یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
در گذشته، فروشنده و خریدار بعد از انجام معامله و تعویض پلاک، برای ثبت سند به دفترخانه مراجعه میکردند و در آنجا هزینه ثبت را پرداخت میکردند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار به نقل از صدای ایران: در مبلغ ثبتی که پرداخت میشد، ۶۰% مربوط به مالیات بود که خود دفتردار بعد پرداخت میکرد. ۴۰% دیگر برای حق ثبت و ۱۰% حق دفتردار بود. البته این درصدها حدودی است و بر اساس شرایط متفاوت میبود. اما اکنون در ابتدا باید مالیات نقل و انتقال خودرو پیش از هر چیز دیگری پرداخت شود و بدین ترتیب امکان خرید و فروش خودرو بدون پرداخت مالیات آن وجود ندارد. در واقع کسانی که در گذشته مالیات نقل و انتقال خودرو را نپرداخته اند اسمشان در فهرست بدهکاران مالیاتی قرار داشته و ممنوع الخروج خواهند بود.
پرداخت هزینه های نقل و انتقال خودرو و این که خریدار یا فروشنده باید هزینه ها را پرداخت کند همواره جای بحث بوده است. اخیرا نیز هزینه مالیات نقل و انتقال خودرو که به صورت آنلاین اخذ می شود به عنوان یکی از هزینه هایی است که برخی آن را بر عهده خریدار و برخی بر عهده فروشنده می دانند.
در سال ۱۴۰۱ طبق قانون باید مالیات نقل و انتقال خودرو پیش از مراجعه به تعویض پلاک پرداخت شود. برای تعویض پلاک باید به صورت اینترنتی از سایت نوبت دهی تعویض پلاک نوبت بگیرید و این تنها در صورتیکه امکان پذیر است که مالیات نقل و انتقال خودرو را پرداخت کرده باشید.
لینک پرداخت مالیات در سایت نوبت دهی تعویض پلاک موجود است و می توانید به صورت آنلاین مالیات خودرو را پرداخت کنید. در ادامه می توانید به سامانه نوبت دهی تعویض پلاک مراجعه و نوبت بگیرید.
پرداخت هزینه مالیات خودرو به عهده مالک خودرو است و در واقع فروشنده به عنوان مالک خودرو باید این هزینه را پرداخت کند.
به غیر از هزینه مالیات هزینه عوارض شهرداری و هزینه خلافی خودرو نیز به عهده فروشنده می باشد. اما هزینه تعویض پلاک بر عهده خریدار است.
مالیات برای خودروهای تولید داخل به میزان یک درصد قیمت کارخانه و برای خودرو های خارجی به اندازه ۲ درصد ارزش گمرکی در نظر گرفته شده است که باید به حساب سازمان مالیاتی کشور واریز شود و مبالغ تعیین شده برای مالیات نیز به صورت سیستمی مشخص می شود.
در سال گذشته دو نرخ برای تعویض پلاک خودروها وجود داشت؛ خودروهای با ارزش بالای ۳۰۰ میلیون تومان، ۴۱۲ هزار تومان و خودروهای با ارزش پایین تر از ۳۰۰ میلیون تومان باید حدود ۲۶۲ هزار تومان برای شماره گذاری پرداخت میکردند. اما در سال جدید نرخ یکسانی برای شماره گذاری خودرو ها تعیین شده است و آن هم ۳۷۳ هزار تومان است. این مبلغ هم برای ماشینهای داخلی و هم وارداتی بوده که مصوبه مجلس است و دولت به راهور انتظامی ابلاغ کرده است.
در محاسبه عوارض سالیانه خودرو یا همان عوارض شهرداری، هر خودرو هزینهای مختص به خود را داراست. ارزش هر خودرو از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص میشود و به وزارت اقتصاد ابلاغ میگردد. شهرداریها هم در قالب یک دفترچه، ارزش خودروها را از وزارت اقتصاد دریافت میکنند. در این ارزش گذاری به مواردی مانند آخرین مدل خودرو توجه میشود. برای خودروهای داخلی به قیمت فروش کارخانه هم توجه میکنند و برای خودروهای خارجی و وارداتی به جای قیمت فروش کارخانه، مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی در نظر گرفته میشود.
سپس فرمولی وجود دارد که در آن ارزش خودرو در عدد ۱/۵ ضرب و سپس نتیجه بر عدد ۱۰۰۰ تقسیم میشود. به عنوان مثال خودرویی با ارزش ۱۰۰ میلیون تومان، عوارض سالیانه آن معادل این عدد خواهد بود: ۱۰۰میلیون ضرب در ۱/۵ که معادل است با ۱۵۰۰۰۰۰۰۰ و بعد این رقم بر ۱۰۰۰ تقسیم میشود و نتیجه برابر خواهد بود با: ۱۵۰۰۰۰ یعنی چیزی در حدود ۱۵۰هزار تومان. البته عدد ۱/۵ در طی سالها متغیر است و باید دید که برای هر سال شمسی، تعرفه به چه صورت اعلام میشود.
برای پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو، از ۶ فروردین ۱۴۰۱ باید به سایت تعویض پلاک یا امور مالیاتی مراجعه و این مالیات را پرداخت کرد. بر اساس ماده ۳۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده که در خرداد ماه ۱۴۰۰ تصویب شد، پلیس راهنمایی و رانندگی موظف است در هنگام نقل و انتقال خودرو مالیات دریافت کند. شرایط اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو به شرح زیر است:
تمامی خودروها و موتورسیکلتها به جز خودروهای: راهسازی، کارگاهی، معدنی، کشاورزی و شناورها مشمول مالیات نقل و انتقال هستند.
مالیات خودروهای تولید داخل یک درصد و خودروهای وارداتی دو درصد است. این مقدارها به مأخذ مذکور در تبصره ۱ ماده ۲۸ این قانون برای سال تولید است. مأخذ محاسبه مالیات موضوع این ماده تا سال ۶ ام پس از سال تولید خودرو، ۱۰% از همان مأخذ به صورت سالیانه کاهش پیدا میکند و برای سالهای ۶ ام به بعد، ۴۰ درصد مأخذ میشود.
مالیات خودروهای صفر کیلومتر بر عهده کارخانه سازنده، مونتاژکننده یا شرکت واردکننده است. خریدار در صورتی که خودروی صفر را بخواهد بفروشد، باید مالیات آن را جداگانه بپردازد.
خودروها و موتورسیکلتهای با پلاک نظامی در مناطق آزاد تجاری-صنعتی مشمول مالیات نقل و انتقال خودرو نمیشوند.
نکته اینکه مبلغ مالیات نقل و انتقال خودرو از خودرویی به خودروی دیگر متفاوت بوده و به نوع، مدل و تولید داخلی یا خارجی بودن آن خودرو بستگی دارد و البته خودروهای صفر مالیات بیشتری خواهند داشت. بدین ترتیب اگر به تازگی خودرویی صفر کیلومتر را خریداری کرده اید در هنگام فروش آن به عنوان خودروی صفر باید مبلغ مالیات بیشتری بپردازید. در مورد مبلغ مالیات نقل و انتقال خودروهای خارجی نیز این رقم دو درصد ارزش کل خودرو تعیین شده است. این رقم در حالی است که در گمرک نیز باید ۱۰۰ درصد ارزش خودرو خارجی به عنوان مالیات یا بهره وری پرداخت شود.
document.getElementById( “ak_js_1” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );
تست و بررسی لاماری ایما به عنوان جدیدترین کراس اوور مونتاژی بازار ایران و مقایسه دو اسکوتر یاماها N-MAX و هوندا PCX، آن چیزی است که در آخرین قسمت فصل هفتم اسب بخار به نمایش در آمده است.
در قسمت یازدهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی FMC T5 فردا موتورز رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی این قسمت مقایسه رنو تندر ۹۰ اتوماتیک با دانگ فنگ H30 کراس را انجام داده ایم.
در قسمت دهم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی دایون Y5 در کویر مرنجاب رفته ایم. همچنین در این برنامه تجربه سفر یک روزه به کویر و قواعد این دسته از طبیعت گردی ها را با مخاطبان خود به اشتراک گذاشته ایم.
تست و بررسی هایما S5 جدید با جعبه دنده ۶AT آیتم اصلی قسمت نهم فصل هفتم اسب بخار است که می توانید در این برنامه به تماشای آن بنشینید.
در قسمت هشتم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی کراس اوور KMC K7 کرمان موتور رفته ایم. همچنین در بخش تست موتورسیکلت ها، بررسی اسکوتر هیبریدی یاماها گرندفیلانو را انجام داده ایم و در آیتم خودروچی نیز، تویوتا یاریس و هیوندای i20 مونتاژ آپشنال را با هم مقایسه نموده ایم.
تارا دوست معولی در هفتمین قسمت از فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی ایران خودرو تارا در نسخه دنده ای رفته ایم و این سدان ملی جدید را به چالش کشیده ایم. همچنین در بخش دوچرخه، به سراغ تست و بررسی یاماها WR155 رفته ایم و این موتورسیکلت به نسبت آفرودی را […]
در این قسمت از فصل هفتم اسب بخار، تست و بررسی سدان جدید FMC 511 را انجام داده ایم. در ادامه برنامه به سراغ مقایسه پژو ۲۰۷i دنده ای و دنا پلاس دنده ای رفته ایم و یاماها ان مکس را هم در بخش بررسی موتورسیکلت ها تست نموده ایم.
در قسمت پنجم فصل هفتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی ام وی ام ۳۱۵ پلاس رفته ایم. همچنین در بخش خودروچی، به بررسی مزدا ۳ قدیمی و هیوندای آوانته در بازار کارکرده ها پرداخته ایم. در آیتم تیپ کار هم به سراغ کیت های زیربندی ارتقا یافته خودروهای دو دیفرانسیل رفته ایم و […]
در قسمت چهارم از فصل هفتم اسب بخار به تست و بررسی هیوندای آزرا مدل ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ و مقایسه بین دو اسکوتر شهری هوندا کلیک و وسپا VX-L پرداختیم.
قسمت سوم فصل هفتم اسب بخار «ارتفاع پَست» نام دارد و در قالب یک ویژه برنامه تهیه شده است. در این برنامه دو خودروی یواز پاتریوت و یواز پیکاپ مورد تست و بررسی قرار گرفته اند.
در قسمت دوم فصل هفتم اسب بخار، به سراغ تست و بررسی آفرودی پیکاپ KMC T8 کرمان موتور رفته ایم و این خودرو را به یک چالش کوهستانی دعوت کرده ایم. همچنین در این برنامه موتورسیکلت سری تریل T2 شرکت کویر موتور هم توسط مجریان این برنامه تست شده و در آیتم خودروچی هم نگاهی به پژو پارس LX و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ انداخته ایم.
بالاخره انتشار اولین قسمت فصل هفتم اسب بخار با تست و بررسی فیدلیتی گروه بهمن و یاماها ایروکس آغاز شد. بالاخره پخش فصل هفتم اسب بخار در تیر ۱۴۰۰ آغاز شد و قرار است تا پایان سال جاری، در این برنامه خودروها و موتورسیکلت های مختلفی مورد تست و بررسی قرار بگیرند. قسمت اول فصل […]
document.getElementById( “ak_js_2” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.