوان با استفاده از این دسته از فناوریها روند گرمایش را کاهش داد؟!
ارین صاحب جمعی
ژاپن هر زوری میزنه تا ماشین برقی تولید نشه
بهنام
مگه فقط خودروها کربن تولید میکنن ؟
کارخونه ها و … نقش خیلی بیشتر در تولید کربن دارن تو بعضی کشور ها برای بدست آوردن انرژی کلی کربن تولید میشه نمونه ش ایران خودمون تو فصل های گرم برای سوخت نیروگاه برق مازوت می سوزانن
datsun
وقتی دنیا رو تا نوک بینیت میبینی
meysam
امیدوارم موفق بشن
این اتفاقات چند سال اخیر که بخاطر گرمایش جهانی بوده تازه شروع یه فاجعهست.
محمد
اول از همه باید تولید آلاینده های فعلی متوقف بشه ، فناوری های فعلی تله کربن مثل اینه که بخوای نفت کش رو با قاشق چایخوری خالی کنی
مشتاقی
چجور میخوان جلوی تولید co2 از گاوها رو بگیرن؟!
نمیتونن که درش گل بمالن؟
تازه مشکل گاوها حل بشه، مشکل گاز تولیدی توسط آدمها هم هست
محمد هادی
مگه چاره هم جز این روشها داره انسان امروز
انقدر توی فاجعه ی گرمایش جلو رفته که فقط با کمک یک فناوری فوق العاده کارامد و ارزان میتونه این همه کربن آزاد شده در جو رو جذب ذخیره و امحاء کنه
امیدوارم هرچه زودتر یکی از این ایده ها عملیاتی شن
چون دیگه روزهامون زیادی گرم و حال بهم زن شده
تهران کرج شده دقیقا هوای اهواز که دوران بچه گیم با بابام میرفتیم سفر
دیگه گندش درومده بقران
کجاست اون نسیم های همیشگی خنک غروب های تابستون کرج؟؟!
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
document.getElementById( “ak_js_1” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );
آیا حساب کاربری ندارید؟
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.